Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj,
prosím o radu jaký pořídit šátek- mám miminko zvyklé být neustále na ruce
a ted mi to komplikuje zánět šlach
… tak musím pořídit nějaké nosítko pro vek 7 měsíců
abych ruku co nejmene zatezovala.
děkuju za rady které šátky jsou kvalitní snadno se uvážou a nebo na co ještě při koupi koukat
děkujuuuuuuuuu ![]()
Zkus se podívat na tyto značky Storchenwiege, Didymos, Hoppediz, Ellevill.
Spoustu informací získáš ZDE ![]()
Existují ještě ergonomická nosítka, ta jsou na obsluhu jednodušší, nemusíš motat 5 metrů látky.
Přeji příjemné čtení ![]()
satky: storchenwiege, didymos, ellevill, hoppediz
nositka: manduca, ergo, beco, patapum, bondolino
Ale se zanetem slach bych sla radeji do nositka, mela jsem zanet v zapesti a nedokazu si predstavit, ze bych s nim dokazala efektne dotahnout satek.
No já myslím, že kdybys vázala jednoduchý nebo dvojitý kříž, který se váže bez dítěte, tak by šel i ten šátek. A na jednoduchý kříž není potřeba tolik látky…
Ja jsem dvojity kriz vazala a stejne jsem ho pak dotahovala, na to clovek musi mit extra odhad, aby nemusel dotahovat uvaz. A pokud zakladatelka potrebuje dite nosit ted, protoze ma zanet slach, tak si myslim, ze nositko je lepsi volba. Preci jen satek se clovek uci vazat dele, a tohle vypada fakt, ze je urgentni.
Jenom je potreba mit na pameti, ze dite, at uz v satku ci nositku, nemusi byt zpocatku moc nadsene, je potreba, aby se mu menila scenerie, aby se nenudilo. Takze to bude chtit asi vyrazit na prochazku. Vzhledem k pocasi doporucuju pres dite zapnout nejakou vetsi mikcu, treba manzelovu, dite navlecene ve svrscich do zimy se nebude podle me zpocatku v nositku citit tak dobre, jako kdyz bude oblecene prumerne a budete mit spolecnou zateplovaci vrstvu ![]()
díky za odpovedi… venku mi vydrýí vetsinou v kočárku, ale spíš po dome se nosíme a ukazujeme, vaříme uklízíme… aach jo…
Na doma mi ještě napadá ringsling. dotahuje se určitě líp, než šátek. Je sice méně variabilní než šátek, jde s ním tedy nosit skoro jen na boku, je to zátěž na jedno rameno, ale na takové to poponášení po bytě, ukazování, utírání prachu by to bylo fajn.
Kdyz ja si to furt nedokazu predstavit s tim zanetem. Kdyz jsem mela zanet v zapesti, tak pohybovat s nim, vubec i pohybovat s prsty, oprit se o tu ruku, to bylo nemozne.
Pokud by slo o to, ze chces nosit, jako nosit proto, ze se ti to libi, tak fajn, ale pokud chces ted momentalne nosit hlavne proto, ze nejak to dite potrebujes nosit a na rukou to nejde, tak bych nic, co se dotahuje silou, momentalne nezkousela.
Jo a doma teda pokud dite v nosidle neusne, tak nevim, zda bude spokojeno. Mozna by bylo spokojenejsi v tomto veku uz na zadech a ne na brise ![]()
A pozor noseni je navykove
Jakmile jednou okusis venek bez toho, abys musela brat kocar, tak zjistis, ze staci brat na prochazku dite a ze kocar bude muset vyvencit nekdo jiny
Ono je noseni totiz hrozne moc super ![]()
Nosidlo jsem nikdy neměla, nevím proč jsem si myslela, že se tam taky musí něco dotáhnout. ale teď mi došlo, že to je asi jednorázově a pak už to je na furt. ![]()
7 měsíců je takové rizikové období pro nošení. V té době chtěl být kluk v šátku jedině venku při pohybu. Domma už to byla nuda. Od 9ti m, když začal sedět a může mít ruce venku, dá se ládovat alespoň křupkama, nebo zabavit nějakou hračkou do ruky, tak na zádech chvíli vydrží i doma.
Mám obojí a pro případ zánětu jsem jednoznačně pro nosítko. Nosítko položíš, dáš na něj dítě, zapneš kolem pasu, nandáš popruhy a zároveň zvedneš dítě, zapneš prsní popruh…
i do dvojitého kříže si nedovedu představit tam to dítě soukat, ta ruka totiž bolí jak svině a dítě co není zvyklé na šátek se bude mrskat…
Já jsem tedy zánět nikdy neměla, ale jak to tady popisujete, tak nosidlo bude asi fakt lepší… Je to rychlejší, i když se taky mírně dotahuje. Ale určitě ne tolik jako šátek a na zádech to bude asi nejlepší ![]()
nebo myslíte že by manžel mohl dostat „ošetřovačku“ alespon na týden
??????? já si totiž vlastne ani nedovedu predstavit jí dat do toho nosítka auu ono i prebalování je problém ![]()
no myslím, že by ošetřovačku dostat mohl ne? Pokud jsi s tím byla u doktora… zkus si tam kdyžtak zavolat…
Ošetřovačku zkus, ale pokud je dítě nosící, pořiď si i ten šátek, určitě se bude hodit i tak. ![]()