Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, kolik botů mají vaše děti? Ve věku kolem tří let. Náš má bačkůrky na doma a zvlášť bačkůrky do školky, tenisky na běhání venku a na procházky, plánujeme koupit i holinky do deště a snad i letní sandálky. Kolik páru a jaký typ obuvi používáte? Vím, že je to ryze individuální, ale abych měla přehled. A popřípadě, kde boty kupujete, kromě internetu, tam bych nerada.
Jedny celorocky, jedny sandale a gumaky. V zime samozřejmě zimní. Triletak. Boty kupuju bf nebo kompromis, ted ma Jonapy, takze ve specializovanych obchodech.
Ctyrletak ma 3 holinky-doma, skolka, chata. 2 sandale-jedny s plnou spickou a druhe s volnou spickou, tenisky, 3 backory-doma, skolka, chata, gumove boty k bazenu. Mel celorocky a 2 zimni v zime
. Nektere boty ma dedene, co se moc nenosi. Neco ze Sportisima neco z detske obuvi.
Koncem zimy kupuju celoročky, na jaře pak plátěnky, s příchodem teplého počasí sandály - u posledních dvou doufám, že vydrží přes léto, aych pak zase koncem léta pořídila větší celoročky a koncem podzimu zimní. Holinky tak nějak průběžně, navíc přezůvky do školky.
@Bellino nákup botu je peklo, mám pocit, že na každé období snad tři typy. A kupuji pouze v obchodě. A taky do školky, do skoly. Plný botník
a těch peněz co v tom pro dve děti je ![]()
@Alriga píše:
Botů?? Ty neumíš česky?
Moc ne. Čeština není můj mateřský jazyk, zatím se učím a sama. Jedu na systém pokus - omyl.
@Alriga píše:
Botů?? Ty neumíš česky?
Už zase? Ty jsi tady nějaká vyšší moc na pravopis? Tady je neformální skupina. Zakladatelka se ptá úplně na něco jiného, ne na pravopis.
@Trojlístek píše:
@Bellino nákup botu je peklo, mám pocit, že na každé období snad tři typy. A kupuji pouze v obchodě. A taky do školky, do skoly. Plný botníka těch peněz co v tom pro dve děti je
Máš pravdu, leze to do peněz. A to mám dítě jen jedno. A u dětí je velký problém, že všeho tak rychle vyrostou.
Kupujeme celoroční a zimní nepromokavé superfit (stačí vždy jedny), letní sandálky Keen a k tomu tenisky na sport, papuče, crocsy a gumáky
Backory do skolky/skoly, doma nevedem. Celorocky (kozene, vyssi), 2× tenisky (pac v lete behaji kluci vsude mozne), sandaly, gumaky, zimni. Starsi ma jeste extra tenisky na telocvik. Jedem v barefoot, takze ve specializovanem obchode nebo online.
Bačkory do školky, sandále, tenisky, celorocky a holínky do školky. A crocsky k bazénu.
Od doby, co chodí do školky má bačkory do školky, 2× holiny (jedny ve školce, druhé dle potřeby), pak na jaro kotníkové s Goretexem, nižší Keen, platenky a sandály. 1×Crocsy a 1× boty do vody. V zimě 1× zimni vyšší a 1× snehule. Předem avizuju, že od května do října jezdíme každý víkend pryč, k vodě či do lesa, takže boty jsou furt mokrý, proto jich má víc. Kupují kombinaci bf a kompromis ve specialce.
Mám děti už starší, ale je to víceméně pořád stejné. Ti moji jsou bosochodci (zouvají se kdekoliv můžou už od mala). Mají kožené celoročky, síťované tenisky, holiny, crocsy. V létě navíc sandále (ale ty teď mají zatím jako přezůvky ve škole a asi druhé kupovat nebudu). Bačkory na doma nevedeme. Teď jim chci koupit ještě skinnersky (a nějak tuším, že to budou jejich nejpoužívanější „boty“). Jo a ještě vlastně mají tenisky ve škole na Tv (což jsem letos už taky zredukovala a místo dvojich - do tělocvičny a na ven - koupila jen jedny).
Příspěvek upraven 25.05.22 v 13:05
@Bellino píše:
Maminky, kolik botů mají vaše děti? Ve věku kolem tří let. Náš má bačkůrky na doma a zvlášť bačkůrky do školky, tenisky na běhání venku a na procházky, plánujeme koupit i holinky do deště a snad i letní sandálky. Kolik páru a jaký typ obuvi používáte? Vím, že je to ryze individuální, ale abych měla přehled. A popřípadě, kde boty kupujete, kromě internetu, tam bych nerada.
Děti mají podobně jak vy, backurky do skolky a na doma, holinky (na zimu kupuju vyteplene, super věc ), dvoje tenisky (jedny lehčí, jedny nepromokave ), sandály s uzavřenou špičkou, chci ještě dokoupit nějaké obyč otevřené, jen tak k vodě, na vyběhnutí ven apod. Dcera ma ještě u babičky crocsy na zahradu.
Kupuju různě ve sportu, v detske obuvi, v klasických botách typu Deichman, proste podle toho co potrebujem a kde to zrovna maj.