Savo a větrání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1314
4.4.13 23:52

@Gladys Já ten smrad sava nemůžu ani cejtit, když s tim musím dělat víc jak 10 minut.. To bych se asi zbůáznila, umývat všechno po té střevné chřipce.. :lol: No je mi jasný, že když je toho příliš, tak to něco udělá.. :mrgreen: (Mmch. já mám momentálně halucinace kvůli obrázku z hororu a to jsem si toho sava ani tak nenačuchala :mrgreen: )
Rukavice normálně používám, ale teď se mi vydělal pes na záchodě (šikovnej ví kam se chodí :mrgreen: ) a my máme savo na okně na wc, ale už ne tak rukavice a tak jsem na ně zapomněla :zed:
No snad mi to z těch rukou vysmrádně přes noc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.13 08:33

@Hotaru Já jsem koupila na radu holek tady na emiminu Savo prim a při práci s tím to tak strašně nesmrdí, to až pak, že nejdřív vyvane ta parfemace a pak se odpařuje ten chlor. Nakonec mnohem hůř smrděl domestos, i když taky parfémovaný.
Já já z toho měla sny děsný, všechno se točilo, houpalo, no vím, že fetovat nebudu, není o co stát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellis2013
28.11.13 12:30

čištění pohovky savem a jarovou vodou

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Před porodem jsem víc uklízela a čistila jsem i pohovku savem ředěným vodou, abych měla pocit čistoty, až přivedu mimčo domů. Před tím jsem vždy jednou za čas omývala pohovku při větším úklidu vodou s trochou jaru, ale nedávno jsem se dočetla, že tahle kombinace jar a savo je nebezpečná kvůli výparům, co z nic můžou být. Chci se zeptat, jak můžu pohovku čistit. Máme doma kočky, co chodí i ven a tak bych občas vyčistit pohovku musela, ale teď se bojím ji čistit čímkoliv, když už jsem ji jednou vzala savem, aby se z ní pořád ten nebezpečný chlor neuvolňoval. Koupila jsem si i sanytol bez chloru a tím sem to teď vzala, ale fakt se bojím, aby se mi něco z ni nevypařovalo a nebylo to pro malou nebezpečné. Jsou jí 2 měsíce.
Díky moc za radu

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
28.11.13 12:37

Nejlepsi je ocet…dezinfikuje a je to potravina takze nicemu a nikomu neublizi…pokud ti nevoni, najed si na herbar c o vysila ceska televize je tam vyroba domaciho octoveho cistice, pomoci esence koreni a slupek s citrusu…ja uz vyrabim ;) taky je svele na vodni kamen…myslim ze kdyz ale budes tak prilis cistotna, holcicka by mohla byt vice nemocna protoze se nesetka prakticky s nicim a pak ji ohrozi kde co.. ;)

• Citovat
  • Upravit
707
28.11.13 12:38

Za mě teda, čím míň chemie, tím líp. Zkus koupit eko čističe, ony ty bakterie z venku nebudou až tak zákeřný, stačí udržovat normální běžnou čistotu, aneb nic se nemá přehánět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
28.11.13 13:42

Hmm a ja bych se vyprdla na cisteni pohovky a zavolala si tepovaci sluzbu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.11.13 13:43

@74paja ona ji desinfikovala spis, aby mimi neco nechytlo

• Citovat
  • Upravit
4099
28.11.13 13:49

Jezis proc savem???
dyt to je pripravek tak do spolany nebo na infekcni oddeleni v nemocnici!!

nechapu… nekdo mel doma salmonelozu? TBC? SARS?

nedokazu si predstavit, ze bych SAVO vubec mela doma a ze by se s tim moje dite setkalo… bbbbrrrrrrr

sedacku bych bud vyhodila, nebo zavolala nejakou sluzbu a nechala ji tak petkrat umyt. ale to nevim jak dopadne, aby do toho nevlezly plisne… s miminkem v dome…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
28.11.13 13:49

No a tak co pouzivat na tu cast, kde se seda… a kam asi pravdepodobne lezou i kocky napr. deku a tu proste casteji prat…?
JInak jak rikam, ja bych se vyprdla na nejake domaci nebezpecne cisteni a nechala to na odborniky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.11.13 13:56
@ellis2013 píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Před porodem jsem víc uklízela a čistila jsem i pohovku savem ředěným vodou, abych měla pocit čistoty, až přivedu mimčo domů. Před tím jsem vždy jednou za čas omývala pohovku při větším úklidu vodou s trochou jaru, ale nedávno jsem se dočetla, že tahle kombinace jar a savo je nebezpečná kvůli výparům, co z nic můžou být. Chci se zeptat, jak můžu pohovku čistit. Máme doma kočky, co chodí i ven a tak bych občas vyčistit pohovku musela, ale teď se bojím ji čistit čímkoliv, když už jsem ji jednou vzala savem, aby se z ní pořád ten nebezpečný chlor neuvolňoval. Koupila jsem si i sanytol bez chloru a tím sem to teď vzala, ale fakt se bojím, aby se mi něco z ni nevypařovalo a nebylo to pro malou nebezpečné. Jsou jí 2 měsíce.
Díky moc za radu

To se neboj, ano kombinace savo + jar je velmi nebezpečná uvolňuje se chlór. Stejně tak jako savo + ocet… prostě se to nesmí kombinovat. Ale to se neuvolňuje dlouhodobě, uvolní se to rychle.Tak když to znova umyješ, předpokládám, že ta pohovka není nasáklá savem, umyj to čímkoliv chceš a při/po úklidu pro svůj klid vyvětrej. Z jakého materiálu má pohovka potah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
28.11.13 13:59

Jinak ja se teda divim, ze ti to savo nevytahlo barvu z te sedacky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.11.13 13:59
@budi píše:
Jezis proc savem???
dyt to je pripravek tak do spolany nebo na infekcni oddeleni v nemocnici!!

nechapu… nekdo mel doma salmonelozu? TBC? SARS?

nedokazu si predstavit, ze bych SAVO vubec mela doma a ze by se s tim moje dite setkalo… bbbbrrrrrrr

sedacku bych bud vyhodila, nebo zavolala nejakou sluzbu a nechala ji tak petkrat umyt. ale to nevim jak dopadne, aby do toho nevlezly plisne… s miminkem v dome…

To je myšleno vážně? Vyhodit? Já předpokládám, že sedačka bude omyvatelná z nějaké umělé kůže. Vždyť ředěné savo se dává i do bazénů, studny jen je mnohem víc ředěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
28.11.13 14:29

Jo takhle… ona je ta sedacka z nejake ekokuze? No a tak co pouzit teda na dezinfekci nejaky dettol nebo podobne dezinfekcni sajraty, to snad chlor neobsahuje…
Jinak bych se vuuuubec nebala, ze kdyz jsi to nekdy cistila tim savem, ze se z toho porad neco vyparuje. Ten chlor se uvolnuje rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
28.11.13 14:31

Oceeet :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ellis2013
28.11.13 15:53

Z takové pevné látka a po stranách je dřevo. No barvu mi to nevzalo, protože jsem dala na víčko sava 2l vody, takže to bylo docela ředěné a moc jsem to nedrhla, takže to nebylo nasáklé vodou jen vlhké. Jenže i trocha sava a jaru prý může spustit tu chlorovou reakci. :think: No já větrala 5 hodin a malá byla v jiné místnosti, tak se to snad vyvětralo, pokud se něco uvolňovalo. Normálně by mě nikdy nenapadlo mýt sedačku savem, ale když jsem byla těhotná, tak jsem měla pocit, že je najednou vše špinavé a nedošlo mi, že to není zrovna dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný