Savo a větrání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepři. Mumi
25.2.13 23:43

Zkus Ceresit sprej, smrdí míň jak savo, použila jsem do vlhkého rohu před 3 měsíci a super :palec: Na malý plošky jsem používala Sanytol sprej, jen jsem pak musela zeď odrbat houbičkou, vůbec nezapáchá.

• Citovat
  • Upravit
nepři. Mumi
25.2.13 23:57

@gabki pokud je někde v místnosti plíseń, je cítit, alespoň já mám citlivej nos. Taky bydlim ve starším domě a nám pomáhá víc topit a pravidelně větrat.

• Citovat
  • Upravit
12658
26.2.13 07:16

Pridavam sa ze mne prisiel lepsi ceresitsprej ako savo… smrdelo taky ale asi min.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
26.2.13 07:22

Nastesti je to sice drazdilo, ale neni to jed. takze kdyz nestipou oci, nos, nic horsiho uz to organismu udelat nemuze. slabe aroma chloru nevadi. Ostatne..chodite do bazenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
26.2.13 07:55

Tak u nás je kůra Savem proti plísním aktuální od včerejška. Objevila se nám na zdi ve vestavěné skříni ( je přistavená k severní stěně, která se prostě přes ty hadry ve skříni nezahřeje a vzduch v tom šatníku taky nemá cenu cirkulovat, takže jelikož nám houbičky vlezly i do dřeva, půjde ložnice do rekonstrukce :-/ a můj šatník zredukovat). Vytříkala jsem to Savem odpoledne a pak několikrát nárazově větrala, v noci už jsem tam s miminkem spala a ten „savo odér“ je tam cítit pořád, opravdu jako při návštěvě bazénu. Podle mně, když to postříkané místo vyschne, tak už se nemá co škodlívého vypařovat, kromě toho smradu a ten není po větrání tak silný, aby se v něm nedalo spát.
No, mě ještě čeká vyprat ručníky a oblečení, protože opravdu nechci ve svých 32letech zapáchat jako babička a ta ztuchlina je všude zažraná…a co teprve ty výtrusy plísně, schválně jsem si zdokumentovala co za penicilin mi to udělalo na mém sametovém saku z HMka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11933
26.2.13 08:38

Larin
Trápí nás taky plísně. savo smrdí dost hodně, hlavně dlouho i přes větrání. nám se osvědčil Larin, kupujeme v obyčejné drogerii cca 60kč.

Nikdy jsem nehledala jak je to s dráždivosti. myslím že ale po vyschnuti už nemá co dráždit. to že je smrad chloru opravdu vlezlej je věc jiná.
takže za mě vystříkat, popripade otrit, vyvetrat a mělo by to být ok.
ve škole atd taky vytirali vodou se savem a uklízečce jsme lítali pod nohama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
26.2.13 08:41

Podle mě by se otírat /na zdi/ nemělo - páč pak se ta plíseň může rozvýřit /je to napsaný na zadní straně Sava/; já jsem použila cca před týdnem a větrala jsem 24 hodin, doporučují cca 8-10 ideálně

• Citovat
  • Upravit
11933
26.2.13 08:45

Není tam napsáno že před nastříkem se nemá plíseň stírát.?
pokud mám úplný koberec na zdi tak po nastrikani vse na prvni pohled zmizi ale zustanou na zdi „chuchvalce“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
26.2.13 13:01

Ahoj, nečetla jsem diskuzi celou, tak to už možná padlo. My s plísní bojujem neustále, velkých ploch už jsme se naštěstí zbavili, takže teď to jen hlídám a jak se někde objeví flíček, dávám Savo. Smrdí, ale ze všech sprejů na trhu, co jsme vyzkoušeli je fakt nejlepší. Stříkám většinou po obědě, když jde malá spát, pak otevřu okno a zapálím tu velkou vonnou svíčku. Než se malá vyspí, zápach je pryč. Funguje na to i obyčejná svíčka, ale ta vonná mi přijde lepší, páč to fakt krásně zmizí.

• Citovat
  • Upravit
3549
26.2.13 14:15
@Livlin píše:
5 cm polystyrenu? To bude málo, ne?
Hlavní je dostat pryč vlhkost z bytu.

Tak nám se to osvědčilo a 5cm polystyren námd oporučil přímo stavař, že to stačí, ale je určitě rozdíl mezi plísní s vlha a mezi tou, kterou máme my a to je, kamenný barák a promrzání obvodových zdí. U vlhka zateplení nepomůže to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
26.2.13 14:17

Ale je pravda, že mě bylo taky doporučeno neotírat ani postříkanou plíseň, proto se snažím vybírat přípravky, které nebělí. Ano musí se to s nimi nastříkat alespoň třikrát podle množství plísně, ale zato to sežere i chuchvalce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
26.2.13 22:20

Tak jsem koukala co to máme na ty plísně a je to tohle http://www.denbraven.cz/…3-cz204.html ta plíseň se z tý zdi škrabe až po nějaké době působení, když už je mokrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
27.2.13 11:16

@Jemys Já teda zkoušela taky víc přípravku a savo u mě vyhrává ale vadí mi jak smrdí…

• Citovat
  • Upravit
1314
4.4.13 23:23

Mě by teda asi víc vadilo, že miminko bůh ví jak dlouho dýchalo spóry z té plísně, než zápach chloru, který, myslím, kromě toh smradu nic neudělá.. pokud nečicháte přímo k hrdlu Sava :mrgreen:
Ale proto sem nepíšu.. mě spíš zajímá, zda se dá toho zápachu zbavit nějak rychleji..? A hlavně - z rukou? :roll: :roll:
Jinak, co octový oplach, nezneutralizuje zápachy obecně = i zápach sava? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.4.13 23:43

@Hotaru já jsem teď savem poměrně dost zfetla, nejsem zvyklá to používat, ale po opravdu vypečené střevní viroze jsem se snažila, aby vše, čeho jsem se dotkla bylo naprosto čisté a nikdo to nemohl chytit. Sny jsem měla strašlivé, halucinogenní, hnus.

Jak to dostat z rukou netuším, ty nepoužíváš rukavice?

Z povrchů bych to normálně umyla vodou a nějakým univerzálním čističem (zkrátka mydlinkovou vodou), stačí 30min nechat působit a pak už můžeš povrchy omýt. A pořádně vydatně vyvětrat, za jeden večer to bylo pryč a to to u nás chvíli smrdělo jak při přípravě na šampionát v plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný