Savo a větrání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
419
25.2.13 21:59

savo a větrání

Máme doma plíseň na zdi a bohužel docela dost. Když jsme ted dělali větší úklid a odsunuli sedačku tak stěna za ní je dost plesnivá. Když to vystříkám savem proti plísni nevíte za jak dlouho můžeme v místnosti být s miminkem?
Je to docela velká plocha tak mám strach abych něco nepodcenila.
Moc děkuji za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ikyki
25.2.13 22:03

@svomic Měla jsem taky za sedačkou a taky dost…nemám sice mimi ale jsem těhotná tak jsem se bála…vystříkala jsem to a na zbytek dne jsem jela k mámě i večer po přijezdu to bylo cítit ale bylo celý den větráno…pokud máš možnost 24 hod mimčo do té místnosti nedávat a větrat jí tak by to bohatě mělo stačit

• Citovat
  • Upravit
3549
25.2.13 22:04
@svomic píše:
Máme doma plíseň na zdi a bohužel docela dost. Když jsme ted dělali větší úklid a odsunuli sedačku tak stěna za ní je dost plesnivá. Když to vystříkám savem proti plísni nevíte za jak dlouho můžeme v místnosti být s miminkem?
Je to docela velká plocha tak mám strach abych něco nepodcenila.
Moc děkuji za rady a zkušenosti.

Tak já stříkám zásadně na noc a to jen malé plošky a celou noc větzrám a kolikrát mi přijde, že to ráno malinko cítím, tak záleží na tom, ale pro miminko to může být dost nepříjemný zápach.

Mě když mám něco většího se osvědčil fungisprej, nesmrdí, nebělí, tak to musíš postříkat vícekrát, ale zase zabere na delší dobu jak savo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
25.2.13 22:07

Dělali jsme to podobně jako ikyki, ráno vystříkali, přes den byli na návštěvě :lol: a večer se vraceli. I tak to bylo cítit (samozřejmě vyvětrání před odjezdem a po příjezdu domů), ale za chvíli si čich zvykl a „necítil“ to. Miminko spalo normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.2.13 22:08

My se stím taky potýkáme a docela hodně. Já vždycky zaúkoluji přítele, ten to po noční nastříká a my s prďolkou odjedem na celý den k mamce. Večer to je ještě cítit, ale to ještě na chvíli vyvětrám a druhej den je to v poho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
25.2.13 22:09

Mě někdo snad říkal, že existuje něco na plíseň co právě lze stříkat když je doma mimi ale co je na tom pravdy netuším, to by se chtělo zeptat, v nějaké prodejně tomu přeurčené

• Citovat
  • Upravit
3549
25.2.13 22:16

Ikyki to bude ten fungisprej, mě ho právě doporučili v prodejně s tím, že je to neobtěžující a nebála bych se to použít i s mímem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.2.13 22:16

My měli stejný problém, akorát plíseň v ložnici, jelikož náme také malé mimi, tak jsem se toho taky dost bála, takže jsem po nastříkání taky celý den větrala, ale večer to tam bylo dost cítit, tak jsem někde vyčetla, že stačí v místnosti zapálit 8 až 10 svíček (stačí ty malé čajovky) a tak do hodiny je po smradu. Vyzkoušeli jsme a opravdu to fungovalo, ty svíčky ten zápach úplně pohltily :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
25.2.13 22:18

@Paradise Aha…musím si to teda někam napsat…plíseň nás kort v zimě fakt trápí

• Citovat
  • Upravit
ikyki
25.2.13 22:19

@korunkaa Na tom něco bude o svíčkách se říká všeobecně, že stahují smrad

• Citovat
  • Upravit
dada1511
25.2.13 22:23

Výpary ze sava údajně prchají do 10 min. takže bych se tím netrápila. Savo má spec. zápach, ale po těch 10 min neškodí, jen jde cítit.

• Citovat
  • Upravit
419
25.2.13 22:31

Děkuju moc za rady, já jsem z toho celá špatná. Jsem v obýváku s miminkem každý den a najednou najdu za sedačkou plísen, která je tam už asi delší dobu. Tak jí chci vystříkat jenže se bojím abych to dostatečně vyvětrala a nějak nám neublížila. Jedna moje kamarádka když myla savem koupelnu tak se ho hodně nadýchala a skončila v nemocnici se zápalem plic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
25.2.13 22:32

Jako u nas doma teda jen v jedné místnosti a taky za postelí…už mě to pěkně s..e :cert: je i jiná varianta než to savo nebo fungisprej(slyším poprvé) 8o, vyzkouším. mam hlavně strachze zdravotních komplikací, které udajně plísen zpusobuje, ach jo už at je po zimě a barák se muže větrat od rána do večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
25.2.13 22:35
@svomic píše:
Děkuju moc za rady, já jsem z toho celá špatná. Jsem v obýváku s miminkem každý den a najednou najdu za sedačkou plísen, která je tam už asi delší dobu. Tak jí chci vystříkat jenže se bojím abych to dostatečně vyvětrala a nějak nám neublížila. Jedna moje kamarádka když myla savem koupelnu tak se ho hodně nadýchala a skončila v nemocnici se zápalem plic.

No tak zásadně při praci se savem pořadně větrat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
25.2.13 22:35

@gabki přesně tak…už aby bylo jaro a já mohla mít otevřená okna od rána do večera. jenže venku to vypadá že snad jaro ani nepřijde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný