Sauna a masáž v těhotenství?

160
19.2.23 19:20

Sauna a masáž v těhotenství?

Ahoj holky, potřebovala bych radu.
Jedeme na týden na hory do wellness hotelu. Dostali jsme to jako dárek a v rámci balíčku jsou i masáže a vstup do saun. Dnes jsem 15+3tt.
Bohužel jsem se u doktorky zapomněla zeptat, zda je bezpečné jít na klasickou masáž a ne těhotenskou a taky do sauny.
Máte některá zkušenost prosím? Jestli jste v těhotenství navstěvovaly sauny a chodily na masáže?
Děkuju za odpovědi 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1305
19.2.23 19:21

V těhotenství se běžné masáže nedoporučují a myslím, že masér ti ji ani neuděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24524
19.2.23 19:36

V těhotenství jedině těhotenskou masáž a nejlépe u fyzioterapeuta. Určitě o těhotenství říct. Sauna nevadí jestli chodíš pravidelně. Také záleží jak zvládáš teplo. Může se ti udělat špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
19.2.23 19:40

Chodila jsem na masáže dokud mi bylo příjemný ležet na břiše, ale měla jsem masérku, co mě znala. Potom mi dělala masáže krku a šíje v sedě, kdyby měla klekačku, tak si je s chutí užívám celou dobu. U sauny je třeba hlídat přehřátí. Pokud jsi na saunu zvyklá, tak jdi. Ale vzhledem k tomu, že ses potřebovala zeptat lékařky, tak asi ne a to bych si odpustila….

• Citovat
  • Upravit
2181
19.2.23 19:42

Jsem masérka a můžu říct, že masírovat těhotné je za trest. Nemyslím to nijak rýpavě. Prostě klasická masáž se dělá v leže na břiše. Na to břicho si asi teď nelehneš. Musela bys ležet napůl naboku. Zaprvé se ti v poloze na boku neuvolní svaly, takže se můžeš bloknout a zadruhé masérka se k tobě bude muset všelijak nakrucovat a hrbit a bude ohrožovat i svoje záda z čehož opravdu taky nebude nadšená. A wellness hotely většinou masáže pro těhotné v běžné nabídce nemají. Zeptala bych se jestli by byla možnost na hotelu vyměnit masáž třeba za bazén nebo něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
19.2.23 19:44

@Janli Do sauny jsem dřív chodila tak jednou měsíčně. Zeptat jsem se chtěla především proto, že nevím zda se může v těhotenství, je to moje první 😊 nikdy jsme si nic okolo toho nezjišťovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.23 19:45

@sharlotkaa celkově prohřívání těla není úplně doporučeno, takže bych saunu vynechala. Ovšem pokud jsi zvyklá, tak je to jiné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
19.2.23 19:46

@Bafonek myslela jsem si, že se da masírovat i v sedě alespoň krční páteř 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2181
19.2.23 19:48

@sharlotkaa Tak to samozřejmě lze, ale masáže na hotelech bývají půlhodinové až hodinové a masáž krční páteře se děla cca 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3758
19.2.23 19:48

Do sauny ve druhém a dalším trimestru v klidu pokud jsi zvyklá. Ve Finsku chodí prý běžné pokud jsou zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.23 20:24

Do sauny bych nelezla. Byla jsem ale na masáži. Musíš to hlavně říct! Masíruje se na boku v sedě a některé častý se nedělají vůbec. muzou vyvolat kontrakce. Dobrý masér s tím problém nemá

• Citovat
  • Upravit
2181
19.2.23 20:43
@Anonymní píše:
Do sauny bych nelezla. Byla jsem ale na masáži. Musíš to hlavně říct! Masíruje se na boku v sedě a některé častý se nedělají vůbec. muzou vyvolat kontrakce. Dobrý masér s tím problém nemá

Jsou speciální masáže určené pro těhotné. Ty nejsou v běžné nabídce wellnessů. Klasická masáž je taky tak nějak možná, ale vždycky to bude takové „náhražkové“. Prostě masáž jak má vypadat to nebude. Já si po 23 letech praxe s klidným svědomím troufnu tvrdit, že jsem „dobrý masér“ a problém s tím prostě mám, protože kvalifikaci na těhotenské masáže ani speciální klekačku nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
19.2.23 20:53

Já na masáže v těhotenstvích chodila a chodim normálně, zrovna zítra jdu, už se těším :) Ležím jakoby ve stabilizované poloze a masérka mě „šetří“, není to žádná speciální těhotenská masáž, účtuje mi to úplně normálně :) V sauně jsem v těhotenství taky párkrát byla, ale jen tak se ohřát, rozhodně jsem nevypotila půl litru ve finský jako jindy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
19.2.23 22:03
@sharlotkaa píše:
Ahoj holky, potřebovala bych radu.
Jedeme na týden na hory do wellness hotelu. Dostali jsme to jako dárek a v rámci balíčku jsou i masáže a vstup do saun. Dnes jsem 15+3tt.
Bohužel jsem se u doktorky zapomněla zeptat, zda je bezpečné jít na klasickou masáž a ne těhotenskou a taky do sauny.
Máte některá zkušenost prosím? Jestli jste v těhotenství navstěvovaly sauny a chodily na masáže?
Děkuju za odpovědi 😊

Chodila jsem na fyzio cele těhotenství, ale dělá i těhotné. Saunu jsem taky byla u obou děti (9tt, 18tt a pak nějak okolo 30tt :think: )… nemáš šanci tělo prohrat uvnitř tak, aby ti stoupla teplota a mimcu to nějak ublizilo. Max se ti díky většímu množství krve udělá driv blbě jak to je pro tělo náročnější, takže já chodila jen na nižší lavice a místo 15 minut třeba 7 nebo jeste lépe do páry a pak vlaznou sprchu - žádnou ledovou nebo bazenek. Uzij si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
19.2.23 22:05
@Anonymní píše:
Do sauny bych nelezla. Byla jsem ale na masáži. Musíš to hlavně říct! Masíruje se na boku v sedě a některé častý se nedělají vůbec. muzou vyvolat kontrakce. Dobrý masér s tím problém nemá

Já tak do cca 20 možná o něco dal měla masaz normálně na břiše. Jen se me fyzio ptala jestli se cítím Ok nevo chci už na bok. Navíc me opravdu prohmatala jak bylo potreba s ohledem na můj stav. Ale z prvního jsem nějak v 8 m byla na těhotenské masáži a teda to byl opruz. Prakticky me hladila po zádech :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí