Šátkování miminek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
neczuz
27.7.10 18:24
Monjie píše:
jsem z Prahy 10:) jj zkusim :D a vyfotim:) jak se nam to povedlo, btw. ten kriz s kapsou uvnitr, muze kdyz nedrzi jeste poradne hlavicku?

může. tedy názory se různí jsou i zapřísáhlí zastánci kolíbek až do doby, než dítě samo sedí. Ale obvykle se kříž s kapsou doporučuji již od narození. já začala asi v 8mi týdnech. Je ale třeba správně zajistit hlavičku, pokud jí samo mimčo nedrží - například přetažením jednoho popruhu přes ní. Okolo 3m se ale Tom začal trochu s popruhem prát a měl tendenci jí hodně zaklánět. Asi si tímto obdobím projde každé dítě.

• Citovat
  • Upravit
8297
27.7.10 18:29

Tak to bude asi kamen urazu, ten satek od medley. :-? To je elasticky nebo pevny? Naposled se mi do nej povedlo Matyska uspokojive uvazat nekdy v sestinedeli, jinak byl nedotahnutelny :roll:
Kdybys chtela poradit na zivo, nebo ozkouset jiny satek, tak mam 5m storcha, nejsem teda zadny genius ve vazani, ale kapsu v krizi uvnitr jsem vazala docela casto, naposled nekdy pred 2tydny, tak snad budu schopna i poradit, jak na to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.7.10 18:30
Monjie píše:
anonym:D tak ja zrovna nejsem zadna trasoridka ani manzel a mame satek 5m od Medley:) je k tomu i prirucka k satkovani:)
Šátek Medley není podle referencí moc dobrý. Já tedy podobné levné šátky úplně nezatracuji. Sama jsem s podobným levným začínala, nechtělo se mi investovat peníze do něčeho, o čem jsem nevěděla, jak budu využívat. A dokud jsem nevyzkoušela jiný, tak jsem byla spokojená. Ale - jakmie vyzkoušíš kvalitní šátek, tak už tento s prominutím „hadr“ nevezmeš do ruky. Možná právě i problém s vázání je trochu v šátku. Ono moc při vázání nepomůžou. Za sebe bych příště raději investovala do dražšího šátku renomované značky (Storchenwiege, Didymos, Hoppediz, Elevil), ty pak bez problémů prodáš bez větší ztráty. Nebo klidně koupit šátek z druhé ruky. Výhoda je, že je zanošený a lépe se s tKOVÝM ZANOŠENÝM ŠÁTKEM NOSÍ, NEŽ Z NOVÝM TUHOŠEM.
  • Citovat
  • Upravit
51750
27.7.10 18:33

Já mám doma taky jeden Medley, půjčený od švagrové, no a díky tomuto šátku, jsem si raději koupila manducu, opravdu mi s tím Medley nešlo navázat, nešlo to dotáhnout, prostě nebylo to furt ono, tak že jsem koupila manducu, no a před časem, jsem si koupila jiný šátek a to je fakt úplně o něčem jiným. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
27.7.10 19:40

chapu,ze se nechce nikomu salodlouze vypisovat o satcich :wink: ,uz jsem to prohrabala na noseni deti,uz snad i celkem chapu a uz mam asi i par favoritu :mrgreen: …jen prosim,holky,jedno mi reknete s tou delkou satku…jsem teda vysoka 180cm,ale konf.velikost(podle ktere tam nabizi tu velikost satku)mam tak tu 38…nemam teda brat ohled na vysku,ale na „tloustku“? Si rikam,ze koupim 4,6m..toho kratsiho se bojim,aby mi byl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.7.10 20:05

4,6m na „běžnou“ ženskou stačí na většinu úvazů. Ono stejně z počátku budeš vázat hlavně kříž s kapsou uvnitř. Pokud tě to chytně, tak si později můžeš pořídit kratší na jednovrstvé úvazy, aby se ti při nich dlouhé cípy nepřekážely.

• Citovat
  • Upravit
8297
27.7.10 20:18

Any, 4,6m staci na vetsinu uvazu, ja mam 5m satku proto, abych mohla vazat dvojity hamock s tibetskym zakoncenim, to je o kousek narocnejsi na delku satku, jinak by mi stacila 4,6m (a kdybych opravdu poradne a poctive dotahovala, tak i 4,2m :oops: ). A konfekcni velikost mam 36-38 a vyska 170. Opravdu spis zalezi na „tloustce“, protoze satek omotvas kolem tela na sirku a ne na vysku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.7.10 20:24

Já mám 170cm. Konf. velikost 40, nahoře spíš 38. Kříž s kapsou uvážu i se šátkem 4,1m - tedy ono je udaná délka 4,1, ale fakticky má 4,45. Ty šátky jsou většinou o něco delší, protože se mají srazit po vyprání, ale srazí se míň.

• Citovat
  • Upravit
16247
27.7.10 20:39

tak když jsme u těch velikostí, já mám ca 44 a KsK uvážu i s 4,2 metru. Ono záleží také na velikosti dítěte. Pro mě by byla lepší 4,6 metru, víc zbývá… chce to vyzkoušet…

Any: jací jsou favorité?

Jinak se také přikláním k názoru, že se s jistými šátky váže opravdu špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
27.7.10 20:47

Ja jsem kvuli medley zakladala u sousedu tehda i diskuzi, proc se mi tam dite tak blbe hrouti, jestli vazu fakt tak blbe nebo co je za problem.

Kdyz jsem si pak koupila Kati Girasol, tak se mi najednou vazalo bajecne a nikdo se nehroutil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.10 20:48

Pěkný večer :wink: , šátkům fandím, nicméně doma žádný bohužel nemám. Mám 3měs. mimi a zatím jsem zůstala u baby-vaku Shelter od Lodgeru. Pořád pokukuji po Manduce, ale šátek je mi sympatičtější :wink: .

• Chtěla bych poradit - jak vybrat vhodnou velikost (165cm/80kg :oops: ).
  • A pak je tu ještě jiný problém… bydlím na vesnici, kde cesta do většího města trvá busem, autem asi 30min. Jak dlouho může mimčo být v šátku, nosítku??? Nerada bych nějak ublížila křehoučké páteři. Vyplatí se v mém případě vůbec šátek nebo Manducu pořizovat? Na procházky vystačíme s kočárkem a na menší nákupy sjedeme busem do městečka vzdáleného 3km taky kočárkem.
  • A jak to děláte v zimě? Má mimčo nějaký speciální obleček (kombinézu apod.) aby mu nebyla zima? Nebo nosíte pod bundou???

Omlouvám se za stupidní otázky, ale jsem v nošení nezkušená :oops: . Vím, mohla bych si najít spoustu info na netu, ale není moc čas…

• Citovat
  • Upravit
neczuz
27.7.10 20:57
Anonymní píše:
  • Chtěla bych poradit - jak vybrat vhodnou velikost (165cm/80kg :oops: ).

myslím, že i tobě by těch 4,6m sedla. pokud nemáš konfekční velikost 36, nebo naopak 44 a více.

Anonymní píše:
  • A pak je tu ještě jiný problém… bydlím na vesnici, kde cesta do většího města trvá busem, autem asi 30min. Jak dlouho může mimčo být v šátku, nosítku??? Nerada bych nějak ublížila křehoučké páteři. Vyplatí se v mém případě vůbec šátek nebo Manducu pořizovat? Na procházky vystačíme s kočárkem a na menší nákupy sjedeme busem do městečka vzdáleného 3km taky kočárkem.

přesný čas, jak dlouho nosit ti nikdo neřekne. záleží na tvých pocitech a mimču. já nosila někdy půl hodiny, někdy i 4 hodiny. podle situace. vyplatí/nevyplatí - to si musíš rozhodnou sama. za mě se vyplatí - nosím často - doma, na nákupy, do města, na výlety v terénu.

Anonymní píše:
  • A jak to děláte v zimě? Má mimčo nějaký speciální obleček (kombinézu apod.) aby mu nebyla zima? Nebo nosíte pod bundou???

v zimě jsem nosila pod bundou. lze tak nosit dítě do té doby, než chce samo popocházet a bude tak chtít často vystupovat a nastupovat. malé miminko schováš i do větší normální bundy. já nosila manželovu fleesku - pěkně pružila. v nějvětší mrazech přišla na řadu jeho zimní bunda, ale to jsme vypadali dost jako hastroši. další možnost je koupit nosičskou bundu - t má speciální panel pro dítě a díru pro jeho hlavu. Také se dá koupit zateplovací kapsa, kterou přes mimčo na sobě nandáš.

• Citovat
  • Upravit
16247
27.7.10 21:05

Anonymní: no tak jsi natom s váhou podobně jako já, takže 4,2 a miminkem, raději 4,6 pro větší pohodlí :) Bydlíme také na vesnici, na procházky jsme chodili s šátkem, kočárek byl u nás pouze pojízdná postýlka. Do města 4km pěšky - raději s šátkem než s kočárkem, já ten krám prostě nemám ráda, co šátkujeme, tak mám volné ruce :)

A oblečení v zimě - za mě tedy Kapsa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.10 21:20

Děkuju moc :wink: :kytka: .
A nevíte jaký druh šátku spíš pro začátečníka? (elastický, pevný). A můžu nosit 3měs. mimi v poloze Kříž s kapsou uvnitř? Nemáte někdo ještě nějaká videa pro nošení miminek, která ještě neudrží hlavičku?
A nemáte někdo tip kde sehnat kvalitní, ale už použitý (kvůli ceně - nevím jestli ho budu využívat, nikdy jsem to nezkoušela).

• Citovat
  • Upravit
neczuz
27.7.10 21:29
Anonymní píše:
A nemáte někdo tip kde sehnat kvalitní, ale už použitý (kvůli ceně - nevím jestli ho budu využívat, nikdy jsem to nezkoušela).

http://www.nosenideti.cz/bazar.php

zrovna koukíám, že na prvé straně jsou skoro samé limitované edice se lnem, ty jsou drahé, tak zkus pohledat dozadu.

Anonymní píše:
Děkuju moc :wink: :kytka: .
A nevíte jaký druh šátku spíš pro začátečníka? (elastický, pevný). A můžu nosit 3měs. mimi v poloze Kříž s kapsou uvnitř? Nemáte někdo ještě nějaká videa pro nošení miminek, která ještě neudrží hlavičku?

můžeš.

s elastik/pevný neporadim. elastik jsem nikdy neměla v ruce. začínala jsem rovnou s pevným. sama si nejsem jistá, jestli bych pořizovala na další elastik. ale na tříměsíčáka bych už brala asi pevná. moc dlouho by vám elastik nevydržel. kolik mimčo váží?

videa např. http://www.nosenideti.cz/video.php?…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix