Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já přidám z trochu jiného soudku. Keeny jsme měli zimní, tak jsem teď zkoušela synovi i ty sandálky. Měli 3 typy, ale ani ty nejužší našemu synovi nebyly. Má úzkou nohu a i při maximálnímu stažení se mu vyzouvaly. Prodavač říkal, že je nemůže mít každý, napřiklad on ani náhodou.
Jinak co se týče pocení nohou - na to je náš starší expert a nakonec dobře, že mu ty kerny nebyly. Třeba i u bačkor jsem zjistila, že nestačí větrání po stranách, že musí mít nutně volnou špičku. Takže kupuji bačkory od befada. A na odrážedlo mu nikdy sandálky s volnou špičkou nevadily, odráží se přeci špičkou chodidla.
@Levandule121 Malá má taky docela úzkou nožku, tak v tom případě je musím nutně zkusit. To odrážedlo - malá občas zabrzdí špičkama bot.
@Melysa Zkoušeli jsme v rockpointu, model whisper (jsou duhové). Z mobilu mi teď nejde dát odkaz. U tohoto modelu tam píší, že má užší podešev, ale synovi se zoufale vyzouvala pata. Jakš takš mu byly pouze když byly těsné, bez nadměrku. A i tak byly pořád širší, stahovací šňůrka úplně na doraz… ![]()
Já tyhle Loap http://www.sportisimo.cz/loap/bam/59095/ sehnala minulý týden ve výprodeji ve Sporitsimu pro oba kluky za těch 349,– tak jsem zvědavá, jestli vydrží to co Keeny. Trochu mě přijde tenčí pásek kolem nohy, ale za ty prachy, nekup to ![]()
@Alex Adrian ty samé v té fialové jsem sehnala taky ve Sportisimu za ty samé peníze.
Ty Loap jsem měla minulej týden ve Sportissimu v ruce a hned se me vybavilo - napodobenina Keenu a trochu mě to naštvalo, keen něco dobře vymyslí a hned mu to někdo obšlehne za levnějc a není mu to vůbec blbý ![]()
@Alex Adrian @nataluska - tak to je holky slušná cena, napište pak po sezóně jak jste byly spokojené ![]()
@Mišela1 Já je vzala jako druhý botky, staršímu chci koupit ty Kkeeny a mladšímu sandále s pevnou patou, ty Loapky bude mít jen na odrážedlo. Ale za mě trochu se bojím, že ty Loap sezónu nepřežijou tak dobře jako Keen ![]()
@Alex Adrian - no já kupuji keeny, tak mně zajímá jestli ty loapky vydrží.
Holky, pak dám vědět, jestli vydrží. Ale loni je měla mladší dcerka a vydržely v pohodě, ale holky už nejezdí na odrážedle. Ale lezou neustále po stromech atd. a i po sezóně byly v pohodě.