Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Alriga píše:
Botů?? Ty neumíš česky?
To se i tady bude řešit čeština? Vážně? Kup si čokoládu a hoď se do pohody. ![]()
Jinak boty - jedny sandály, jedny celoroční, jedny horší tenisky na chalupu, jedny holínky a na zimu koupím zimní. Ale syn ještě nechodí do školky, pak toho asi bude víc
Jinak něco kupuji ve sportu a tak, ale celoroční a zimní vždy v dětské obuvi.
Příspěvek upraven 25.05.22 v 13:11
@Ivussa1989 píše:
To se i tady bude řešit čeština? Vážně? Kup si čokoládu a hoď se do pohody.Jinak boty - jedny sandály, jedny celoroční, jedny horší tenisky na chalupu, jedny holínky a na zimu koupím zimní. Ale syn ještě nechodí do školky, pak toho asi bude víc
Jsme na českém webu, takže česky. Je to otřesné, tahá to za oči, uši.
@Trojlístek píše:
Už zase? Ty jsi tady nějaká vyšší moc na pravopis? Tady je neformální skupina. Zakladatelka se ptá úplně na něco jiného, ne na pravopis.
Děcka aktuálně mají gumaky, celorocky, papuce do školy a školky, tenisky na telocvik a sportovni kroužek a croscy na zahradu. Teď jsem ve fázi shánění sandalu, ještě, že je zrovna hnusně
pak mají podedene pantofle, který slouží na hraní doma nebo prebehnuti k babičce. A donedávna měli mnou šitý papuce, ty nosili do školky nebo na doma, ale už z nich vyrostli a nový teď dělat nebudu, asi zas až na září.
Nas tříletý do školky nechodí, takže má boty na doma (i když je pořád sundavá a chodí víc bos, než v nich
), pak záleží na ročním období, teď má třeba jedny tenisky horší a jedny lepší, v létě jedny tenisky a jedny sandály (plus nějaké gumové pantofle jen na přeběhnutí k vode), gumáky má na každou sezónu, na zimu jedny tlusté sněhule do sněhu a jedny zateplené zimní do města. Starší když chodil do školky měl navíc teda bačkory do té školky a ještě jedny starší boty tam na přežutí na zahradu navíc. A to mám ještě takové experty, že jim skokově naroste noha během třeba měsíce, takže pak na to období kupuju boty podruhé, nebo je aspoň zničí, fakt zázrak, když nějaké boty vydrží aspoň 3 měsíce. U školáka je to teda už lepší, co nechodí do školky, tak roste pomaleji a už tolik bot neodrovna.
Celoročky, botasky, sandálky, gumáky, sněhule. U babičky ještě plátěnky na zahradu. Doma chodí bosa, papučky leží v botníku…
1× holínky, 1× celoročky, 1× plátěnky, 1× skinners, 1× žabky na léto na zahradu, 1× bačkory do školky, na zimu 1× zimní kožené + holiny s vlněnou vložkou.
Na doma: celoročky na pěkno, starší celoročky na blbnutí (zahrada, pískoviště, procházky po polích apod.) Pak nějaké sandále/tenisky na pěkno. Na doma v létě má takové botky do vody za pár kaček z decathlonu (skoro barefoot). Pak samozřejmě zimní botky a gumáky.
Pak ještě má separé papuče a gumáky do školky.
Ty starší boty co má na blbnutí se většinou během roku rozsypou a tak se to všechno posune. Já koupím nové na pěkno a ty původní dostane zase na blbnutí ![]()
Když z bot vyroste a zůstanou pěkné, vyčistím, namažu a prodám. U barefoot bot je super, že se neprošlápnou jako klasické, takže se fakt dají krásně prodat.
Papuče do školky, doma chodí bez.
Gumáky do města a jedny na chalupě. Celoročky do chladnějších dní, na léto jedny sandále do města, a crocsy na zahradu(jiné boty v létě na baráku nechce).
Zímní boty, celoročky, náhradní bazarový celoročky, sandálky a balerínky. Já teda kupuju jen přes internet. Objednám třeba čtvery, vyzkouším a vrátím. Mám vychytaný značky a oblíbený eshopy. Kdybych měla běhat po obchodech, tak zešedivým a stejně nic kvalitního a pohodlnýho neseženu.
@Bellino píše:
Moc ne. Čeština není můj mateřský jazyk, zatím se učím a sama. Jedu na systém pokus - omyl.
Tak si ten nadpis oprav, to není omyl, to je děs.
Kolik párů bot…
Backory jen ve skolce, kdyz jedem treba na hory, berem odtamtud, doma chodime bosky. Snazim se mit 2krat nejake botasky/tenisky - jedny pevnejsi na tury a druhe na litani, sandaly, gumaky (na chatu si je vozime) a v zime zimni. Starsi dcera mela jeste boty k satum na foceni a prvni skolni den a ty ted recykluje ta mladsi.
@Alriga píše:
Jsme na českém webu, takže česky. Je to otřesné, tahá to za oči, uši.
Společnost se globalizuje, s tím nic nenaděláš.
Takže i cizinec může přispívat na český web (ještě aby nemohl).
Nepopírám, že mateřský jazyk a pravopis je dobré znát.
Nicméně se kolem toho svět netočí. Existují důležitější znalosti.
Uprednostnuji globální inteligenci.
Orientace na jednu komoditu je lichá a jde to dost znát hlavně u tebe.
Neustále zde někoho napadas za pravopis, nic jiného pravděpodobně neumíš, než se chovat jako nějaká rigidní instituce.
@Bellino
2,5 roku, dcera.
Jedeme BF, případně kompromis.
Jarní celorocky
Tenisky, sandaly
Holinky (kupuju průběžně jak potrebuju, obvykle z druhé ruky)
Pak asi zase celorocky
A zimní.
Tzn. ročně 5× nové (když nečekaně neskoci noha) a dle potřeby z druhé ruky holinky.
Backory budu muset koupit až do školky, nejraději bych ale nedavala vůbec.
No a beru pořad v jednom obchodě cca 40km a nebo odtamtud online.
Příspěvek upraven 25.05.22 v 13:41
@Trojlístek píše:
Společnost se globalizuje, s tím nic nenaděláš.
Takže i cizinec může přispívat na český web (ještě aby nemohl).
Nepopírám, že mateřský jazyk a pravopis je dobré znát.
Nicméně se kolem toho svět netočí. Existují důležitější znalosti.
Uprednostnuji globální inteligenci.
Orientace na jednu komoditu je lichá a jde to dost znát hlavně u tebe.
Neustále zde někoho napadas za pravopis, nic jiného pravděpodobně neumíš, než se chovat jako nějaká rigidní instituce.
Teď jsi mě vážně rozesmála. To tě naučili na firemních školeních?
P. S. Tady se nejedná o „pravopis“, opravdu. ![]()