Jaké jste měly šaty na státnice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já bych zvolila něco slušného a zároveň ne vyzývavého. Ať z tvého oblečení nezíská komise dojem, že se snažíš získat si velkým výstřihem a krátkou sukní bonus u pánské části komise. A jinak bych řekla, že je to jedno, já jsem státnicovala, když byla venku zima, takže jsem měla ramena zakrytá, ale pokud by bylo venku 30 stupňů, pochybuji, že by někomu vadilo, že jsem si vzala šaty na ramínka nebo sukni těsně nad kolena. Jen bych si opravdu nebrala nic, z čeho by někdo mohl získat dojem, že se snažíš si tu zkoušku nějak ulehčit. Je teda fakt, že u nás na škole se třeba oblečení ke zkouškám moc neřeší, na některých školách to může být jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenka205 píše:
Ahoj ženy, jaké šaty jste, prosím, měly na státnice? Někde jsem četla, že by měla být zakrytá kolena a hlavně i ramena, ale nevím, jestli to někdo vůbec tolik hrotí
Klidně hoďte i foto
Děkuji!
Pouzdrové šaty s krátkým rukávem, punčochy a lodičky na podpatku.
Pokud jsi štíhlá, sukni určitě nad kolena. Není důvod, proč nožky neukázat.
Případný výstřih a holá ramena bych zakryla kabátkem - bolerkem.
Hlavně platí - pokud větší výstřih, tak delší sukně, pokud krátká sukně, tak výstřih mírný.
- Citovat
- Upravit
@Dlouhá punčoška U nás se celé státnice sedí za stolem proti komisi, takže je dost jedno, jakou má kdo sukni a naopak velký výstřih působí ještě blběji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenka205 píše:
Ahoj ženy, jaké šaty jste, prosím, měly na státnice? Někde jsem četla, že by měla být zakrytá kolena a hlavně i ramena, ale nevím, jestli to někdo vůbec tolik hrotí
Klidně hoďte i foto
Děkuji!
státnice jsem dělala loni a měla jsem kostýmek se sukní a halenkou. Šaty tam žádné vyzývavé nikdo neměl..Ani žádné dekolty apod. Zkoušející byli starší akademici a dostali jsme hlášku že na extravagance u státnic si moc nepotrpí a ani u zkoušek ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem pouzdrový šaty s tříčtvrtečním rukávem, délka nad kolena, silonky, podpatky. Na obhajobu BP jsem měla košili a kalhoty s vysokým pasem, podpatky. Většinou na tom byly holky podobně - sukně kousek nad kolena + halenka, případně kalhoty, šaty nad kolena. Státnicovali jsme v červnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam pripravene dve varianty (koupene v Bon Prixu). Jedny saty mam cerne a druhe cerne kvetovane. Kolegyne v praci mi schvalily oboje, ze se hodi. Oboje mam ke kolenum. Pry je mam zkratit, ale to udelam po statnicich
.
Nemam rukavy a ani tenke raminka. Kdyz jsem hodne nervozni, tak je mi zle a horko.
Takze rukavy nemuzu. Rozhodnu se rano, ktere si dam, jak budu mit naladu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš než pravidla „zakrytá ramena“, „šaty po kolena“ se podívej do zrcadla a zeptej se sama sebe, jestli působíš konzervativně, a ne sexy nebo vyzývavě. Protože klidně můžeš mít uplé bodycon šaty po kolena s rukávkem, pod kterými se bude rýsovat prádlo a hned člověk vypadá nevhodně, i když teoreticky všechno splnil. Taky hodně záleží na škole - obecně techniky a přírodověda řeší míň, právo a ekonomky řeší hodně.
Co mi přijde, že všeobecně vypadá blbě, je oblečení z „teplákoviny“, tenkých bavlněných úpletů, sešmajdané balerínky, sandále, chybějící silonky, příliš silný makeup, příliš vysoké lodičky na platformě jak do klubu, kalhoty s kapsami na zadku (na to jsou u nás vysazení… vadí když si někdo vezme v podstatě jednobarevné černé/bílé rifle a vydává to za společenské kalhoty), příliš výrazné šperky, kříklavé barvy.
Já měla pouzdrovou sukni, bílou košili a sako /ale jiné barvy než sukni, nebyl to kostým/ a klasické lodičky. Ale připadala jsem si moc jako bych šla normálně „do kanclu“, ostatní holky vypadaly tak nějak více slavnostněji, volily spíš šaty. Tak teď sháním nějaké vhodné pouzdrovky a je to dost bída… Kromě Orsay snad nikdo formální oblečení nenabízí, teda v mém limitu šaty max do 1500-1700 Kč. Má někdo tip kam zajít? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, rada bych oživil diskuzi. Řeším, co ke státnicím a kde koupit?
V kalhotách se cítím lépe. Rada bych koupila kalhoty, kosili/halenka, sako a boty ne na podpatku
A mam nadváhu momentálně.
Kde koupit? Vůbec nevím. Klidně bych objednala na netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit