Samostatnost vašich dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
22.10.15 12:29
@elot píše:
Docela by mně zajímalo, co zvládají vaše šestileté děti? Jakou práci třeba dělají nebo co zvládají úplně sami bez vaší pomoci? Přemýšlím nad tím potom co jsem si přečetla diskuzi o uklízení, kde jsem se dočetla co všechno šestiletý zvládají. Tak jestli ty moje děti zbytečně nešetřím :lol:

běžný úklid - pokojíček - hračky, vysávání, do toho čistil morčata - protože je chtěl on, jinak sem tam mytí nádobí, chození s odpadem, sem tam krátká cesta do obchodu pro zapomenuté drobnosti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.10.15 17:29

Dík holky, zase jsem se ujistila, že mám doma naprosto nemožný hovádko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.10.15 17:37

@Run ale nemáš. Jen jsi mírná mamina a my matky tyranky co se s tím nepářou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
22.10.15 17:37
@Run píše:
Dík holky, zase jsem se ujistila, že mám doma naprosto nemožný hovádko :mrgreen:
:mrgreen: Asi tak nějak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
22.10.15 20:38
@Run píše:
Dík holky, zase jsem se ujistila, že mám doma naprosto nemožný hovádko :mrgreen:

Já jsem se zase ujistila, že net snese hodně :mrgreen: Moc ráda bych viděla dvouleté dítě, které si po sobě uklidí vždy všechny hračky bez řikání. Věřim tomu, že to občas uklidí, ale každý den a stále a než vyndá jinou uklidí tu předtim :mrgreen: :mrgreen:? Tady někdo sní o svých dětech a cpe to alespoň virtuálně. Já zde taky můžu napsat, že si půlroční po sobě uklízí, při tom jednou mrsknul hračkou a zrovna dopadla tam kam patří, ono nafouknout se dá hodně věcí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
22.10.15 21:29
  • Citovat
  • Upravit
14335
23.10.15 11:05

@Liz náš dloutetý to fakt dělá :mrgreen: nekecám, ale já zase vím, že ho to přejde, že je to jenom opičení od nás.. Teda mě, že pořád někde běhám a uklízím bordel.. ale jako samozřejmě, to nedělá učelově..
To nedělá ani 6 letý, že by automaticky uklízel… :mrgreen: musí se mu to občas- spíš často připomenout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.10.15 11:48

Tak dcera jediny co z úklidu dělá ráda je to vynášení odpadků, ale jen proto, že jde sama ven. Jinak musí totiž všude s námi.
Ostatní věci dělá, protoze ví, že jinak přijde o televizi a ze ja jsem schopna ji věci skutecne vyhodit.
Kdyby nad ni nevysel Damoklův meč, tak nic doma nedela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.20 20:36

Samostatnost 7,5 leteho dítěte

Ahoj, mám na Vás dotaz, co sami zvládají skoro osmileté děti. Jde mi např. o to, jestli si sami zvládnou udělat pití, namazat rohlík, vzít třeba jogurt, nebo jim vše nosíte až pod nos? :) utiraji se sami po velké? Zvládají se samostatně umýt? Pomáhají vám doma s nějakými pracemi? Jako třeba mytí nádobí, utreni prachu, vyluxovani? Zvládnou se sami usadit v autě do sedačky a připoutat se?
Díky za vaše odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4898
15.2.20 20:42

@Paní Vašnostová… Něco mi říká, že je to další trollský profil paní, která má tři děti :lol: :lol: Když jsme přišli na to, že ten předchozí jen trolí, tak je tu, během pár minut, najednou novej profil s jedním příspěvkem? :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28897
15.2.20 20:46

Syn si pití udělá, ale nenachysta si jídlo, ani ho to nenapadne. Neumí si otevřít jogurt, pomáhám s výběrem a posloupností oblékání, s umyvanim, utrenim po velké, čistím zuby. Sám si umyje tak ruce mýdlem. Doma uklízí hračky, třídí odpad, pomáhá s úklidem u domácího mazlíčka, vysklada myčku, podá a donese/odnese něco málo kolem mladší. V autě si sedne, umí se odpoutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
15.2.20 20:46

@Paní Vašnostová mám dceru bude mít letos 7. V autě se připoutat umí, utírá se sama na wc, namaže si rohlík, udělá si tousty v toustovači, pítí si udělá taky, umí zapnout sporák a uvařit si párek. Vysává si v pokoji, utírá si prach, ustele si postel, vyčistí klec andulce. Sem tam pomůže mě s prachem, vyklízet myčku, pomáhá při vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
15.2.20 20:52
@Paní Vašnostová píše:
Ahoj, mám na Vás dotaz, co sami zvládají skoro osmileté děti. Jde mi např. o to, jestli si sami zvládnou udělat pití, namazat rohlík, vzít třeba jogurt, nebo jim vše nosíte až pod nos? :) utiraji se sami po velké? Zvládají se samostatně umýt? Pomáhají vám doma s nějakými pracemi? Jako třeba mytí nádobí, utreni prachu, vyluxovani? Zvládnou se sami usadit v autě do sedačky a připoutat se?
Díky za vaše odpovědi :palec:

to snad je chápáno jako samoobsluha a s tím by mělo jít dítě do školy, ne?
jinak vše co píšeš naše umí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
15.2.20 20:53

@Paní Vašnostová všechno co popisuješ umí moje dítě od 4 let, takže doufám že 8 lete děti to umí taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.20 20:53

@bublinek ano, také bych si to tak myslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat