Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A proč na gyndu? počkej až menstruace skončí, a pokud bude vše v pohodě, není třeba nikam chodit
@stinga píše:
A proč na gyndu? počkej až menstruace skončí, a pokud bude vše v pohodě, není třeba nikam chodit
Dekuji
Ahojky, já samovolný potrat zažila, přišlo to v den MS klasicky na čas, ale taky jsem měla šílené bolesti a krvácení bylo jen asi 2 dny a pak jsem ještě další asi týden špinila. Což mi bylo divné, zkusila jsem test a dvě čárky, no a ty postupně slábly. Na gynekologii mi akorát vzali několikrát krev, dokud HCG nebylo na nule.
Může a nemusí, třeba byla jen vysoká sliznice, na gyndu bych nechodila, pokud nejsou bolesti k nevydržení a krvácení není nějak dlouhé, nebo extrémně silné.
Může a nemusí, mně už se to párkrát taky stalo a to jsem těhotná rozhodně nebyla, doktorka mi řekla, že mohla narůst jen vysoká sliznice, mohl to být nějaký polyp, cysta nebo i po obrovském stresu nebo napětí…na gyndu bych nechodila, pokud to nepotrvá nějak dlouho nebo nebude způsobovat nějaké obtíže
Jestli chceš mít jistotu, tak si skoč do laborky na krev hcg
Pokud tam nějaké hcg bude, tak si zajdi za pár dní znovu a jestli jde o potrat, tak bude klesat.
Taky jsem před rokem a půl prodělala samovolný potrat. Miminko jsme chtěli, takže jsem testovala. Test byl pozitivní, tak jsem utíkala na krev a hcg jsem měla 198. Ale pár dní na to jsem začala krvácet. A přesně jako ty. Bolesti, tmavá krev, cucky a hcg už klesalo..Odešlo to samo se silnější ms.
@KatkaH90 jsem v 9tt a srdicko nebije mamjit na potrat ale bojim se. Zatim nekrvacim chtela bych predejit operavi a spis na samovolny potrat prsim. poradte mi dekuji
@Lusy1977 není nutné hned podstupovat revizi, tělo si umí poradit samo, já jsem dva měsíce po ZT a plod se sám vstřebal, váček už téměř taky, jsem pod kontrolou gynekologa, pokud nejsou žádné potíže, tak není důvod se hnát na kyretaz, je lepší at vše odejde přirozeně.
@Lusy1977
To mě moc mrzí
Ale 9tt už je podle mě hodně na samovolný potrat. To asi budeš muset bohužel na revizi a vyčistit dělohu. Co ti řekl doktor?
@KatkaH90 mě se to stalo v 8.tt a na revizi je nemusela, potrat v prvním trimestru se dá zvládnout přirozeně. Mě se v 8.tt miminko přestalo vyvíjet a do 12.tt se samo vstřebalo.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Vůbec nevím jestli jsem těhotná byla. Ale dostala jsem menstruaci. Aspoň jsem si to myslela. Takový bolesti bricha jsem ale nikdy nemivala. Včera jsme začala krvácet. Dneska mě chytily veliké bolesti, sedla jsem si na záchod a vypadly ze mě velikansky kusy. A krev je do černa úplně tmavá. To mam jít i s krvacenim na gyndu?