Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelka (píše) -já si právě myslím,jestli není pozdě. Sex 5 dní před ovulací a asi dva dny po ovulaci, ta pravděpodobnost je asi hodně mizivá,že? Bohužel jinak jsme si to načasovat nedokázali a snažíme se už dlouho,tak jsem z toho taková smutná.
Také by mě zajímalo, jestli je vůbec možné otěhotnět den či dva po ovulaci? Nebo jedině před či v den ovulace?
Když jsme počali Dádu,tak jsme spolu během ovulace taky nespali a zadařilo se,tak neztrácej naději ![]()
ahoj, vajicko po ovulacii preziva cca 12 hodin, par hodin trva k nim sa k nemu dostanu spermie, takze po ovulacii je ta sanca takmer nulova. dva dni po ovulacii uz 0%.
stale je moznost ze si chybne urcila ovulaciu a mozno budes prekvapena. nestracaj nadej, zazraky sa deju, ked ich najmenej cakame ![]()
soldi píše:
ahoj, vajicko po ovulacii preziva cca 12 hodin, par hodin trva k nim sa k nemu dostanu spermie, takze po ovulacii je ta sanca takmer nulova. dva dni po ovulacii uz 0%.stale je moznost ze si chybne urcila ovulaciu a mozno budes prekvapena. nestracaj nadej, zazraky sa deju, ked ich najmenej cakame
Soldi,bolest podbříšku a hlen mi začal asi od 11 DC, největší bolest byla včera 16 DC, to mě i při sexu píchal levý vaječník. Ale ode dneška už bolest téměř necítím,tak proto si myslím,že ovulace byla kolem 13-14 DC, protože i v minulosti většinou mě bolelo břicho ještě pár dní po ovulaci. BT ani ovu testy neměřím.
zajimavé že mě jasně gyndař řekl že klidně pár dní po ovulaci se otěhotnět dá a v pohodě.M měli styk až tak 2-3 dny po ovulce ajsem ve 23.tt ![]()
tím nechci soldi vyvracet ale nevím proč by mi to doktor jasně říkal kdyby to nebyla pravda.krom toho už mnohokrát jsem četla že se dá otěhotnět i po ovulce.Podle toho se taky žertuje že to bude holka nebo kluk ne?
bajca, neviem, ci vies ako vlastne funguje oplodnenie a ovulacia. keby si to vedela, tak by Ti bolo jasne, ze otehotniet niekolko dni po ovulacii je fyziologicky nemozne.
gyn vacsinou berie ovulaciu ako 14 dc, bez ohladu na to, ci to tak skutocne je. resp. vacsina zien to tak berie. cize ak si mala trosku dlhsi cyklus, alebo neskor ovulaciu, tak Ti mohol povedat takuto vec,lebo vedel, ze ako laikovi by sa Ti to aj tak neoplatilo vysvetlovat ![]()
ovulacia je prasknutie folikulu a nasledne vypudenie vajicka do vajcovodu. vo vajickovode moze byt oplodnene spermiami. zivotnost vajicka vedci udavaju okolo 12 hodin, maximalne 24. tie spermie by tam uz mali byt predtym, kedze kym spermia prejde z pochvy do vajickovodu, tak to moze trvat niekolko hodin (tento casovy udaj sa tiez lisi, pomalym spermiam to moze trvat aj den).
cize si fakt neviem predstavit ako by mohlo dojst k oplodneniu niekolko dni po ovulacii. ![]()
zakladatelka, tak ovulaciu si si vyvodila na zaklade velmi nejaskych priznakov, cize kludne mohla byt skor aj neskor. sanca tu je ![]()
nevím jak funguje tělo jen jsem napsala že mi doktor na otázku zda se dá otěhotnět pár dní po ovulaci odpověděl že DÁ! ![]()
Bajča píše:
nevím jak funguje tělo jen jsem napsala že mi doktor na otázku zda se dá otěhotnět pár dní po ovulaci odpověděl že DÁ!
no vidis, a ono sa to neda ![]()
tak mu asi příště vyhubuju že jedna holka na netu říkala něco jiného
by mě hnal.
Bajča píše:
tak mu asi příště vyhubuju že jedna holka na netu říkala něco jiného![]()
by mě hnal.
ako som pisala vyssie, on to podla mna velmi dobre vie, ale nechce sa mu to vysvetlovat laikovi. ![]()
mozno som mudr, co Ty vies? ![]()
ahoj,prosím o radu, je možné otěhotnět, když styk byl 8.den cyklu a pak až 16. den a ovulace byla pravděpodobně 13-14.den cyklu?