Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@gabki přesně tak…už aby bylo jaro a já mohla mít otevřená okna od rána do večera. jenže venku to vypadá že snad jaro ani nepřijde ![]()
Taky mě to pekně štve, protože vtom pokoji mam 4letou holčičku a savo jsem použila letoční zimu jen jednou…malá se mi z toho i po 24hodinach nadavovala a že to cítí tak v pokojiku spat nebude
uplne jsem to chapala takže jak to znovu vystouplo už jsem na savo kaslala a umyla jsem stenu vodou-celkem to šlo, jenže je smytá i malba takže se bude na jaře i malovat
no hruza
mame nové plastové okna a tím padem se v pokoji drží vlhkost-barák je staršího data nezateplený takže je to furt dokola ![]()
@svomic píše:
Máme doma plíseň na zdi a bohužel docela dost. Když jsme ted dělali větší úklid a odsunuli sedačku tak stěna za ní je dost plesnivá. Když to vystříkám savem proti plísni nevíte za jak dlouho můžeme v místnosti být s miminkem?
Je to docela velká plocha tak mám strach abych něco nepodcenila.
Moc děkuji za rady a zkušenosti.
Savo proti plísni je úplně na nic. Akorát tu plíseň vybělí. Chce to jinou kůru. Ideálně nastříkat nějaký účinný prostředkem, voškrabat, vymalovat s fungicidním přípravkem a pak větrat, větrat a větrat.
@gabki píše:
Taky mě to pekně štve, protože vtom pokoji mam 4letou holčičku a savo jsem použila letoční zimu jen jednou…malá se mi z toho i po 24hodinach nadavovala a že to cítí tak v pokojiku spat nebudeuplne jsem to chapala takže jak to znovu vystouplo už jsem na savo kaslala a umyla jsem stenu vodou-celkem to šlo, jenže je smytá i malba takže se bude na jaře i malovat
no hruza
mame nové plastové okna a tím padem se v pokoji drží vlhkost-barák je staršího data nezateplený takže je to furt dokola
S tou barvou my malovali na podzim a stejná paní mi v krámě poradila omyvatelnou barvu, v ceně se lišila minimálně a je fakt, že jsem na stěnu nedávno vystříkla nurofen a otřít to šlo krásně a barva drží
To samé se savem, vůbec se to nevybělilo a barva je stále stejná.
@lleennttiillkkaa píše:
Savo proti plísni je úplně na nic. Akorát tu plíseň vybělí. Chce to jinou kůru. Ideálně nastříkat nějaký účinný prostředkem, voškrabat, vymalovat s fungicidním přípravkem a pak větrat, větrat a větrat.
Ale to ti nepomůže, buď musíš zateplit barák nebo alespoň tu problematickou stěnu tak 5cm polystyrenem, aby to mělo jakýs takýs účinek jinak se to bude pořád vracet.
5 cm polystyrenu? To bude málo, ne?
Hlavní je dostat pryč vlhkost z bytu.
Jo my máme taky barák na nic, nezateplenej a vlhkej, takže plísen okolo plastových oken se drží. A ted jsem se kvůli tomu ještě pohádala s manželem kterej tvrdí že malovat k vůli plísni nebude a používat nějaký bio přípravky taky ne a že se to pěkně všechno vystříká savem at to smrdí nebo ne, že to je jediný účinný. Když je chlap natvrdlej tak je prostě natvrdlej a nic s nim nezmůžu.
Přesně tak vrací se to pořad!!!okna mame 5let a pet let se zimu co zimu stímhle potýkám. no popravde řečeno zateplit celý barák by stálo majlant bohužel na to nemám, a zateplit jednu místnost, nevím ale asi by se to posunulo o kus dál prostě někde kde zatepleno není
na jednom místě bych tomu zabránila ale ono by se to stejně provalilo dál -teda myslím protože z venku ty zdi jsou vlhké jak hrom…
Ale jak tu vlhkost dostaneš pryč, když je ten barák špatně postavenej, de fakto na vodě a pořád máme doma vlhkost přes 60% a to větrám 3× denně
No jo ale ty mas aspon natvrdlýho chlapa
ja nemam nikoho tak si tak radím sama ale moc si neporadím ![]()
Nám plíseň zlobí v koupelně a normálně jdu s malou (když to bylo po prvé tak měla asi 4 m) na 2 hodinky do parku a manža nastříká a větrá o 106 ![]()
Svomic, já vím, že to znělo jako rada nerada. My s plísněmi taky bojovali, už jsem to tu psala i na jiné diskusi. Nejdříve jsme „obětovali“ prostor a přendali skříň jinam, aby se nedělala za ní plíseň. Ale to nestačilo. Stejně jako nestačily ty tablety ceresit, nebo jak se jmenují. Pomohl nám až elektrický kondenzační odvlhčovač, který sice žere elektřinu, ale udržíme vlhkost v bytě na normálnějších hodnotách.
Jinak plastová okna máme taky. A nemám je ráda, obecně. K tomu je potřeba rekuperace, jinak si člověk uzavře dům a necirkuluje tam vzduch a stoupá vlhkost.
My když šplíchali v ložnici, tak jsem tam s malým spala až druhou noc. Na tu jednu jsme se přesunuli do obýváku. Prostě jsem to pořád cítila a to jsme větrali téměř bez přestávky, taky byl pak celý barák vymrzlý. Manžel pak přišel s nějakým nesmrdícím přípravkem, ale složení bylo skoro stejné, takže ta chemie tam byla stejně, jen to nešlo cítit. Otázkou je, kdy ta chemie se vyvětrá a to teda nevím ![]()
Nam dost plesniveji drevena okna, dost blbe se i cisti, ale vyslu deti s muzem ven, omeju, vystrikam a ten den se tam spi…jediny co me uklidnuje, je ze je to zvnitrku okna.
A aby toho nebylo málo tak mam chycené lišty, jsou škaredé zasažené plísní i když je omývám. prostě je to ve dřevu…a ještě by me zajímalo..jestli to teda taky tak mate, jestli když vejdete do pokoje kde je plísen cítíte to? taková pachová stopa po té plísni, i když větrám o 106,nebo je to tím domem že je to starý dummprotože když přijdu z venku uplně mě to udeří do nosu…když přijdu knekomu na navstevu task super vzduch, vuně…já prostě doma cítím neco jako ztuchlinu, i když uklízím denně, vetram, čistotu udržuji ve všem prostě fakt nevím ![]()