Uterus septus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
280
14.8.20 10:59

@dafííí Ahojky, to mě strašně moc mrzí :,(
Já to mám velice podobně - po dvou potratech (ZT, SP) mě zjistili uterus bicornis s částečnou přepážkou. Taky zatím jen ultrazvukem. Budu muset jít na odstranění přepážky.
Ale právě co se té bicornis dělohy týče, tak říkají, že pravděpodobnost donošení je vysoká a jen v pár případech se mimi špatně usadí.
Nenavrhovali Ti třeba umělý oplodnění? Aby to zasadili dle nich správně do dělohy. Mě to zatím nikdo nenavrhoval, ale přemýšlela jsem o tom, že jestli by se tahle ta hrůza stala znovu, že bych to zkusila řešit takto.

Příspěvek upraven 14.08.20 v 11:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
14.8.20 11:04

@dafííí Jinak já taky doufám, že se dětí dočkáme :( Můžu se zeptat, kolik ti je? Mě 32. Vlastně v říjnu už 33 :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
14.8.20 11:29

@10Levandule10 já teprve vše budu konzultovat s gynekologem nebo rovnou v CAR, kam se budeme objednávat kvůli té genetice. Asi je to náhoda (blbá), že se mimi zahnízdí na špatném místě. Dr. mi říkala, že je to celkem vzácná věc…tak to tak zrovna musím mít já že jo :zed: ale třetího pokusu už se bojím, že to dopadne zase blbě a právě mě taky napadlo, že by se to snad umělým oplodněním dalo řešit a i teda z toho důvodu, že mi vždycky trvá dlouho než otěhotněním přirozeně. Je mi 31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.20 14:15
@10Levandule10 píše:
@dafííí Ahojky, to mě strašně moc mrzí :,(
Já to mám velice podobně - po dvou potratech (ZT, SP) mě zjistili uterus bicornis s částečnou přepážkou. Taky zatím jen ultrazvukem. Budu muset jít na odstranění přepážky.
Ale právě co se té bicornis dělohy týče, tak říkají, že pravděpodobnost donošení je vysoká a jen v pár případech se mimi špatně usadí.
Nenavrhovali Ti třeba umělý oplodnění? Aby to zasadili dle nich správně do dělohy. Mě to zatím nikdo nenavrhoval, ale přemýšlela jsem o tom, že jestli by se tahle ta hrůza stala znovu, že bych to zkusila řešit takto.Příspěvek upraven 14.08.20 v 11:54

Presne tu moznost umisteni embrya do „vhodne“ casti delohy jsem v CARu konzultovala a to bohuzel prave nejde. Kde se embryo chyti, je vec nahody. Kdyz je to blizko prepazky, je to blby, je tam horsi zasobovani krvi a placenta se tam nemuze dobre rozrustat. Kdybych byla znova mlada, tak bych sla co nejdriv na tu hysteroskopii, aby delohu dukladne prohlidli, a pokud by zaver byl, ze operace je mozna, sla bych do toho. Kamarad gynekolog mne tehdy rikal, ze kazda dalsi revize delohy muze narusit dalsi kousek vystelky delohy a kazdou revizi se tedy zmensuje plocha vhodna k uchyceni embrya. U zen s normalni delohou to tak nevadi, ale u nas, co mame vadu delohy, je to zasadni.

• Citovat
  • Upravit
11
25.9.20 22:03

Nevzdavejte se!

Holky tak jsem mozna dukaz toho ze to jde i s VVV, jsem po treti tehotna. Jak jsem psala mam uz jedno skoro dvoulete, jeden ZT, a ted jsem cca 5+3, na utz nic nejde videt. A priznaky zatim nic moc. Tak doufam ze se ZT nebudr opakovat. I tak jsem rada ze se nam znovu zadarilo. Aspom vime, ze to jde. Nemuzu se dockat i strachem dalsi kontroly na potvrzeni. Tak vam drzim palce a hodne stesti :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
26.9.20 14:45

@Etiiiik Moc gratuluju, ať vše vyjde na jedničku :srdce: A jakou máš VV?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.9.20 19:18

@10Levandule10 ahoj, uz jsem si o tom tu s tebou psala. Mam dvourohou delohu do tvaru srdce s prepazkou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.12.23 00:36

Ahoj holky. Mam uterus septus a uterus duplex je mi 22 let zjistili mi to ať po laparoskopii chci se zeptat s přítelem se snažíme dva roky a furt nic ani jeden potrat proste nic chci se zeptat jestli to nějaká z vás už měla nebo jestli my nedokážete poradit jak by to mohlo vyjít je to už na nervy a máme strach. Děkuji za každou pomocnou radu a odpověď už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty