Samostatné usínání 2 a čtvrt roku

43
25.3.22 14:19

Samostatné usínání 2 a čtvrt roku

Milé maminky, jaké jsou vaše zkušenosti s učením dítěte na samotné usínání, zbavení se dudliku a mlíčka na noc?

Syna jsem naučila usínat ve velké postýlce
1. v mé přítomnosti,
2. s dudlíkem a za
3. s troškou mlíčka na noc
(kojení do 18 měsíců poté cca 100 UM)
od 2 let spinká bez plenky, UM omezuji.

Máte jiné doporučení než Eastvillovu metodu? Tedy hlavně důsledně trvat na svém, udělat nový návyk a vydržet řev?

Děkuji za sdílení vašich zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
25.3.22 14:22

Nech to byt, lehni si s nim nebo sed u nej.
On na samostatne spani prejde sam.
Zacne zabirat „ja se jdu vycurat a hned prijdu“ a pak uz to pujde.
Nelamala bych to pres koleno.
(Dudlik a mliko staci sebrat.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.3.22 14:25
@Ali.sisi. píše:
Milé maminky, jaké jsou vaše zkušenosti s učením dítěte na samotné usínání, zbavení se dudliku a mlíčka na noc?

Syna jsem naučila usínat ve velké postýlce
1. v mé přítomnosti,
2. s dudlíkem a za
3. s troškou mlíčka na noc
(kojení do 18 měsíců poté cca 100 UM)
od 2 let spinká bez plenky, UM omezuji.

Máte jiné doporučení než Eastvillovu metodu? Tedy hlavně důsledně trvat na svém, udělat nový návyk a vydržet řev?

Děkuji za sdílení vašich zkušeností.

Jaký nový návyk? Postupně seber dudlík, mlíko a třeba časem začne usínat klidněji a budeš moct jít..a nebo taky ne, moji kluci mají 2,5 a 4,5 roku a nechcou usínat sami 🤷 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
25.3.22 14:27

Potřebuješ nějak akutně, aby usinal sám, třeba se ti mají narodit dvojčata nebo něco? Protože jestli ne, tak se na to vykašli… Sebrala bych jen to mlíko, kvůli zubům. Jinak si tam k němu sedni, pusť si nějakou audioknizku a počkej, až usne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
25.3.22 15:39

Malej ma dva roky, dudlik ani mliko nema, ale proste sam taky neusne. Precteme knizku, pak zhasneme, lehne si, ale potrebuje vedet, ze tam jsem, idealne me drzet za ruku. Obcas me to stve, radsi bych si uzila vecer s manzelem, ale rikam si, ze to tak nebude do nekonecna a az na me bude syn prdet a bude radsi spat u kamaradu, budu na to rada vzpominat :lol: horsi to bude az se narodi druhe, to zatim nevim, jak udelam. Asi budu muset uspavat ja jedno ditko a druhe manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
25.3.22 15:41

Jo a jinak jsem si poridila bezdratova sluchatka a v jednom uchu posloucham podcasty, tak jen takovy tip, jak to treba hodinove uspavani spojit s necim uzitecnym nebo prijemnym :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
25.3.22 15:51

Právě že se nám narodilo 2. miminko jsou od sebe dva roky, takže malá bude mít za dva týdny už tři měsíce. Snažíme se mi pevný režim ale někdy to prostě nevyjde a malá potřebujete usínat u prsu do toho už je ale unavený syn, který mě taky potřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
25.3.22 16:09

@Ali.sisi. Taky to tak budeme mit. A nemuzes si uspavat mladsi a zaroven parner starsi dite? Tak to alespon zatim planuju ja :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.3.22 16:48
@Ali.sisi. píše:
Právě že se nám narodilo 2. miminko jsou od sebe dva roky, takže malá bude mít za dva týdny už tři měsíce. Snažíme se mi pevný režim ale někdy to prostě nevyjde a malá potřebujete usínat u prsu do toho už je ale unavený syn, který mě taky potřebuje…

Pevny rezim podle ktereho ditete? :mrgreen:

Bud jsem mela z kazde strany v posteli jedno dite nebo vetsi melo vecernicek a mezitim usnulo mimino. Jak kdy, jak to zrovna vyslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
25.3.22 18:17

S dudlíkem neporadím, ten se mi u dcery (2,5 roku) pořád nepodařilo odbourat. Když jsem se o to pokusila, přestala mi spát odpoledne. A to teda nevyhovovalo ani jedné z nás :)
Ale jinak si myslím, že to chce postupně najet na nějaký nový rituál. Večerní mliko jsem začala dávat dceři už po večeři. Zachumlá se na gauči do deky a vypije si ho. A pak jdeme vyčistit zoubky a do postele.
Dřív dceři stačilo přečíst pohádku, zapnout projektor hvězdiček a k tomu melodie na usínání. A mohla jsem odejít. A než to dohrálo, spala. Občas na nás zavolala, pomazlili jsme se a pustili znovu hvězdičky a písničky. Teď jsme vyměnili písničky za audio pohádky. Sama si vybere, co si pustí a těší se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
25.3.22 18:25

Myslím, že je to o tom, najít jiný večerní rituál, na který se bude dítě těšit. A půjde pak spát spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí