Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, je tady někdo, kdo sází zeleninu, jako např: rajčata a papriky do pytlů?
. Zasela jsem si semínka, rajčat a paprik a už ted vidím, že všechno roste
a kdybych si na to měla kupovat nádoby(květináče ),tak se nedoplatím. Jedna známá mi říkala, že se to dá sázet i do pytlů. Kdo s tím máte zkušenosti, jak na to?
. Nemám možnost mít záhonek. Myslíte, že i v pytli, když je to na sázené je dobrá úroda
.Děkuji ![]()
Naši takhle pěstují rajčata a v pohodě. Lepší než do klasické země. Dolů do pytle dát hnůj a potom nato kvalitní zeminu..
Taky jsem pestovala, cim vetsi pytel, tim lepsi. ale kdyz to chces ultrajednoduse, tak jen koupis pytel se substratem, postavis ho, uastrihnes vrsek a sazis. pozor - bejva derovanej, protejka.
@Pudloslava píše:
Taky jsem pestovala, cim vetsi pytel, tim lepsi. ale kdyz to chces ultrajednoduse, tak jen koupis pytel se substratem, postavis ho, uastrihnes vrsek a sazis. pozor - bejva derovanej, protejka.
to taky nevyjde moc levně, ne?:-)
@hofka píše:
to taky nevyjde moc levně, ne?:-)
urcite levneji nez kvetinac odpovidajici objemem. ja teda navic predpokladam, ze kdo uvazuje o pestovani v nadobach, tak asi nebude mit zdroj kompostove zeminy
Já pěstovala rajčata takhle na balkóně v pytlech a bylo to úplně v pohodě, nejdříve jsem sazeničky rozpikírovala do kelímků od jogurtu, nebo pokud máš dostatek malých květináčků, potom sázíš do pytlů, teď jsem si sehnala nějaké kýble (od soukromého pekaře z náplní do koblih)
… už mám také nasazené papriky a rajčata, těším se na jaro, až si z balkónu udělám zase zahrádku ![]()
@Radanka25 a prosím Tě, když jsi přepichovala do kelímku po kolika rostlinkách. Někdo říká dát rovnou dvě ( papriky ). Já už mám papriky taky v kelímkách ale dala jsem to po jedné
![]()
@Mensy já sázím nejdříve do truhlíku všechny semínka, potom přepichuju do kelímku po jedné rostlině a až je velká, tak dávám do pytle, papriky jsem letos sázela poprvé, ale postup byl stejný, semínka mám nasázené v truhlíku, až vzejdou, přesadím každou rostlinu zvlášť do kelímku, potom do pytle/kýble. Jestli pěstuješ papriky na balkóně, doporučovali mi odrůdu BALKONOVKA, dá se na podzim prý dát domů a sklízet až do vánoc, tak uvidím ![]()
Já mám každej rok rajčata a papriky v pytlích, a super ![]()
Loni jsem měla lepší rajčata než mamka ve skleníku…
Letos chci dát pár sazenic rajčat i do 10titrových kýblů… Tak jsem na to zvědavá ![]()
No, taky z toho mám fakt radost, že semínka rostou, jo a holky, ještě poslední věc, mají mít ty pytle ze spodu díry? možná blbá otázka, ale aby se tam nedržela voda
.
@Mensy píše:
No, taky z toho mám fakt radost, že semínka rostou, jo a holky, ještě poslední věc, mají mít ty pytle ze spodu díry? možná blbá otázka, ale aby se tam nedržela voda![]()
.
Já tam díry dělám.
@Lentilka89 nádhera fakt, kéž by se mi to letos povedlo, alespon z poloviny, jako tobě
.
@Mensy píše:
@Lentilka89 nádhera fakt, kéž by se mi to letos povedlo, alespon z poloviny, jako tobě![]()
![]()
.
Určitě se povede ![]()
@Lentilka89 snad ano, furt chodíme a sledujeme to, jak to roste
.Už se těším až to budu moct dát ven. Počítám tak v půlce května. ![]()