Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem,
zvažuji koupi samostatného hlubokého kočárku a až poté sporťáku. Ráda bych se zeptala na Vaše zkušenosti a který kočárek je dle Vás nejlepší? Předem všem děkuji ![]()
@asimpa Obecně se nedá říct, že by byl nějaký kočárek nejlepší, vždy záleží co od něj očekáváš, protože to co jeden považuje za nejlepší má druhý s odlišnými požadavky jako hrůzu největší. Já si to třeba myslím o čtyřkolových houpacích potvorách, ale někdo další ti přesně tenhle typ označí za ten nejlepší hluboký kočár.
Jo, tak to budu zrovna já, která preferuje čtyřkolový houpací potvory. Super je pro nás Inglesina Sofia.
@Bonulinka Já se s tím nikdy nenaučila jezdit, přišlo mi to vždycky děsně neforemné, můj favorit byl kočár s volantem ![]()
@asimpa také jsem to tak měla..na hluboké mi moc nezáleželo protože jsem neplánovala tam vozit dlouho, takže jsem koupila z druhé ruky janéčko ( jen hlubokou ), jako mouchy to mělo, ale jak říkám na těch pár měsíců mi to stačilo..
@asimpa Tak ja bych tedy hluboky vybrala poradne. Sice je to jen na par mesicu, ale zase tam vkladas to pidimiminko, u ktereho ti budou vadit pripadne otresy. A ze dnesni neodpruzene kocarky trast umi. Poradne zvaz, v jakem terenu budes jezdit a ten kocarek si jdi vyzkouset do prodejny. Nejlepe tam, kde maji simulaci ruznych povrchu.
Peg Pegerégo Classico. Kvalitní, velká korba! (jako fakt velká, větší jsem asi ještě neviděla), houpací a vydrží. Akorát není teda úplně nejlevnější ale jinak top. Za mě lepší než Roan, oba jsem měla v ruce. Roan má menší korbu ale zase o trochu víc péruje (ale zase u Peréga si můžeš odpružení regulovat)
Doporučila bych obejít si obchody s kočárky po prohlídce netu a všechny si ozkoušet do ruky. Záleží hodně, kde budeš s kočárem hlavně jezdit a co od něj chceš ty sama. Pamatuju si, že se mi kdysi před deseti lety pro dceru jeden líbil a pak jsem v obchodě zjistila, že by se mi asi blbě vozil. Švagrová zas upustila od své první volby kvůli tomu, že by jí nakonec kočár neprojel (nebo jen špatně) do místních potravin, kam potřebovala chodit s kočárem nakupovat, a vybrala radši jiný užší. Takže někdy jde o drobnost, která ti pak ale může zbytečně zkomplikovat běžný provoz. Já měla nakonec na všechny děti samostatný hlubokáč Roan a ten nám vyhovoval - byl velký, takže se tam přes zimu mimčo v pohodě vlezlo i s fusakem, i když už měli přes půl roku, byl houpací (to jsem chtěla), měl super kola do terénu (chodili jsme i s kočárem hodně na procházky přes louku do lesa a potřebovala jsem, aby kočár něco projel, nedrncal jak blázen a nezasekl se o každý kamínek), dobře se udržoval (měla jsem i krásný bílý koženkový a stačilo ho venku otřít vlhčákem, když se někde umazal, a byl hned jak nový) + dobrá cena.