Uterus septus

Anonymní
21.2.20 13:38

Uterus septus

Ahoj holky, ma někdo zkušenosti s růstem na deloze, uterus septus? Jsem po dvou zamlklych potratech. Dr me poslala do nemocnice na laparo kde to tedy asi zjistí. Co bude dal? Někde píšou, ze se odstranění toho srustu dela az po 3 potratech. Děkuji za rady a info :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
280
1.8.20 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky, ma někdo zkušenosti s růstem na deloze, uterus septus? Jsem po dvou zamlklych potratech. Dr me poslala do nemocnice na laparo kde to tedy asi zjistí. Co bude dal? Někde píšou, ze se odstranění toho srustu dela az po 3 potratech. Děkuji za rady a info :?
Ahoj, jak to u Tebe dopadlo? Co laparo? Jak to probíhalo? A co zjistili? Byla jsi na odtranění té přepážky?
Mě řekli teď, po dvou potratech, že mám uterus bicornis (dva rohy) a k tomu ještě subseptus - částečnou přepážku. Doktorka mi včera řekla, že se přepážka musí odstranit, aby mělo mimčo pak dost místa a nepotrácela jsem. Mám ale hrozný strach.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.8.20 15:51

Uterus duplex

Ahoj, ja mam trošku jinou formu vady. Mám uterus duplex - srdcovitou delohu, dva cipky, přepážku v pochve. Mě nebylo doporučeno odstranění. Gynekolog tvrdil, že nebude problém v otehotneni jako v donoseni plodu do konce. Zapadli jsme dvakrát, ale bez úspěchu. Bylo z toho biochemicke. Teď bereme vitamíny na uhnizdeni a uvidíme. K ustrogestran chce gynekolog dát v případě dalšího biochemickych. Záleží jak velké septum je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
10.8.20 18:49

@Ne_ll-PP Ahojky. Chápu to tedy správně, že operace u Tebe nebude nutná? Ale bude to při otěhotnění buď anebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
10.8.20 20:02

Nebude pokud si ji sama nebudu přát. Má deloha prý funguje jako dve samostatné, jelikoz ji mám celou rozdělenou, ale jestli je to tak reálně, netuším :nevim: u tehohotenstvi to mám opravdu buď a nebo. S tím, že mi již řekl, že me okamžitě posle na rizikové a porod CS. Jak dlouho se snažíte? Berete něco na podporu poceti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
10.8.20 22:12

@Ne_ll-PP Já otěhotnět můžu, to není ten problém. Ale nepotratit. Problém bude s největší pravděpodobností ta částečná přepážka, která potrat může způsobovat. Proto mi doktor navrh její odstranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.8.20 13:09

Ahoj, ja mam delohu do tvaru srdce(dvourohou) s prepazkou, zvladla jsem pocit i porodit prirozene. Ale zalezi jak moc velka ta prepazka je. A ohledne toho ze by melo mimco malo mista se neda uplne rict, muj maly mel 3,5 kg coz neni uplne malo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
13.8.20 13:29

@Etiiiik Ahoj, tak to je výborná zpráva. A jak Ti na tu přepážku přišli? Počala a donosila jsi na první dobrou? Jak velkou tu přepážku máš Ty? Na netu je ohledně toho strašně málo a Ty jsi jediná, kdo to má stejně, jako já :))
Děkujuuu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.8.20 15:26

@10Levandule10 ahoj, je to vrozena vyvojova vada aspon teda u me. Za celou dobu co chodim na gyndu to se mnou poradne nikdo neresil. Pak jsem otehotenla neplanovane na prvni dobrou ve svych 22. Asi kdybych mela nejake problemy s pocetim, resili bychom to. Ale komplikace jsem nemela a to ani behem tehu. Otehotnela jsem znovu letos v kvetnu ale v 6+4 skoncilo ZT ale to s tim nema nic spolecneho. Jinak mi tu prepazku nikdo nemeril. Tak snad jsem te aspon trochu uklidnila 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
13.8.20 15:43

@Etiiiik Řekli Ti, že to ZT s tím nemá nic společného? Já měla jedno ZT a druhý SP, oboje letos, a řekli mi, že ta přepážka může být ta příčina. A navrhují její odstranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.20 18:24

@10Levandule10 Ja mam dvourohou delohu, prvni tehotenstvi ve 23 letech jsem to jeste nevedela. V 7. tydnu krvaceni, hematom, ale dopadlo to dobre. Kdyz mimco v brise vyrostlo, lezelo sisate a hlavou nahoru. Porod koncem panevnim se prirozene nepodaril, skoncilo to akutnim cisarem a pri nem zjistili tu prepazku v deloze. Dalsi tehotenstvi prislo v 27 letech, skoncilo krvacenim a akutni revizi, abych nevykrvacela. Pak v 35 treti tehotenstvi, opet krvaceni, ktere ustalo, ale tehotenstvi zamlklo, takze dalsi revize. Doktor (kamarad) mne pak doporucil hysteroskopii a odstraneni prepazky, rikal, ze ty problemy s tim souvisi a cim vic pokusu, tim vetsi pravdepodobnost, ze to skonci stejne blbe. Dokonce jsem to konzultovala i s CARem, jestli je nejaka jina pomoc, nez odstraneni prepazky. Taky doporucili operaci pred dalsimi pokusy. Ja uz ale na operaci a dalsi pokusy psychicky nemela, taky jsem si uz pripadala na dalsi pokusy stara, tak jsem zustala u 1 ditka.

• Citovat
  • Upravit
280
13.8.20 19:37
@Anonymní píše:
@10Levandule10 Ja mam dvourohou delohu, prvni tehotenstvi ve 23 letech jsem to jeste nevedela. V 7. tydnu krvaceni, hematom, ale dopadlo to dobre. Kdyz mimco v brise vyrostlo, lezelo sisate a hlavou nahoru. Porod koncem panevnim se prirozene nepodaril, skoncilo to akutnim cisarem a pri nem zjistili tu prepazku v deloze. Dalsi tehotenstvi prislo v 27 letech, skoncilo krvacenim a akutni revizi, abych nevykrvacela. Pak v 35 treti tehotenstvi, opet krvaceni, ktere ustalo, ale tehotenstvi zamlklo, takze dalsi revize. Doktor (kamarad) mne pak doporucil hysteroskopii a odstraneni prepazky, rikal, ze ty problemy s tim souvisi a cim vic pokusu, tim vetsi pravdepodobnost, ze to skonci stejne blbe. Dokonce jsem to konzultovala i s CARem, jestli je nejaka jina pomoc, nez odstraneni prepazky. Taky doporucili operaci pred dalsimi pokusy. Ja uz ale na operaci a dalsi pokusy psychicky nemela, taky jsem si uz pripadala na dalsi pokusy stara, tak jsem zustala u 1 ditka.

Ty jsi zlatá, moc děkuji za osobní zkušenost :kytka: Nám pokud vyjdou testy z genetiky, imuno, hemato dobře, tak ta přepážka bude asi tou příčinou. Ale mám samozřejmě z jejího odstranění obrovský respekt a strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.8.20 20:36
@Anonymní píše:

Jsem trochu jinde nez ty ale mas za sebou neskutecne silny pribeh a nevzdala si to! A to je pro me strasne inspirativni. My se snazime znovu o 3 tehotenstvi a 2 mimi a mam chut to vzdat, po potratu mam stale rozhozeny cyklus a jsem psychicky jak na houpacce a mam chut to vzdat. I tak dekuji za to ze mam aspon jednoho zdraveho krasneho syna. Hodne sil a stesti :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.8.20 20:38
@10Levandule10 píše:
@Etiiiik Řekli Ti, že to ZT s tím nemá nic společného? Já měla jedno ZT a druhý SP, oboje letos, a řekli mi, že ta přepážka může být ta příčina. A navrhují její odstranění.

Ano, byla jsem v Olomouci na farmakologicky vyvolanem potratu a v centru fetalni mesiciny mi potvrdili ze ZT (zaroven i muj prvni potrat) je zpusoben genetickou poruchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
14.8.20 10:29

Jsem nyní čerstvě po druhém potratu a byla mi zjištěna VVV dělohy uterus bicornis, tedy jen na základě ultrazvuku. Celkem se snažíme už 3 a půl roku. Poprvé se zadařilo loni až po dvouletém snažení, bohužel ZT a revize. Další těhotenství až po roce, ale opět to dopadlo špatně, plod umístěn v pravém rohu dělohy a spustil se SP -tentokrát tedy nemusela být revize, naštěstí. Mohli bychom se začít snažit hned, ale v nejbližší době mě bude čekat podrobnější vyšetření dělohy a i genetické vyšetření nás obou. Co jsem se zatím dočetla, tak uterus bicornis se asi operovat nedá :nevim: Doufám, že se aspoň jednoho dítka dočkáme :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty