Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
moje známá se rozhodla ušít kanafasový šátek ,koupila 3,5 m oboustranného kanafasu a chytře ho vyprala na 50°,ten se jí srazil,takže koupit alespoň o 25 cm víc.Stříhá se šikmo a je na běžné používání super.Někdo tu sice kdysi psal,že šité kanafasové tlačí,ale zase v zimě,kdy je mimi navlečeno,to možná ani není cítit.
Ahoj holky,
jsem taky nosič dítěte. Mam Vatanai, ten nejdelší a jsem spokojená.
Byla jsem teď na předváděčce látkových plen a ta paní nabízela německé šátky Storchenwiege. Měla jsem si je možnost osahat a srovnat s Vatanai. Myslím, že jsou velmi srovnatelné. Materiál tak jak má být, měkké, pružné. A jsou o něco levnější. Zkuste se mrknout na www.vbavlnce.cz. Příště bych možná pouvažovala o tom německém.
Navíc mi ta paní ukázala uvazy, které jsem vůbec neznala a byly taky super.
Mějte se
Megghan
Megghan,
moc děkuji za názor na šátky storchenwiege. Viděla jsem je na stránkách www.vbavlnce.cz a působily na mě dobře. Bohužel jsem nikdy neměla v ruce vatanai, abych je případně mohla porovnat. Mimi teprve plánujeme, ale tyhle šátky se mi moc líbí . Ještě by mě zajímalo, které vzory jsi viděla a jestli vypadaly stejně jako na jejich stránkách. Díky za odpověď. ![]()
Mám ještě jeden dotaz:
Śátek jsem koupila, vypadá, že bude dobrý, ale… Je k tomu „návod“, jak ho uvazovat, jenže není moc srozumitelný (teda alespoň mě).
Nevíte, jestli někde na netu najdu podrobný popis případně s rozkreslením, jak na to? Zatím jsem všude narazila jenom na fotky a z těch se postup nepozná…
Díky Dadla
Ahoj holky..
Co se týká originálního šátku tkaného přímo pro děti, určitě bych zvolila právě ten originální, ale není pravda, že originální je jen a pouze Vatanai. A taky není pravda, že je nejlepší!! Zato je nehorázně drahý.
Guatemalské šátky nabízené na www.babysatky.cz jsou opravdu, co se kvality týká, výborné. A německé šátky Storchenwiege na www.vbavlnce.cz jsou taky bezva. Já mám indický a guatemalský - nemohu si na indický šátek(je tkaný přímo pro děti) stěžovat, jak tady někdo psal. Bez problémů obepne dítě a má i požadovanou pružnost. Váže sa taky dobře. Co se úvazů týká-naučila jsem se bez problémů všechny úvazy ze stránek www.babysatky.cz - jsou tam nákresy i popsán postup.
Docela slušnej popis základních úvazů pomocí fotek i slovního popisu je na www.tehulka.cz v sekci indiánská babička
. Ke každému úvazu je několik fotek jednotlivých fází.
Bludička + Kamča + Janeček
Dadla píše:
Mám ještě jeden dotaz:Śátek jsem koupila, vypadá, že bude dobrý, ale… Je k tomu „návod“, jak ho uvazovat, jenže není moc srozumitelný (teda alespoň mě).
Nevíte, jestli někde na netu najdu podrobný popis případně s rozkreslením, jak na to? Zatím jsem všude narazila jenom na fotky a z těch se postup nepozná…Návod na www.babysatky.cz jsou dobrý. Můžeš se zkusit kouknout i na http://www.thebabywearer.com/…rapLinks.htm tam je to ho spousta. Taky se dělají kurzy vázání šátků - zkus se po nich podívat na internetu.
Lola
myslím, že jsem viděla ve Storchenwiege ten typ Ulli. Ve skutečnosti byl trochu jemnější barvy, ale je možné, že už byl onošený, protože oni je i půjčujou na vyzkoušení. Slyšela jsem,že ty šátky z www.babysatky.cz trochu barví, ale nechci rozšiřovat nepravdivé info, sama jsem je nevyzkoušela. Na těch jejich stránkách jsou pěkně rozkreslené i úvazy. Mně se osvědčilo vázat před zrcadlem. I mimi si dávám do šátku před zrcadlem. Chce to vyzkoušet doma, ponosit, a pak vyrazit do ulic.
Moji kámošku, která nesla mimi v šátku, zastavila na přechodu paní a pohrdavě ji řekla." proč si pořizujete dítě, když nemáte ani na kočár"…
Já sama bydlím v malém městečku a taky docela na mě čumí. Čaute
Megghan
Taky by me zajimalo, v cem je VATANAI lepsi nez ten quatemalsky nebo indicky. Osahala jsem si vsechny 3 a Vatanai je dost tvrdy /drsny/, quatemalsky je mekkoucky. Ja jsem si na radu maminek teda koupila taky Vatanai a jeste ho nemam vyprany, takze mozna je to tim.
Byla jsem minuly tyden na kurzu vazani satku a jedna maminka tam mela ten quatemalsky a rikala, ze byl takhle mekky od zacatku. Krome toho jsou levnejsi - taky je ovsem pravda, ze jsme mely stejnou delku, ale kdyz jsme to porovnaly, tak ten muj Vatanai presahoval o vic nez pul metru.
Mam stale moznost ten satek vratit, takze se stale rozhoduji - uvitam proto dalsi namitky, chvaly maminek.
Muze mi jeste nekdo poradit, jak ten satek vyprat ? Doporucujete jen v ruce nebo i v pracce - a na kolik stupnu?
Šátek je rozhodně důležité před prvním použitím vyprat, opravdu pak změní vlastnosti k lepšímu. Myslím, že Vatanai se může prát na 60°, ale mělo by to být napsáno na etiketě. Prala bych ho se stejně barevným prádlem, ale to jen pro jistotu, barvu rozhodně nepouští.
Anka