Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@mackA159 píše:
Holky, moje dcery mají nožku obě 13,5 cm, sandálky jsem našla buď stélka 14cm nebo 14,5… Takže?
Jdi s nimi do kamenného obchodu a zkus jim to. Nejde jen o délku, ale celkově jak ta botička sedí. Pokud padne skvěle, tak dítě 1cm nadměrek ani nepostřehne, jindy plandá a zakopává i bez nadměrku.
@unuděná píše:
Jdi s nimi do kamenného obchodu a zkus jim to. Nejde jen o délku, ale celkově jak ta botička sedí. Pokud padne skvěle, tak dítě 1cm nadměrek ani nepostřehne, jindy plandá a zakopává i bez nadměrku.
U nás máme jen jednu obuv a tam mi svihli boty s velkým nadmerkem, mají Jonap. ![]()
@mackA159 píše:
U nás máme jen jednu obuv a tam mi svihli boty s velkým nadmerkem, mají Jonap.
Tak holt objednej víc typů a velikostí a vyzkoušej, pak vrať. Já si teda zrovna dětskou obuv neumím představit kupovat online… ![]()
@unuděná Kupují už nejraději online, právě po zkušenosti z několika obuví… Dopadla jsem jednou v zimě stejně, děcko 1,5r na radu prodavačky nadměrek necelý 1.5cm, ať do jara vydrží, v obchodě chodilo dítě krásně. Na první vycházce cca 20m před domem se rozběhlo a hodilo to pěkně na ústa, za chvíli znovu a boty šly z domu. Teď objednám několikatery, děcka doma poběhají a obvykle některé padnou. Jen teď zrovna sandály taky nic, čekám na další zásilku.
Je to blby, ale nadmerek 0,5 je fakt optimalni.
Tak bud toho objednej vic nebo dojed do jine prodejny.
Holky, moje dcery mají nožku obě 13,5 cm, sandálky jsem našla buď stélka 14cm nebo 14,5… Takže?