Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám takový možná hloupí dotaz.Dá se šátek na nošení ušít doma z pružné látky,nebo se musí kupovat.Myslíte,že na to naučím 8měsiční mimi,které se rádo nosí?Díky všem za odpověd.
Ahojky,
ušít se doma určitě dá, já si ho nechala ušít a poslat jednou paní, stálo mě to kolem 500,–Kč a uvidíš, určitě si mimís zvykne.
Ivulka
Omlouvám se, že trochu odbočuju od tematu..
Ale jen dotaz…
Je rozdíl mezi šátkem a baby vakem ![]()
Díky moc
medičko - velký
Babyvak je takový vycpaný vak, kde máš dítě vodorovně k tělu a máš to zavěšené na jedom rameni, je to vhodný jen když je mimi malé
ze šátku můžeš uvázat mnoho různých úvazů, takže je univerzálnější
Klaris
Navíc z vaku děsně bolí záda a hlavně to jedno rameno,u šátku tohle odpadá.Ušít se určitě dá,ale látka ze kterých jsou šitý ty dražší šátky je pružná.
Ahoj,
urcite se to naucis, co vim ze sve zkusenosti i z okoli, obcas je problem s mensimi detmi, kdyz se nezacalo uplne od narozeni, ze odmitaji uvaz kolibku (moje mala ho nesnasela), ale jakmile jsme presly na kapsu (nekdy se tvrdi, ze je vhodna od 4 tydnu, s tim tedy nikdo z mych fyziterapuetickych kamaradek nesouhlasil), coz bylo Sarce asi 5 mesicu, tak je jednoznacne nadsena. Vazani je jednoduche a casem se ti uplne zautomatizuje. Pokud jde o usiti, tak urcite to pujde, ale chce to opravdu dobrou volbu latky, musi pruzit a navic pruzit spravnym smerem. Ja mam satek original z druhe ruky, osobne mi to prijde jako nejlepsi reseni. Vysoka kvalita za polovicni cenu.
Aja
Apajo já bych šátek doma nešila
protože jsem kopyto (ale učím se
) Co jsem si koupila šátek šitý a tkaný, tak mohu potvrdit, že je v tom obrrrrovský rozdíl. Takže pokud budeš šít, tak látku jistě dobře vybírej. Hlavně aby se nevytahovala (abys pak neměla mrně u kolen
). Úvazy se dají na netu stáhnout, takže s tím bys problém neměla ![]()
Co se týče mrněte které se rádo nosí… myslím, že bude nadšené
Moje mrně taky bylo. Nosím cca od 3. měsíce, ale fest
. Na nošení není nic co by mu mohlo vadit - je u maminky a ještě vidí
. Hodně štěstí do šátkování přeje Nosička Tanísek
Baby vak má jen měkký a vycpaný asi 5cm. okraje ![]()
Mimčo se v něm dá nosit taky na víc způsobů. Je pravda, že z něj bolí rameno ..... ale jen jedno, ze šátku budou bolet obě, ne?
![]()
Andelo - neboli…fakt ne. Jde o to, ze si mimco privazes mnohem tesneji, mas lepsi teziste…no asi jako spravne nabalena kvalitni batoh
. Co do pohodli nositele se babyvak neda srovnat se satkem…ale na prvni tri mesice byl a je pro me nezastupitelny. Pak jedine satek. A kvalitni, nejlepe Vatanai.
Sylva
Ahojky, tady je střih na výrobu šátku doma, šila jsem jich několik, bohužel né pro sebe, šije se z oboustranného kanafasu- https://www.emimino.cz/modules.php?… je pravdou to, že originál tkaný je pružnější, ale i ten kanafasový službu udělá Anna
Já teda nevím, ale máma mě ušila nejdřív kanafasový, ale nosilo se s tím hrozně blbě. Pořád jsem nad tím dumala, jakto že jsou všichni tak spokojení a mě to nejde, koupila jsem origoš a rozdíl je to obrovský. Zvlášť u starších a těžších dětí se to podle mě pozná nejvíc. Já jsem jednoznačně pro koupi origoš šátku třeba z druhé ruky. Dobrý seznam dostupných značek je teď třeba tady http://rodina.cz/…/journal.asp?…
Věrka
Nechci dělat reklamu, ale dobré zboží si dělá reklamu samo. Mám vatanai a cosi blíže neurčeného prodávaného na inzerát za 500,– - 600,–
Pokud bych šla do nějakého jiného kratšího šátku volila bych mezi Dydimos, Vatanai a Guatemalské. Bohužel jsou to dražší varianty, ale myslím, že budou podobné kvality.
Ja som malu zacala nosit, ked mala 7 mesiacov. Prvykrat vydrzala iba 15 min ( ja tiez
) a na piaty raz zacala plakat, ked som ju vyberala po 2 hodkach. So sitim neviem, radsej by som kupila, lebo odhadnut vhodnu pruznost latky moze byt tazke, hlavne ked su mimca uz tazsie.
Ahoj,
určitě ano, snad si ti zvykne. Osm měsíců už je dost, kdyby jsi chtěla pošly mi soukromou zprávu a já ti šátek pošlu, jeden mám doma.
Renys