Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebovala bych znát váš názor
Syn přišel ze školky s tím, že byli někde na louce sbírat odpadky. Prý tam byli i lahve od alkoholu, co ještě víc, raději nedomýšlím (ve městě jedou i drogy a fet). Mě osobně se to vůbec nelíbí, myslím si, že ve školce jsou děti na to dost malé. Jaký na to máte názor Vy?
Vadilo by mi to právě někde na veřejném místě, kde nevím, co děti najdou, vezmou do ruky apod. kdyby sbírali odpadky někde na zahradě školky, aby se něco naučily, tak proč ne. Ale aby moje dítě zvedalo lahve po nějakém ožralovi, co se tam na louce ožíral, lahev olizoval, tak to by mi vadilo
Proč anonymně? Je to divný, ale nepřijde mi objektivní co řekne školkové dítě. Poptala bych se ve školce jak to bylo a pak bych teprve zakládala diskusi. Akorát se tu budou rozebírat nepodložené domněnky.
No vadilo by mi, že to školka neřekla předem.
Abych měla možnost dítěti zajistit pořádné rukavice, ty flašky by mi taky vadily, pkud by to museli brát jen tak do ruk.
Jako nápad to není špatný, aby děcka věděli, že je třeba udržovat pořádek, ale měli napřed informovat rodiče o svém plánu.
Teda asi jsem fakt divná, ale mně by se nelíbilo aby moje dítě sbíralo odpadky. Jako doma na zahradě ok, učit ho, že nepořádek se nedělá, to je samozřejmě taky ok. Ale aby SBÍRALO ODPADKY PO NĚKOM JINÉM? Třeba tříleté děcko?
![]()
Pro trilete dite mi to prijde dost mimo a brzy. Dovedu si to predstavit tak v 6 letech a vyse. Kazdopadne pouze, pokud detem zajisti rukavice
Pokud to měli v rámci projektu „ochrana životního prostředí“, měli rukavice a byli náležitě poučeni, že sklo a stříkačky nemají zvedat, nevadilo by mi to.
ale tvrzení školkového dítěte bych nejprve ověřila.
To by mi vadilo a hodně. Tomu dítěti je jedno jestli má rukavice nebo, stejně si s tou rukavicí bude matlat po obličeji. Potom, co jsem strávila s dcerou pár dní v nemocnice s rotavirouvou infekcí a dehydratací, jsem na toto opravdu hodně přecitlivělá. Bohužel mojí dceři je to jedno a strká do pusy, co se dá ![]()
A kolik je synovi, bude nejspíš předškolák ne? Já nevím co tak vyšiluješ, učitelky by je rozhodně neposlali sbírat něco nebezpečného. Ono je to nezabije taky udělat něco pro přírodu. Šmarjá, co je tohle za dobu…
@marmelada78 píše:
Teda asi jsem fakt divná, ale mně by se nelíbilo aby moje dítě sbíralo odpadky. Jako doma na zahradě ok, učit ho, že nepořádek se nedělá, to je samozřejmě taky ok. Ale aby SBÍRALO ODPADKY PO NĚKOM JINÉM? Třeba tříleté děcko?![]()
A co si jako myslíš? Kdo uklízí ten mrdník třeba kolem řek, když jsou někteří lidé prasata? Dobrovolnící. Kdyby si tohle řekl každý dobrovolník, tak se tu válíme v odpadkách. Proč by 3 leté děcko nemohlo pomoc? Důvod? Tak snad je pod dozorem a ještě se u toho něco naučí. To dítě se nerozpadne.
Pokud měli rukavice, tak bych to nijak neřešila. Naopak jim to prospěje.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.