Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já to mám přesně stejně taky mně občas napadlo jestli nejsem divná,ale vidím že nejsem sama.
![]()
zakladatelko,není zač se stydět,jsem si nejdřív myslela,že jsem tuto diskuzi založila já,jak to na mě sedí!!!!!
Mateřská centra a podobně jsem nenavštěvovala,takovéto scházení se s ostatními mamkami mě spíše nervuje,necítím se tak dobře,jak psala Lizbeth s osypkami -to je přesný ![]()
Ani mě opravdu nebaví školní srazy-jsem byla jen na jednom a to každý ukazoval fotky,co kde dělá a má,mi to lezlo jedním uchem dovnitř a druhým ven a stejně se dělaly skupiny přesně jak kdysi ve škole-u jednoho stolu „intračky“,u druhého dojíždějící,třetí místní.Už nepůjdu,nic mi to neříká.
jsem ráda,že nejsem taková jen já,že je nás víc,kterým společnost moc nechybí. ![]()
Tak ja jsem to same.
Jsem sama s detmi spokojena - doma si hrajeme nebo neco vytvarime. Odpoledne jdeme na prochakzu nebo nakoupit. V lete jsme cely den na zahradce -a ja si pestuji kyticky Tomik mi pomaha jsme spokojeni.
Manzel porad chce, abych maleho brala do MC nebo aby byl mezi detmi - tkazeo bcas vyrazim, ale take to neni to prave pro me. Jo kdyz jsme na prochazce a potkam nejakou kamaradku tak rada pokecam, ale zase to nevidim jako nutnost.
Tak jsem rada, ze vidim, ze v tom nejsem sama ![]()
No a me zajmy take nejsou zrovna in - cteni, historie, vazna hudba, zahradka a vysivani ![]()
Takze si obcas take pripadam jak exot ![]()
a ještě se tu psalo o návštěvách,když přijde jednou za čas kámoška,tak jsem v pohodě,ale aby mi tu každý týden někdo lezlo-to neee!!!
Obdivuji maminy,které si pozvou jednu dvě kamarádky s dítětem,uvaří jim oběd,společně si hrají s dětmi a tak..příště se zas sejdou u další maminy a tak dokola,na to asik musí být povaha,nevím.
to bych nezvládla hlavně psychicky
ale neberu jim to.
By se mi líbilo bydlet jak v tom seriálu „Ranč u zelené sedmy“,tam je nááádherněě a ten klid!!!
thea píše:
a ještě se tu psalo o návštěvách,když přijde jednou za čas kámoška,tak jsem v pohodě,ale aby mi tu každý týden někdo lezlo-to neee!!!
Obdivuji maminy,které si pozvou jednu dvě kamarádky s dítětem,uvaří jim oběd,společně si hrají s dětmi a tak..příště se zas sejdou u další maminy a tak dokola,na to asik musí být povaha,nevím.
to bych nezvládla hlavně psychickyale neberu jim to.
By se mi líbilo bydlet jak v tom seriálu „Ranč u zelené sedmy“,tam je nááádherněě a ten klid!!!
Jo jo, sousedka je taky taková. Každý den u ní někdo je na návštěvě. Fakt denně. Zatím je na mateřské, ale ani víkendy nemají doma klid. Přijedou spolužačky na celý víkend a paří. Na tohle já taky nejsem. Návštěvy si nezvu, jeno občas, když se to „očekává“. Naštěstí je to málo, jsem taky divný patron.....
.
Než byly děti, byla jsem od nevidím do nevidím v práci a nebyl ani čas lítat „drbech“.
radún,tak Ty takyyyy???
![]()
moje ségra je přesně ten pařící typ-nechápe,že mě nebaví chodit po barech,nedám poslední korunu za hadry třeba,po kafíčkách a restauračkách mě to taky nebere,chjooo,se se mnou moc nepobaví a já s ní taky moc ne,máme jiné priority.
Ale dřív,za bezdětna jsem lítala po diskách,pařila do 5ti do rána,ale vybouřila jsem se,už to mám za sebou.
V sobotu má škola maškarní a to se mi vůbec nechce,ale vypadá to,že Viki bude v tomhle po mě,nemá ráda hromadné akce taky,tak pokud tam půjdem,tak na hodku,tyhle školní akce-to je něco pro mě
![]()
Jo, my máme v sobotu taky maškarák pro děti. Já asi ale budu doma. Ne, že bych nechtěla mezi lidi (nechcíííííííí
), ale malá je zvyklá v dobu maškaráku (od 14:00) spát. Takže s tou starší půjde manžel a já asi dorazím, až se vyspí druhá princezna…
.
tak to máš dobrý,můj chlap by sám nešel ani za nic-je stejný jak já ![]()
Jak píše zakladatelka:
„Obecní slavnosti a plesy mě docela stresujou…“
Tak pod to se podepisuju. Po návratu z vojny dvakrát diskotéka, jeden country bál, jedna vesnická zábava… a šmytec. Pak už jenom sem tam koncert - ale rozhodně ne v místě bydliště.
Časem jsem ale zjistil, v čem je to pro mě nebezpečné. Když se mezi chlapama melou nějaké informace o dobře placené práci nebo o tom, jak rodině ušetřit deseti- a statisíce, tak se to rozhodně neprobírá už v hospodě - tam to bylo za minulého režimu. Hádejte, kde je to dneska…
Taky jsen nejraději sama, jednou týdně jdu s kámoškou na prochajdu s kočíkama, a to jen proto abych „nezapomněla“ normálně mluvit. Jinak chodím sama se psem, pes se vyběhá a já se nemusím stresovat že někoho zašpiní atd.
Návštěvy nesnáším, jen představa že mi někdo naruší soukromí mne stresuje, natož uklidit a „zavděčit“ se pohoštěním. Akce a procházení po městě taky není pro mne, i na vesnici už každý čučí, co máte na sobě, a úplně nesnáším obhlížení značek kočárků!!!!
Na vysedávání v cukrárně nemám chuť a čas, a ty prachy raději investuji někam jinam.
Jé,to jsem ráda že v tom nejsem sama.Taky lidi zrovna nemusím.Jsem samotářský typ.Už jsem 8 rok doma s dětma,teď se třetím.A vyhovuje mi to.Hrozím se toho až jednou budu muset hledat práci.A už se to celkem blíží.Už za dva roky.
Hrozná představa.A hlavně,kde mě vemou.Máma se třema malýma dětma. ![]()
Nejsi divná
to určitě ne! ![]()
Já jsem na tom podobně. Dřív mi to nepřišlo. Byla jsem pořád v práci, jako stewardka jsem byla i 16h denně v jednom kole mezi lidma. Když jsem měla den volna, tak jsem lidi nechtěla ani vidět ![]()
No a teď čekáme mimčo, jsem na nemocenský a vůbec nemám potřebu někam chodit. Stačí mi nákupy a jsem z těch lidí hotová ![]()
Tak vás zdravím,zakladatelka zvládla bandu a má čas na net
Moc vám děkuju,holky a Juro
,fakt jste mi pomohli.Tolik spřízněných duší!
Mě znepokojují hlavně ty návštěvy,jak jsem psala,že asi působím nepohostinně.Ale jednak se občas překonám a někoho pozveme /spíš naše společné kamarády s manželem než než moje/ a jednak si říkám,že ti,kdo mě mají rádi,mě už znají a styky se mnou nepřerušili,tak jim to možná až tak nevadí.Aspoň se tím utěšuju
Ale fakt hledím,kolik vás je a díky za podporu.
Tak vás zdravím,zakladatelka zvládla bandu a má čas na net
Moc vám děkuju,holky a Juro
,fakt jste mi pomohli.Tolik spřízněných duší!
Mě znepokojují hlavně ty návštěvy,jak jsem psala,že asi působím nepohostinně.Ale jednak se občas překonám a někoho pozveme /spíš naše společné kamarády s manželem než než moje/ a jednak si říkám,že ti,kdo mě mají rádi,mě už znají a styky se mnou nepřerušili,tak jim to možná až tak nevadí.Aspoň se tím utěšuju
Ale fakt hledím,kolik vás je a díky za podporu.
…no a proto všichni lezeme na emimino., odtud můžeme kdykoli vypadnout, ukončit diskuzi a nemusíme čekat až se návštěva vykýbluje, že??? ![]()
chodíme si sem pro trochu té konverzace, ale nestojí nás to žádné sociální úsilí ![]()
My máme alespon rodiny, ale jako zoufalství mi připadá, když je někdo single a tráví čas na netu - komunikací a chatováním - proč nejde mězi lidi???