Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, chodíte sem někdo darovat, prosím? Zkušenosti máte jaké, prosím? Ráda bych chtěla, začít chodit, ale jsem z Vysočiny, takže se ptám, jestli se SANAPLASMA v Brně, dá dobře, prosím, najít? Popřípadě, kdo chodíte, nechcete se přidat, že bychom šli společně, prosím? Děkuji moc. ![]()
Popřípadě se ptám klidně na Znojmo - RETZ, zkušenosti a tak? Děkuji moc. ![]()
Popřípadě kam chodíte jinam na odběry a máte dobré zkušenosti, at se jedná o krev, plazmu či krevní destičky a podobně, prosím? Ráda bych se k někomu klidně, přidala, pokud se chystáte. Děkuji.
Chodíte někdo, na plazmu, kam ráda bych se k Vám přidala, volné místečko v autě by jste nenašli, prosím? Děkuji moc.
Ahojky, nevite jestli v Sanaplazme vadi, kdyz je clovek pri tele, kdyz chce darovat plazmu?
Ahoj, jednu dobu jsem chodila pravidelne-Sanaplasma Brno.
Dotaz na vahu - myslim, ze nevadi, je potreba mit aspon 50kg, jinak te nevezmou. Jinak, ja jsem zvladala odberyv pohode.
Co bych mohla doporucit na odbery: pred odberem se najist (aspon pul hodky), hodne pit - nejlepe tak 2,5 litru i vic, pak lip tece krev a snadneji se odcerpava a je to rychlejsi. A pak z vlastni zkusenosti - jestli nekdo pije jen vodu jako ja, tak to muze delat problemy. Dobre je tak den, dva popijet k tomu nejakou mineralku a caje. To vic zustava v tele, vodu rychle vycurate a pak je odber zbytecne dlouhy a vypada to, jako by jste byli dehydratovani.
Jestlk se tam da snadno dostat, me prijde, ze jo, ale ja to tam znala uz pred tim. Je to kousek od hlavniho vlakoveho nadrazi, jedna zastavka. Od zvonarky trochu dal, ale jde to. Sestricky mi prisly v pohode, doktorka trochu prisnejsi. Ale jako drobny privydelek dobre.
Chodila jsem do Sanaplazmy darovat plazmu cca pul roku, kvuli spatne financni situaci.Uz bych tuhle blbost nikdy neudelala
Vzdycky jsem byvaka nemocna Max jednou do roka.Po ctvrt roce odebirani plazmy jsem zahadne chytala jednu chripku za druhou, hned potom i strevni chripku. Samozrejme ze vas v centru o techto drobnych nevyhodach informovat nebudou.Kdyz jsem si zavolala primo do centra a rikala jsem ze jsem vycerpana, bez energie a ze uz mam treti virozu po sobe, sestra se dusovala ze to rozhodne nemuze byt kvuli odberum
Pul roku po tom, co jsem tam prestala chodit je vse v normalu a citim se skvele. Svoje zdravi uz nikdy prodavat nebudu!
Ty se tvaris jako by ti provedli něco strašného proti tve vůli. Ale darování bylo dobrovolné, neco z toho kaplo, tak to asi nebylo tak hrozny, ze? To je super, rozčilovat se na sanaplasmu, ze za to muze, kdyz te tam nikdo chodit nenutil a násilím nikdo nic neodebíral. Za sve zdraví je zodpovědný kazdy jednotlivec sám. Ne instituce a podobne.
Já chodila asi pul roku tady v ustí nad labem a sem spokojená jakmile sem zjistila že sem těhotná přestala sem chodit ale určitě zase začnu. Byl tam velice dobrý personál nikdy mi nic nebylo takže je opravdu důležité se najíst před odběrem a opravdu hodně pít. Platili 550 kč za odběr a mohlo se jít co 14 dnu když to člověk pomine tak máte za necelé 2 hodky za měsíc 1100 to vcelku není tak hrozné ale hlavně ikdyž oni to asi prodávají dál tak hlavně člověk pomůže někomu kdo to potřebuje. Jo a dokonce prý nedávno zavedli ještě odměnu za každý 50 odběr dárkový koš. Ovšem už sem tam přes tři měsíce nebyla tak nevím ale byla sem snima spokojená. Přišla sem na ně v práci chodil tam kde kdo a pořád se o tom povídalo tak sem to taky zkusila a bylo to v pohodě. takže za mě odvahu a jděte do toho ![]()
@Marie432875
Kdybyste si precetla posledni vetu..tak z ni jasne vyplyva ze lituji SVE vlastni hlouposti. Podstata meho prispevku nespociva v urazce Sanaplasmy, nybrz v negativni zkusenosti, ktera muze byt inspiraci pro damy, ktere zvazuji pravidelny prisun penez na ukor sveho zdravi. Personal a samotny odber problematicky nebyl, pouze zde zminuji druhou stranu mince. Obvodni lekarka si jen tukala na celo, a konstatovala, ze podobne pripady nestastnych studentu jiz mnohokrat zazila. Takze tak ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.