Samoživitelky - PN a finance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak rezerva je vždycky fajn, otázka je, zda jsi schopná ji vybudovat. Pak existují pojistky právě na výpadek příjmu, někdo určitě poradí konkrétněji. Ať jsi brzy fit!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pojištění PN má prakticky každá „životní smlouva“. Není problém uzavřít i něco dalšího, než tu pro potřeby hypošky. Jen to není úplně levné. A jen to nepokryje (obvykle) celou dobu PN od počátku. Aby to bylo levnější, tak se to dá pojistit třeba od 29. dne PN. A taky se to nevztahuje na „všechno“, kvůli čemu PN MUDr. dá. A taky (bez ohledu na cenu pojištění) se to nedá uzavřít na jakoukoli částku, ale „testuje“ se příjem. A nezaměstnaný taky nic moc - to je logické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být samoživitelka je v tomhle dost na prd, protože ta rezerva musí být někde úplně jinde, než v páru a i starost je pak dvojnásobná, když nemá kdo pomoci a krýt vám záda. Sama s dítětem jsem šetřila pět let, než jsem si dovolila jet poprvé na dovolenou a něco většího koupit. Když jsem byla bezdětná, peníze jsem vůbec neřešila a na účtu jen přibývaly.
Ale nejde jen o peníze, jde i o zdraví, protože případný pobyt v nemocnici rovná se bezprizorní děti (nebo někde v klokánku). Tady se samoživitelkami zpravidla opovrhuje, ale přála bych všem, si i jenom tu zodpovědnost, kdy člověk nemá třeba sedm let volno od dětí, zkusit.
Ale fakt je, že nepovažuji za samoživitelku ženu, která posílá děti jednou za 14 dní na víkend k otci a má od něj alimenty. Naopak ženu, která má bez partnera děti v pěstounce, ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk píše:… Tady se samoživitelkami zpravidla opovrhuje…
To rozhodně NE.
Problém spíš nastane, když se v první větě objeví- jsem samoživitelka, ten můj odešel, neplatí, na co mám nárok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 2 pojištění, co mi řeší případnou PN, a to životko a úrazové pojištění.
Jsem samoživitelka, nemoci u sebe přecházím, přepráškuju. Na PN nechodím.
Doufám, že to tak vydrží. Rezervu sice mám, ale náklady mám vysoký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ona rezerva se „musí“ brát ve vhodném poměru k výdajům. Je sice hezké, že má někdo rezervu 40.000 (pro někoho nedosažitelnou), když bude mít měsíční náklady 70.000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem sama s klukem a před 5 lety takhle před vánoci úžasná zprava –rakovina prsu.
Takže šok, strach, neznámo a prostě na ho…vno
Pojistka na PN, naštěstí
A pomohl nám pár měsíců dobrý anděl ![]()
Byla jsem doma rok.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jsem sama s klukem a před 5 lety takhle před vánoci úžasná zprava –rakovina prsu.
Takže šok, strach, neznámo a prostě na ho…vno
Pojistka na PN, naštěstí
A pomohl nám pár měsíců dobrý anděl
Byla jsem doma rok.
Ufff. To muselo být neskutečně náročný. Doufám, že už jsi zdravá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ibi teď 17.12 je to 5 let, co jsem se to dozvěděla. To víš, nějaký datumy už z hlavy nikdy nevymažu.
A ťukám, vše v pořádku, děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Sice nejsem samozivitelka, ale oba máme s manželem pojistku na hospitalizaci i PN. Plus úraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mokkk Nejak nevidim duvod, pro by nekdo, kdo pobira davky pro pestouny, mel byt povazovan za samozivitelku a ten kdo bere ( mene jisté) alimenty, ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky, co jste s dětmi samy, jak řešíte výpadek financí při delší pracovní neschopnosti? Máte dostatečnou finanční rezervu? Nějaké dobré pojištění? Já mám pojištění k hypotéce, kde mi banka „zaplatí“ splátku hypotéky při delší PN - dosud jsem si myslela, že je to relativně dostatečné zajištění, ale zjišťuji, že to nestačí - finanční rezerva, co jsem na tohle měla už padla na jídlo a lékárnu (zvýšené náklady, nemůžu zatím vařit). Nějaké typy pro příště?