Jaké jste měly šaty na státnice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@kacenka205 já dělala státnice před 13 lety. Měla jsem kostým. Sukni těsně nad kolena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky už to je nějakou dobu, ale určitě jsem měla delší sukni a blůzu. Holky co měly šaty tak myslím že fakt měly i ramena schovaný, nebo přes ně svetřík nebo sáčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla pouzdrovou sukni pod kolena a bílou halenku s rukávem nad loket. Důležité je aby to oblečení bylo pohodlné a vy se nesoustředila jestli něco odněkud neleze místo na svůj akademický výkon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem halenku s krátkým rukávem a pouzdrovou sukni a pak kosilove šaty. Ale určitě některá spolužačka měla i šaty na silnější ramínka, tedy spíš bez rukávů. Žádné spagetove, že kterých leze prádlo. Ale my statnicovali na konci června, bylo asi 30°C, komisi to nevadilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kostýmek a já si tedy vzala kalhotovy s košili… elegantní. Krásný. Nechtěla jsem řešit sukni / určitě ke kolenum a ramena zakrytá, žádný výstřih apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klasické formální pracovní šaty, takže ke kolenům, ne moc nad ně a ano převážně zakrytá ramena. Případně teda pokud máš bezrukávů, tak přes ně bolerko/svetřík/sako
Klidně můžeš mít kalhoty či sukni s halenkou a nebo kostým - ať už sukňový a nebo kalhotový.
Hlasuju za pořízení nějakých pouzdrových šatů a saka k nim, hodí se pak na spoustu dalších příležitostí, nebo alespoň nějakých áčkových šatů z vizkozy a padnoucího saka.
Příspěvek upraven 21.05.19 v 10:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem měla šaty tak přesně ke kolenům, možná lehce pod, a jestli si pamatuju, tak zakrytá ramena jsem neměla, nějak mě to nenapadlo.
Ale zrovna na naší fakultě a katedře se obecně oblékání obzvlášť nehrotí, na jiných katedrách či fakultách je to jistě „přísnější“. A vždycky je méně trapné být ve formálnějším, než je zvykem, než obráceně. Ale zas já bych si třeba jen kvůli státnicím nekupovala nové šaty, pokud bych doma měla nějaké alespoň přijatelné. ![]()
edit.: Ježiš, teď jsem si všimla, že je dotaz na státnice a ne na promoce… Tak to se u nás nehrotí už vůbec, vzala jsem si normální šaty, co nosím běžně do školy, někteří zkoušející byli i v tričku. Ale záleží, zeptej se prostě lidí z vyšších ročníků, jak je to u vás zvykem.
Příspěvek upraven 21.05.19 v 10:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Schvalne jsem koukla na fotky, šaty/sukne delky ke kolenum, a bud trictvtecni rukav, nebo klasicky kratky trickovy rukav nebo silnejsi raminka. statnice loni v červnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to nehrotil teda vůbec nikdo, ale snažila jsem se nepůsobit nijak vyzývavě, spíš obyčejně. Kdybych věděla, že zkoušející přijdou v manšestrácích a riflích, tak bych to tolik nehrotila ![]()
- Citovat
- Upravit
Mela jsem kostym, uz nevim, jestli sukni nebi kalhoty, mela jsem takovy s obojim. Foto nemam a taky uz je to doba
Ale snad porad plati, ze je to formalni zalezitost, takze uvedene nalezitosti urcite plati.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Státnice jsem dělala v zimě, takže v kostýmu. V létě bych šla klidně v nějakých konzervativnějších letních šatech, ty asi úplně holá ramena mít nebudou tak jako tak. Délkou sukně bych si dávala pozor jen na to, aby se sukně příliš nevyhrnula, když si člověk sedne do nízkého křesla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pouzdrovou sukni nad kolena a halenku s kratkym rukavem. Komisi vic, nez moje obleceni, zajimalo, ze nic neumim
jinak se to ale mozna bere treba na pravech, nez u nas, kde se na beznou zkousku klidne lidi dostavi v zablacenych pohorkach ![]()
- Citovat
- Upravit
Ty jo já vůbec netuším, co jsem měla
už je to dost let zpátky, asi začínám být stará, matně si vybavuju, že jsem měla sako, sukni, a pravděpodobně košili, ale to fakt nevím jakou…sukně mi končila u kolen, plus jsem měla punčocháče…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ženy, jaké šaty jste, prosím, měly na státnice? Někde jsem četla, že by měla být zakrytá kolena a hlavně i ramena, ale nevím, jestli to někdo vůbec tolik hrotí
Klidně hoďte i foto
Děkuji!