Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@karkarka na ultrazvuku jsem 4.tyden, teda teď už nejsem, teď už krvacim a čekám co bude
To není potrat, ale biochemické těhotenství, které odchází se zpožděnou menzes. 4tt není na ultrazvuku snad ještě nic vidět, jen zvýšená sliznice. Embryo evidentně nebylo kvalitní, stává se to dost často. Kdyby jsi netestovala tak brzo, tak o tom ani nevíš. Zažije to většina žen.
@Janli malinko to tam vidět šlo, dneska teda už moc ne ale před týdnem docela ano, nebylo to bůhví jak, ale bylo to tam
. Takže se nemusím bát
@Klaraslunicko píše:
@karkarka na ultrazvuku jsem 4.tyden, teda teď už nejsem, teď už krvacim a čekám co bude
Ve 4tt ještě na UTZ není nic vidět. Je to ještě před menstruací, takže pouze zvýšená sliznice, která je však pro luteální fázi typická. Pokud někdo potratí ve 4tt, tak je to biochemické těhotenství, o potrat jako takový se ani nejedná, přijde menstruace.
@bartsch 33 dni to přesně je od té doby, kdy se to stalo…ne ze bych to nějak hlídala, ale byl to jediném den, kdy jsme spolu něco měli…na ultrazvuku to malinko vidět šlo
@Klaraslunicko píše:
@bartsch 33 dni to přesně je od té doby, kdy se to stalo…ne ze bych to nějak hlídala, ale byl to jediném den, kdy jsme spolu něco měli…na ultrazvuku to malinko vidět šlo
Co se stalo? Styk, ze kterého jsi otěhotněla? Ale tak k těm 33 dnům musíš připočítat ještě dva týdny a máš správný tt. Jsi tedy v 7tt a ne ve 4tt. Pak ano, to už těhotnetsví na UTZ vidět je.
@bartsch já se v tom ztrácím už. 22.ledna jsem otěhotněla, to vím přesně a teď je 24.unora, tak asi tak. Jsem z toho špatná, je to už po 3.a bojím se co přijde v noci ![]()
@Klaraslunicko píše:
@bartsch já se v tom ztrácím už. 22.ledna jsem otěhotněla, to vím přesně a teď je 24.unora, tak asi tak. Jsem z toho špatná, je to už po 3.a bojím se co přijde v noci
Těhotenství se nepočítá od ovulace, ale od začátku cyklu. Ke dni otěhotnění musíš tedy ještě připočítat 14 dní a máš správný týden těhotenství. Jsi tedy už v 7tt
Pokud se to stalo v takové fázi těhotenství už poněkolikáté, asi bych zvážila nějaká vyšetření ![]()
@Klaraslunicko píše:
@Janli malinko to tam vidět šlo, dneska teda už moc ne ale před týdnem docela ano, nebylo to bůhví jak, ale bylo to tam. Takže se nemusím bát
Před MS by si tě ani mudr nepozval na UTZ, pozývá až několik dní po vynechání MS, většinou 6. - 7. tt
Příspěvek upraven 24.02.20 v 15:00
@bartsch stalo se to už třikrát, z toho jednou kyretaz a dvakrát samovolně a jednoho chlapečka jsem donosila
4tt? To asi nebil. Měla jsem spozdeni co by odpovidalo 4tt. O potrat určitě nešlo. 6-7to uz ano.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahojky holky, dneska jsem ve 4.tt začala krvacet, před 2mesici kyretaz a dnes samovolny potrat, jeden už mám za sebou, kdy mi v noci bylo opravdu z toho zle, ti jsem byla někde ale 7.tyden, mate zkušenosti, když je to takhle brzy? Byli velký bolesti, odchazelo to v klidu?:(