Schizofrenička - napadá lidi

109
21.11.22 18:00

Schizofrenička - napadá lidi

Ahoj. Máme u nás ve městě paní, která trpí těžší formou schizofrenie. Bloumá po městě i po obchodech a napadá lidi, někdy slovně, jindy fyzicky. Dnes napadla moji dceru když se vracela z kroužku. Vrazila jí ránu do zad. Prý je vysazená na mladé holky protože jí jedna taková měla kdysi přebrat muže. Je to v našem menším městě /5tis. obyv./ tak trochu už známá osoba a každý kdo ji zná říká že je neškodná, mě se ale zas tak neškodná nezdá naopak, přijde mi, že se její útoky stupňují. Zajímalo by mě, jak to příště řešit? Několikrát byla pro její fyzické útoky volána policiie, vždy ji odvezou, chvíli si pobude v blázinci, po několika týdnech ji pustí, chvíli je klid a zase nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22006
21.11.22 18:09
@Lepierová píše:
Ahoj. Máme u nás ve městě paní, která trpí těžší formou schizofrenie. Bloumá po městě i po obchodech a napadá lidi, někdy slovně, jindy fyzicky. Dnes napadla moji dceru když se vracela z kroužku. Vrazila jí ránu do zad. Prý je vysazená na mladé holky protože jí jedna taková měla kdysi přebrat muže. Je to v našem menším městě /5tis. obyv./ tak trochu už známá osoba a každý kdo ji zná říká že je neškodná, mě se ale zas tak neškodná nezdá naopak, přijde mi, že se její útoky stupňují. Zajímalo by mě, jak to příště řešit? Několikrát byla pro její fyzické útoky volána policiie, vždy ji odvezou, chvíli si pobude v blázinci, po několika týdnech ji pustí, chvíli je klid a zase nanovo.

Jediná možnost je opakovaně, při jakémkoli útoku, volat policii … a dceru poučit, aby se rozhlížela po svém okolí, vnímala, kdo se kolem ní pohybuje a paní se důsledně vyhýbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65092
21.11.22 18:12

Ano, jedině volat policii při každém incidentu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
21.11.22 18:38

Volat opakovaně policii. Rodinu nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
21.11.22 18:50

@lucad77 Žije sama ve svém bytě, má maminku a syna. Tomu je přes třicet a je někde v Praze, prý se spolu nestýkají. Její maminka bydlí na druhé straně města, je jí ale už přes 80.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
21.11.22 19:08

Asi bych dceři pořídila pepřák nebo nějakou zbraň pro případ ohrožení, tito lidé jsou podle mě totální magoři a absolutně nevíte, co od nich můžete čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
21.11.22 19:08
@Lepierová píše:
@lucad77 Žije sama ve svém bytě, má maminku a syna. Tomu je přes třicet a je někde v Praze, prý se spolu nestýkají. Její maminka bydlí na druhé straně města, je jí ale už přes 80.

No tak to je potom těžké no. Ona totiž není žádná pravomoc ji někde držet, pokud někomu něco závažného fakt neudělá. Dcerce bych poradila, ať se jí zdaleka vyhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
21.11.22 19:18

Po dnešku se jí bude dcerka vyhýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
21.11.22 20:19

Měli jsme e městě to samé, paní byla z dvojčat. Chudák její sestra, ta byla normální a lidí ji pak nadávali, protože mysleli, že je to ona. Ta nemocná běhala po městě nahá, vždy ji chytali policajti. Už jsem ji léta neviděla, myslím, že je někde v blázinci na trvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24632
21.11.22 20:30
@alisekR píše:
Měli jsme e městě to samé, paní byla z dvojčat. Chudák její sestra, ta byla normální a lidí ji pak nadávali, protože mysleli, že je to ona. Ta nemocná běhala po městě nahá, vždy ji chytali policajti. Už jsem ji léta neviděla, myslím, že je někde v blázinci na trvalo.

Ono je to nakonec pro ty lidi i lepší, když jsou pod odborným dohledem. Jenže to nedobrovolně nelze. A kolikrát ani na dobrovolné nemají místo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.11.22 00:53

Mrkni jestli je někde ve tvém okolí Centrum Duševního Zdraví a jestli nemají terénní program, pak by za tou paní mohli jezdit lidi, co by ji trošku pomáhali lépe fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová