Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Holky ono záleží jaký konkrétně vyberete… já jsem měla s nižší gramáží (spíš do 8 kg) a přišel úplně hebounký, jak byl i tenký tak se vázal skoro sám
Když ale vezmete nějaký se lnem, tak už by měl vydržet celé období, jen bude tužší a je potřeba ho zanosit ![]()
@Evča Ef ja prave premyslim nad satkem s vyssi gramazi 240. A ted nevim jestli mam vzit jen z bavlny nebo i s tim lnem, neni lepsi samotna bavlna kdyz je male teprve pet tydnu?
J8 mám 100% bavlnu Little Frog a chlap má Natibaby a Nati je jemnější, líp se s ním váže malý mimi, na větší, těžší je lepší LF.
A 100% bavlna je bezúdržbová.
Pro nemaniaka na celý šátkovací období, jinak stejně začne člověk pošilhávat po jiných ![]()
@tvetinka Tak na malinké miminko je nejlepší 100% bavlna a v budoucnu se dá kvalitní šátek téměř bez ztráty prodat a koupit nosnější ![]()
Já mám little frog fluorite, bavlněný, gramáž 240 a myslím, že třeba speciálně na léto budu pořizovat nějaký se lnem a nižší gramáží. Při domácím nošení se v LF obě celkem dost propotíme i v jednovrstejných úvazech.
Jinak je super, myslím že vydrží i na batole a větší dítko, hlavně mají nádherné barvy
Jen se trochu déle zanáší.
Měla jsem půjčený Natibaby se lnem a na léto bych si ho určitě nepořídila
byla to pěkná deka tedy
asi bych zvolila hedvábí, i když ten len určitě saje lépe než bavlna
U hedvábí se bojím, že bych se o něj neuměla starat. Jsme totiž dost slintaví a patlalové k tom, takže pereme imrvére ![]()
Tápu při výběru šátku - absolutní laik, nikde se o Little frog moc nepíše, tak se zkusím optat zde
.
Jste s tímto šátkem spokojené, jaké jsou vaše zkušenosti? Mě se líbí jejich barevné kombinace, šátky jsou veselé, ale nevím, zda budou moct nosit už od novorozence (TP 15.7.).
Taky nevím jestli si troufnu, ale když ne ven, tak doma snad chvilku ano
.
Nepočítám, že budou vedra pořád ![]()
@Evaa.j záleží, který vybereš. Pro novoše ideální 100 balvna - jsou měkké, lehké, dobře se dotahují. LF je rozhodně dobrý šátek, nešlápneš s ním vedle.. až mrně povyroste, tak pořídíš kdyžtak jiný. Jinak ano, barevné kombinace mají skvělé
Jinak nos, já nosím od 6. dne věku ![]()
@Evaa.j měla jsem dva LF a byla jsem s oběma spokojena, určitě dobrá volba ![]()
@martina.se Díky. Mám se tedy řídit gramáží? Četla jsem, že ty s nízkou se hodně zařezávají
. Hodně je jich tam kolem 190-210
@Evaa.j píše:
@martina.se Díky. Mám se tedy řídit gramáží? Četla jsem, že ty s nízkou se hodně zařezávají. Hodně je jich tam kolem 190-210
zařezávají, když máš dítě nad 10 kg. Pro novoše jsou naopak nej, kor na léto.. já mám bavlnu, gramáž 190, nosím v ní 14 kg
on se dobře dotahuje, je lehký.. pro mrňouska fakt ideál. Pak prodáš a pořídíš jiný, nosnější ![]()
@martina.se @Balatonek díky, že jste se ozvaly. Fakt jsem už s výběrem v kocích ![]()
@martina.se tak když to vidíš takhle, tak pro mě super ![]()
@Evaa.j uvidíš, jak Ti to pak bude vyhovovat.. pro mrňátko je to super volba, uvětšího záleží na Tobě - když nebude vyhovovat, prodáš ho beze ztráty a pořídíš něco nosnějšího ![]()