Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Kelsey píše: Čechačci smí používat jejich nářečí a používat různé tvary slov. Tahá to za uši/ oči běžně (sluchově i písemně) a tady vadí hodně botů.
Proc pouzivas pejorativne oznaceni Cechacci? Lide z Cech tady bezne pouzivaji koncovku ovo u vsech rodu a nikdo je za to nepopotahuje.
Jedny celorocky dstep, dvoje levný tenisky na sportik ( jedny dovnitř jedny ven) jedny sportovní crosky od Alpine pro, jedny holínky na doma a do školky, jedny na chatu, jedny sandálky od protetiky a jedny bačkory do školky
Koupený v průběhu jednoho roku.. roste ji pomalu noha už od podzimu má furt 25.
Kožené celoročky, pláťenky, holínky, crosky na plavání, bačkory do školy.
V zimě nemá jen pláťenky. Holínky mají denmark, takže od jara do podzimu bez vložky, přes zimu s vložkou.
Boty kupuji přes net. Kupuji ty samé boty, jen větší velikosti
Bačkory do školky, croksy na zahradu od jara do podzimu, holinky od jara do podzimu, celoročky, sandale. to má teď. v zimě má jen papuče, celoročky a zimní.
@Bellino píše:
Moc ne. Čeština není můj mateřský jazyk, zatím se učím a sama. Jedu na systém pokus - omyl.
Píšeš tak dobře, že to vypadá, že jsi jen Češka, co občas udělá chybu. Ber to jako kompliment:-)
Jinak my máme celoroční, na zimu zimní, na léto sandály, holínky a Crocsky. Plus bačkory do školky.
@Limi123 píše:
Píšeš tak dobře, že to vypadá, že jsi jen Češka, co občas udělá chybu. Ber to jako kompliment:-)Jinak my máme celoroční, na zimu zimní, na léto sandály, holínky a Crocsky. Plus bačkory do školky.
Děkuji za radu. Dnes jsme šli ještě dokoupit boty do deště a ještě další botasky, protože běhá jak drak, určitě vynosí. A omlouvám se za případné chyby, opravdu jsem cizinka, nikdo mě češtinu nikdy neučil, učím se za pochodu, s češtinou jsem přicházela do styku i před příchodem na Česko, ale snažím se psát po česky, když tu chci trvale žít, to už tady vlastně žiju, jazyk se mi líbí a věřím, že to dám.
Dcera(4) má momentálně dvoje botasky, dvoje holínky(doma a ve školce), sandále, baleriny.
@Bellino mam tri deti 8,6,3. maji cca ročně
kupuju vetsinou na Vinted zanovni Barefoot, Keen jdou krasne vyprat. Beru pak ještě jedny bazarovy na zahradu apod.
@Bellino píše:
Děkuji za radu. Dnes jsme šli ještě dokoupit boty do deště a ještě další botasky, protože běhá jak drak, určitě vynosí. A omlouvám se za případné chyby, opravdu jsem cizinka, nikdo mě češtinu nikdy neučil, učím se za pochodu, s češtinou jsem přicházela do styku i před příchodem na Česko, ale snažím se psát po česky, když tu chci trvale žít, to už tady vlastně žiju, jazyk se mi líbí a věřím, že to dám.
Kdyby z tvého projevu bylo patrné, že jsi cizinka, nikdo by tě na chyby neupozorňoval. Ty píšeš z 99 procent jako Česka, tak holt lidi mají potřebu upozornit na to 1%, protože tě za Česku považují. Jsi dobrá, takhle se naučit…
@Limi123 děkuji. Jazyky mi vždy celkem šli, s matikou to bylo horší ![]()
Botu mne taky trklo a ze zbytku prispevku by mi to ani nedoslo - sama pisu jak madar. Delej tech chyb vic.