Sanitářka ano nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sanitářka ano nebo ne?
Prosím o radu. Dělám skoro 20let ve družstvě a k okolnostem bych chtěla dát výpověď. Chtěla bych zkusit sanitářku, ale všude čtu že práce je velmi náročná jak fyzicky tak psychicky. Tak váhám jestli bych to vůbec zvládla. Moc děkuji za jakékoliv reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já z pozice pacienta jsem viděla, že záleží na jakým oddělení člověk je. Byla jsem na ARU tam byla skvělá sanitařka, nosila snídaně, odědy, večeře utirala prah, převlíkla postele takový věci kolem a byla setřičkám k ruce byla hrozně milá s každým si povídala a já si říkala, super práce. Pak jsem šla na JIP a tam sanitářly dělaly vše, komplet úklidy, převlíkaly postele, koupaly pacienty, přebalovaly no jsem si říkala, že hrůza, že tohle bych nedala
- Citovat
- Upravit
Záleží na oddělení. Na takové LDN to bude i o tahání pacientů, na psychiatrii hodně o doprovodu na vyšetření(eeg, rehabilitace po pokusu o sebevraždu atd..).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, ja delam primou obsluznou peci u klientu s Alzheimerem a celkove s demenci. Je to práci sanitarky hodne podobne. Opravdu zalezi, na jake oddeleni se dostanete. Vesměs je to vsude stejne v tom, ze krmite, prebalujete, prevlekate postele, koupete, vypoustite mocove pytliky, vynasite a umyvate tzv gramofony, polohujete atd. A ano na LDN a i u nás na domove je to o tahani se s imobilnimi lidmi a i doprovody na vysetreni. Potvrzuji fyzickou i psychickou namahu.
Take zvazte, zda jste dost psychicky odolna, aby jste zvladla umrti pacienta i tam je urcita péče (jine slovo me ted nenapada)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala sanitářku na 2 odděleních. A to v LDN a na ORL. LDN byla pražská nemocnice a ORL Ústecký kraj. Nechci tu specifikovat.
Prace v obou mě bavila. Víc tedy LDN. Jelikož se tam pacienti tak rychle neměnili a udělala jsem si jak s jiná, tak s jejich rodinou vztah.
Nejhorší co bylo, tak to byl pracovni kolektiv. Sestry si že sanitarek dělají služky. Doslova a dopismene. Jednou to vyvrcholilo tak, že jsem si šla stěžovat na sestry, tedy konkrétní sestry přímo vedení nemocnice. Nemocnice to řešila. Dotyčné sestry děsně dotčené a beztak nehly ani prstem. Takže za mě práce fajn. Sice někdy dost náročná, ale dá se. Odměnou mi byla vstřícnost od pacientů. Málokdy se našel někdo, kdo byl nevdecny a zlý. S tím jsem byla hotová vždycky. Nebyla jsem na lidi zlá a protivná a netvarila se jako kakabus. Jelikož mi bylo jasné, že nikdo není rád jako pacient v nemocnici. A že ty lidi mají strach atd.
Ohledně peněz… Děsný. ![]()
Takže proste práce mě bavila, ale odešla jsem díky kolektivu a penězům. Mám střední s maturitou a když jsem se vrátila do kanceláře, tak jsem měla dvojnásobný plat no.
Ale to s tím člověk musí počítat.
Takže asi tak. Dávám jako anonym.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já dělala sanitářku na 2 odděleních. A to v LDN a na ORL. LDN byla pražská nemocnice a ORL Ústecký kraj. Nechci tu specifikovat.
Prace v obou mě bavila. Víc tedy LDN. Jelikož se tam pacienti tak rychle neměnili a udělala jsem si jak s jiná, tak s jejich rodinou vztah.
Nejhorší co bylo, tak to byl pracovni kolektiv. Sestry si že sanitarek dělají služky. Doslova a dopismene. Jednou to vyvrcholilo tak, že jsem si šla stěžovat na sestry, tedy konkrétní sestry přímo vedení nemocnice. Nemocnice to řešila. Dotyčné sestry děsně dotčené a beztak nehly ani prstem. Takže za mě práce fajn. Sice někdy dost náročná, ale dá se. Odměnou mi byla vstřícnost od pacientů. Málokdy se našel někdo, kdo byl nevdecny a zlý. S tím jsem byla hotová vždycky. Nebyla jsem na lidi zlá a protivná a netvarila se jako kakabus. Jelikož mi bylo jasné, že nikdo není rád jako pacient v nemocnici. A že ty lidi mají strach atd.
Ohledně peněz… Děsný.
Takže proste práce mě bavila, ale odešla jsem díky kolektivu a penězům. Mám střední s maturitou a když jsem se vrátila do kanceláře, tak jsem měla dvojnásobný plat no.Ale to s tím člověk musí počítat.
Takže asi tak. Dávám jako anonym.
Mam to stejne, na klienty jsem hodna a mila oni přeci za svoji demenci nemohou a i my muzeme jednou takto dopadnout. A jak pisete velmi často se boji. I s rodinami mam kladne vztahy a velmi mě těší, kdyz prijede napr dcera jedne klientky a uz z dalky mi mava a pta se jak se mi daří. Nebo syn naseho klienta ten mne vylozene vyhledava 😀
Kolektiv…no, vzdy se najde nejaka potvora, bohuzel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi kde, já dělala na ldn a pak v domově důchodců a tam to náročné fakt je no, každou chvíli nějaké úmrtí, lidi v bolestech, navíc to chce fyzičku, protože ty bezvládné lidi tahas. Ale to jsou taková extrémní oddělení, jinde to bude víc v klidu, ale každopádně to chce teda trochu kondici a být splachovací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oloušek165 záleží na typu odd, dělám na sálech a máme tady sanitáře chlapy i ženské, musí pomáhat s převozem pacienta, manipulací, polohováním, cévkováním, nosit transf. přípravky, vybalovat materiál, občas pomáhat instrumentářce při vybalování sterilních nástrojů, dělat dezinfekci povrchů, dost se naběhaji, takže ano je to náročná práce…je toho dost, mají snad nějaký rekvalifikační kurz, ale platově tedy nevím, jak na tom jsou. Polepšila byste si? Jestli ano a chtěla byste změnu, jďete do toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak co čtu inzeráty, tak peníze nejsou špatný, momentálně hledají 3 v jih. nemocnici a dle inzerátu Nástupní mzda: 29 000 - 31 000 Kč + příplatky za směny a nějaké odměny. Mám tam známou a finančně si chválí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak co čtu inzeráty, tak peníze nejsou špatný, momentálně hledají 3 v jih. nemocnici a dle inzerátu Nástupní mzda: 29 000 - 31 000 Kč + příplatky za směny a nějaké odměny. Mám tam známou a finančně si chválí.
Tak to tam chci taky 😀 😀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alexxa píše:
Tak to tam chci taky 😀 😀
U těch dvou pozic to nespecifikují, rozepsané to mají u těch operačních sálů a to přijde spíš pro chlapa. Ale zase dostaneš i náborový příspěvek…
- Citovat
- Upravit
Ano, jde o náročnou práci, ale velmi smysluplnou. Určitě bych to minimálně zkusila, skončit se dá vždy. Sanitářů, pečovatelek a ošetřovatelek je v sociálním a zdravotním sektoru velmi málo, i z důvodu stárnutí populace bude po těchto profesních stále větší hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
U těch dvou pozic to nespecifikují, rozepsané to mají u těch operačních sálů a to přijde spíš pro chlapa. Ale zase dostaneš i náborový příspěvek…https://www.nemcb.cz/…rilezitosti/?…
Ja nemam ten kurz sanitare, mam pracovnik prime obsluzne pece v sociálních službách takze bych mela smolika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit