Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@elot píše:
Docela by mně zajímalo, co zvládají vaše šestileté děti? Jakou práci třeba dělají nebo co zvládají úplně sami bez vaší pomoci? Přemýšlím nad tím potom co jsem si přečetla diskuzi o uklízení, kde jsem se dočetla co všechno šestiletý zvládají. Tak jestli ty moje děti zbytečně nešetřím
běžný úklid - pokojíček - hračky, vysávání, do toho čistil morčata - protože je chtěl on, jinak sem tam mytí nádobí, chození s odpadem, sem tam krátká cesta do obchodu pro zapomenuté drobnosti. ![]()
Dík holky, zase jsem se ujistila, že mám doma naprosto nemožný hovádko ![]()
@Run ale nemáš. Jen jsi mírná mamina a my matky tyranky co se s tím nepářou ![]()
@Run píše:
Dík holky, zase jsem se ujistila, že mám doma naprosto nemožný hovádko
@Run píše:
Dík holky, zase jsem se ujistila, že mám doma naprosto nemožný hovádko
Já jsem se zase ujistila, že net snese hodně
Moc ráda bych viděla dvouleté dítě, které si po sobě uklidí vždy všechny hračky bez řikání. Věřim tomu, že to občas uklidí, ale každý den a stále a než vyndá jinou uklidí tu předtim
? Tady někdo sní o svých dětech a cpe to alespoň virtuálně. Já zde taky můžu napsat, že si půlroční po sobě uklízí, při tom jednou mrsknul hračkou a zrovna dopadla tam kam patří, ono nafouknout se dá hodně věcí ![]()
@Liz náš dloutetý to fakt dělá
nekecám, ale já zase vím, že ho to přejde, že je to jenom opičení od nás.. Teda mě, že pořád někde běhám a uklízím bordel.. ale jako samozřejmě, to nedělá učelově..
To nedělá ani 6 letý, že by automaticky uklízel…
musí se mu to občas- spíš často připomenout
Tak dcera jediny co z úklidu dělá ráda je to vynášení odpadků, ale jen proto, že jde sama ven. Jinak musí totiž všude s námi.
Ostatní věci dělá, protoze ví, že jinak přijde o televizi a ze ja jsem schopna ji věci skutecne vyhodit.
Kdyby nad ni nevysel Damoklův meč, tak nic doma nedela ![]()
Ahoj, mám na Vás dotaz, co sami zvládají skoro osmileté děti. Jde mi např. o to, jestli si sami zvládnou udělat pití, namazat rohlík, vzít třeba jogurt, nebo jim vše nosíte až pod nos?
utiraji se sami po velké? Zvládají se samostatně umýt? Pomáhají vám doma s nějakými pracemi? Jako třeba mytí nádobí, utreni prachu, vyluxovani? Zvládnou se sami usadit v autě do sedačky a připoutat se?
Díky za vaše odpovědi ![]()
@Paní Vašnostová… Něco mi říká, že je to další trollský profil paní, která má tři děti
Když jsme přišli na to, že ten předchozí jen trolí, tak je tu, během pár minut, najednou novej profil s jedním příspěvkem?
![]()
Syn si pití udělá, ale nenachysta si jídlo, ani ho to nenapadne. Neumí si otevřít jogurt, pomáhám s výběrem a posloupností oblékání, s umyvanim, utrenim po velké, čistím zuby. Sám si umyje tak ruce mýdlem. Doma uklízí hračky, třídí odpad, pomáhá s úklidem u domácího mazlíčka, vysklada myčku, podá a donese/odnese něco málo kolem mladší. V autě si sedne, umí se odpoutat.
@Paní Vašnostová mám dceru bude mít letos 7. V autě se připoutat umí, utírá se sama na wc, namaže si rohlík, udělá si tousty v toustovači, pítí si udělá taky, umí zapnout sporák a uvařit si párek. Vysává si v pokoji, utírá si prach, ustele si postel, vyčistí klec andulce. Sem tam pomůže mě s prachem, vyklízet myčku, pomáhá při vaření.
@Paní Vašnostová píše:
Ahoj, mám na Vás dotaz, co sami zvládají skoro osmileté děti. Jde mi např. o to, jestli si sami zvládnou udělat pití, namazat rohlík, vzít třeba jogurt, nebo jim vše nosíte až pod nos?utiraji se sami po velké? Zvládají se samostatně umýt? Pomáhají vám doma s nějakými pracemi? Jako třeba mytí nádobí, utreni prachu, vyluxovani? Zvládnou se sami usadit v autě do sedačky a připoutat se?
Díky za vaše odpovědi
to snad je chápáno jako samoobsluha a s tím by mělo jít dítě do školy, ne?
jinak vše co píšeš naše umí
@Paní Vašnostová všechno co popisuješ umí moje dítě od 4 let, takže doufám že 8 lete děti to umí taky ![]()