Šátek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2237
16.9.05 22:27

Ahoj holky,
moje známá se rozhodla ušít kanafasový šátek ,koupila 3,5 m oboustranného kanafasu a chytře ho vyprala na 50°,ten se jí srazil,takže koupit alespoň o 25 cm víc.Stříhá se šikmo a je na běžné používání super.Někdo tu sice kdysi psal,že šité kanafasové tlačí,ale zase v zimě,kdy je mimi navlečeno,to možná ani není cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.9.05 00:19

Ahoj holky,
jsem taky nosič dítěte. Mam Vatanai, ten nejdelší a jsem spokojená.
Byla jsem teď na předváděčce látkových plen a ta paní nabízela německé šátky Storchenwiege. Měla jsem si je možnost osahat a srovnat s Vatanai. Myslím, že jsou velmi srovnatelné. Materiál tak jak má být, měkké, pružné. A jsou o něco levnější. Zkuste se mrknout na www.vbavlnce.cz. Příště bych možná pouvažovala o tom německém.
Navíc mi ta paní ukázala uvazy, které jsem vůbec neznala a byly taky super.
Mějte se
Megghan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
17.9.05 09:52

Šátky Storchenwiege

Megghan,
moc děkuji za názor na šátky storchenwiege. Viděla jsem je na stránkách www.vbavlnce.cz a působily na mě dobře. Bohužel jsem nikdy neměla v ruce vatanai, abych je případně mohla porovnat. Mimi teprve plánujeme, ale tyhle šátky se mi moc líbí . Ještě by mě zajímalo, které vzory jsi viděla a jestli vypadaly stejně jako na jejich stránkách. Díky za odpověď. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
17.9.05 10:25

Mám ještě jeden dotaz:

Śátek jsem koupila, vypadá, že bude dobrý, ale… Je k tomu „návod“, jak ho uvazovat, jenže není moc srozumitelný (teda alespoň mě).
Nevíte, jestli někde na netu najdu podrobný popis případně s rozkreslením, jak na to? Zatím jsem všude narazila jenom na fotky a z těch se postup nepozná…

Díky Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.9.05 10:40

originál-neoriginál

Ahoj holky..

Co se týká originálního šátku tkaného přímo pro děti, určitě bych zvolila právě ten originální, ale není pravda, že originální je jen a pouze Vatanai. A taky není pravda, že je nejlepší!! Zato je nehorázně drahý.
Guatemalské šátky nabízené na www.babysatky.cz jsou opravdu, co se kvality týká, výborné. A německé šátky Storchenwiege na www.vbavlnce.cz jsou taky bezva. Já mám indický a guatemalský - nemohu si na indický šátek(je tkaný přímo pro děti) stěžovat, jak tady někdo psal. Bez problémů obepne dítě a má i požadovanou pružnost. Váže sa taky dobře. Co se úvazů týká-naučila jsem se bez problémů všechny úvazy ze stránek www.babysatky.cz - jsou tam nákresy i popsán postup.

• Citovat
  • Upravit
827
17.9.05 10:46

Docela slušnej popis základních úvazů pomocí fotek i slovního popisu je na www.tehulka.cz v sekci indiánská babička :lol: . Ke každému úvazu je několik fotek jednotlivých fází.
Bludička + Kamča + Janeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
17.9.05 12:44
Dadla píše:
Mám ještě jeden dotaz:

Śátek jsem koupila, vypadá, že bude dobrý, ale… Je k tomu „návod“, jak ho uvazovat, jenže není moc srozumitelný (teda alespoň mě).
Nevíte, jestli někde na netu najdu podrobný popis případně s rozkreslením, jak na to? Zatím jsem všude narazila jenom na fotky a z těch se postup nepozná…

Návod na www.babysatky.cz jsou dobrý. Můžeš se zkusit kouknout i na http://www.thebabywearer.com/…rapLinks.htm tam je to ho spousta. Taky se dělají kurzy vázání šátků - zkus se po nich podívat na internetu.
 Lola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
17.9.05 16:13

Ahoj Sajso

myslím, že jsem viděla ve Storchenwiege ten typ Ulli. Ve skutečnosti byl trochu jemnější barvy, ale je možné, že už byl onošený, protože oni je i půjčujou na vyzkoušení. Slyšela jsem,že ty šátky z www.babysatky.cz trochu barví, ale nechci rozšiřovat nepravdivé info, sama jsem je nevyzkoušela. Na těch jejich stránkách jsou pěkně rozkreslené i úvazy. Mně se osvědčilo vázat před zrcadlem. I mimi si dávám do šátku před zrcadlem. Chce to vyzkoušet doma, ponosit, a pak vyrazit do ulic.
Moji kámošku, která nesla mimi v šátku, zastavila na přechodu paní a pohrdavě ji řekla." proč si pořizujete dítě, když nemáte ani na kočár"…
Já sama bydlím v malém městečku a taky docela na mě čumí. Čaute
Megghan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
17.9.05 18:50

Taky by me zajimalo, v cem je VATANAI lepsi nez ten quatemalsky nebo indicky. Osahala jsem si vsechny 3 a Vatanai je dost tvrdy /drsny/, quatemalsky je mekkoucky. Ja jsem si na radu maminek teda koupila taky Vatanai a jeste ho nemam vyprany, takze mozna je to tim.

Byla jsem minuly tyden na kurzu vazani satku a jedna maminka tam mela ten quatemalsky a rikala, ze byl takhle mekky od zacatku. Krome toho jsou levnejsi - taky je ovsem pravda, ze jsme mely stejnou delku, ale kdyz jsme to porovnaly, tak ten muj Vatanai presahoval o vic nez pul metru.

Mam stale moznost ten satek vratit, takze se stale rozhoduji - uvitam proto dalsi namitky, chvaly maminek.

Muze mi jeste nekdo poradit, jak ten satek vyprat ? Doporucujete jen v ruce nebo i v pracce - a na kolik stupnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
18.9.05 09:07

Šátek je rozhodně důležité před prvním použitím vyprat, opravdu pak změní vlastnosti k lepšímu. Myslím, že Vatanai se může prát na 60°, ale mělo by to být napsáno na etiketě. Prala bych ho se stejně barevným prádlem, ale to jen pro jistotu, barvu rozhodně nepouští.
 Anka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky