Konec přátelství kvuli dětem

Anonymní
21.11.22 12:50

Konec přátelství kvuli dětem

Zdravím, ani nevím jestli jsem vybrala správnou kategorii. Každopádně se spíš potřebuju vypsat.
Když jsme se před nějakou dobou přestěhovali na vesnici, tak jsem byla nadšená, že jsou kolem maminky s malými dětmi, aspoň naše děti budou mít kamarády. S jednou maminkou jsem našla společnou řeč hned. Děti máme o půl roku. Já dvojčata, ona už druhé dítko. Dokud děti jen seděli v kočárku, tak vše bylo dobré. Ale naše děti začali dřív chodit a nastal první problém, pak dřív začali říkat slova, dřív jsme se zbavili dudliku, kočárku, atd. Postupem času se vše začalo „vršit“ a já si začala všímat, že kamarádka je trošku odtažitá a vůbec téma děti nechce otevírat. Ne že bychom se o dětech nějak moc bavili. Před třemi měsíci měla její starší holčička problém se zuby a tak s ní často musela jezdit k zubaři. Její manžel je doma jen na víkendy, takže jsem se nabídla, že ji mladšího pohlídám. Hlídala jsem ho asi šestkrát a dvakrát si pro něj přišel tatínek. Vždy se ptal, jestli zlobil a já jsem samozřejmě řekla pravdu, že byl hodný, krásně si děti spolu prohráli a že je chlapeček šikovný. No a kamarádka se se mnou najednou přestala úplně bavit. Od jiné sousedky jsem se dozvěděla, že prý jí její chlap vyčetl, že já jsem schopná se postarat o tři malé děti tak aby nezlobili a ona není schopna jedno naučit ani že si má jít umýt ruce, když přijde domů 8o
Ona se mi teď už nějakou dobu úplně vyhýbá, ani na zprávy neodepsala, to jsme si dřív úplně normálně psali… Když se potkáme, tak z dálky dělá, že mě nevidí, i když obě děti volají, podívej mami, tam jde teta… Co byste dělali na mém místě? Nerada bych měla v blízkém sousedství dlouhodobě nějak napjaté vztahy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1203
21.11.22 12:56

Asi bych se jí na rovinu zeptala o co jí jde, co se stalo… Ale z očí do očí ne přes internet… No a uvidíš… Ono je to těžký no, někteří si strašně moc berou věci ohledně dětí, obzvlášť když jsou cizí „rychlejší“ než to jejich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 13:03

@el.leanor21 já bych se jí i urptala, ale vyloženě se mi vyhýbá… Psala jsem jí jak se má, že jsem jí už dlouho s dětmi neviděla venku a jestli nechce někdy zase někam zajít, ale to už bylo skoro před čtrnácti dny… Prostě normální konverzace, jako jsme měli vždy.
Je pravda, že jí vadí, že naše děti jsou posunuté o půl roku dopředu, což někdy není nejlepší a její chlapeček jje v něčem o čtvrt v něčem o půl roku dozadu. Za to si každopádně může částečně sama, protože se mu zas až tak nevěnuje… To nezříkam u věcí, které musí sám pochopit samozřejmě. Ale píšu vyloženě co jí vadí, prostě takto jsou ty děti podle tabulek. I když já bych to teda vůbec neřešila… každé dítě má na vše svůj čas

• Citovat
  • Upravit
12574
21.11.22 13:04
@el.leanor21 píše:
Asi bych se jí na rovinu zeptala o co jí jde, co se stalo… Ale z očí do očí ne přes internet… No a uvidíš… Ono je to těžký no, někteří si strašně moc berou věci ohledně dětí, obzvlášť když jsou cizí „rychlejší“ než to jejich

Ono je to tezke, kdyz to dite nereaguje podle predstav maminky a ona to ma resit s mamou co to ma jinak. Ja ji asi rozumim. Kamaradka ma hodne mladeho syna v ID a nechodi kvuli tomu na srazy, protoze to nechce ventilovat, povidat obtom. A ta kamoska to vnima podobne, ma pocit treba nejakeho selhani a bechce se ji pisliuchat jak je tve dite v pohode a zvladas, kdyz ona nezvlada, treba neco resi u s manzelem, asi by si rozumela vice s nekym na stejne lodi jak se rika..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
21.11.22 13:07

Je to užárlená kačena…co dodat. My když jdeme s kámoškou ven, tak se pozdravíme přivítáme prcky mezi sebou, vzájemně se optáme jak se kdo měl, co dělali atd. Pak utnem vymyslíme jim nějakou aktivitu, zábavu..jdem do parku nebo do lesa..prostě různě, věnujeme se jim tak, jak potřebují, ale mezi sebou jsme si řekli, že nebudem jen řešit děti: ve smyslu: hele ona už umí tohle, a ona mi tohle teda nedělá..ale dělá tohle. Koukej, co umí, hele co má a hele co nemá… 8o :roll:…ne. Doma na MD má toho řešení dětí člověk až dost. I my si stihnem pokecat, užít si den, odreagovat se. Večer se sejdem na pokec, když děti spí a to neprobirame ohledně dětí nic. Je to fajn, mám to tak s mou kámoškou. Mě osobně to nebaví řešit jen děti, poslouchat od druhého co jeho dítě umí, dělá, nedělá…já to taky nikomu necpu, co dělá moje malá, tyhle debaty jsou pro rodinu a blízké, kteří z toho mají radost, je něco jiného když se někdo zeptá, to ráda odpovím, ale nikomu nic necpu..mě taky popravdě by nebavilo poslouchat, co umí a neumí děti kámošek, to že jsou šikovné vidím sama..nepotrebuji o tom slýchat zdlouhavý historky. Vyslechnem se, ledacos probereme, ale spíš si po venku užíváme a vymýšlíme pro ně zábavu, učíme je..

Máme to tak nastavené a vyhovuje to všem, řekla bych :potlesk: :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.22 13:12

@Nelel12 já se o dětech jako takto s ní nebavím, nebo se snažím, ale ona se sama ptá a pak říká, že to ani nechce slyšet. Třeba jsme na hřišti a dítě se mě přijde zeptat mama můžu? A ukazuje na skluzavku. A ona reaguje jako, no to přeci nemůže takto spojovat, jak dlouho to umí. Ten náš nic takového ještě vůbec neumí a na své dítě…vidíš, jak už máš mluvit, vždyť je mladší a mluví víc atd…Takže naše debaty o dětech se vyvíjí nějak takto. Ale dřív jsme se bavili o všem možném… Jen posledních pár měsíců, to bylo takto, než tedy přestala komunikovat úplně.

• Citovat
  • Upravit
21.11.22 13:13

To se tatínkovi teda dost nepovedlo :roll: Bylo by reálné ji vytáhnout jen na nějaký dámský pokec nebo cvičení bez dětí, jen vy dvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.11.22 13:16

No to není kvůli dětem či kvůli tobě, ale že má doma kreténa a nedivila bych se ani kdyby se tam minimálně rozjíždělo domácí násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
21.11.22 13:18

Kdo ví co za tím vším je když je její chlap schopnej vypustit takovou hovadinu z huby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.11.22 13:20

To, že nejspíš žije s blbcem ty nijak nevyřešíš a kamarádit už nejspíš nebudete :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
4705
21.11.22 13:21
@Ou píše:
No to není kvůli dětem či kvůli tobě, ale že má doma kreténa a nedivila bych se ani kdyby se tam minimálně rozjíždělo domácí násilí.

Přesně to mě napadlo taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.11.22 13:27
@Anonymní píše:
Zdravím, ani nevím jestli jsem vybrala správnou kategorii. Každopádně se spíš potřebuju vypsat.
Když jsme se před nějakou dobou přestěhovali na vesnici, tak jsem byla nadšená, že jsou kolem maminky s malými dětmi, aspoň naše děti budou mít kamarády. S jednou maminkou jsem našla společnou řeč hned. Děti máme o půl roku. Já dvojčata, ona už druhé dítko. Dokud děti jen seděli v kočárku, tak vše bylo dobré. Ale naše děti začali dřív chodit a nastal první problém, pak dřív začali říkat slova, dřív jsme se zbavili dudliku, kočárku, atd. Postupem času se vše začalo „vršit“ a já si začala všímat, že kamarádka je trošku odtažitá a vůbec téma děti nechce otevírat. Ne že bychom se o dětech nějak moc bavili. Před třemi měsíci měla její starší holčička problém se zuby a tak s ní často musela jezdit k zubaři. Její manžel je doma jen na víkendy, takže jsem se nabídla, že ji mladšího pohlídám. Hlídala jsem ho asi šestkrát a dvakrát si pro něj přišel tatínek. Vždy se ptal, jestli zlobil a já jsem samozřejmě řekla pravdu, že byl hodný, krásně si děti spolu prohráli a že je chlapeček šikovný. No a kamarádka se se mnou najednou přestala úplně bavit. Od jiné sousedky jsem se dozvěděla, že prý jí její chlap vyčetl, že já jsem schopná se postarat o tři malé děti tak aby nezlobili a ona není schopna jedno naučit ani že si má jít umýt ruce, když přijde domů 8o
Ona se mi teď už nějakou dobu úplně vyhýbá, ani na zprávy neodepsala, to jsme si dřív úplně normálně psali… Když se potkáme, tak z dálky dělá, že mě nevidí, i když obě děti volají, podívej mami, tam jde teta… Co byste dělali na mém místě? Nerada bych měla v blízkém sousedství dlouhodobě nějak napjaté vztahy…

V první řadě je její muž hlupák! Možná by chtěl znát názor tvé známé…já měla kamarádku která mi občas řekla že její kluk už umí sedět a jestli i můj? řekla jsem jí že ne…a ona vytrestila oči a strašně se divila :nevim: a to bylo několikrát. Ono to dost otravný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 13:31

@broskvová zmrzlina v nejbližší době ne… Ona má chlapa celý týden pryč a o víkendu prý nemá čas…

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
21.11.22 13:31
@Anonymní píše:
@Nelel12 já se o dětech jako takto s ní nebavím, nebo se snažím, ale ona se sama ptá a pak říká, že to ani nechce slyšet. Třeba jsme na hřišti a dítě se mě přijde zeptat mama můžu? A ukazuje na skluzavku. A ona reaguje jako, no to přeci nemůže takto spojovat, jak dlouho to umí. Ten náš nic takového ještě vůbec neumí a na své dítě…vidíš, jak už máš mluvit, vždyť je mladší a mluví víc atd…Takže naše debaty o dětech se vyvíjí nějak takto. Ale dřív jsme se bavili o všem možném… Jen posledních pár měsíců, to bylo takto, než tedy přestala komunikovat úplně.

Já tě chápu, mě přesně tyto typy lezou na nervy, přesně vím o čem mluvíš…protože takových mám okolo sebe hned několik.

Asi bych ji na tohle odpověděla do očí tomu malému, samozřejmě by odpověď směřovala na ní protože, on tomu absolutně nerozumí..

„Řekni, mámo, vždyť já se taky rozpovídám, neboj se nic, každý to má přece jinak a po svým, viď:)“ usmála bych se po dítěti, hlavně aby ona to slyšela..

A hned na to řekla, neřeš to tolik ne, každý dítě je jiný…to, že moji umí tohle, tak zase neumí tamto… vždyť mají čas. Každý je jiný..a pojď neřešit pořád děti, co umí nebo neumí…:)

Nazdar. Takto bych reagovala já, prostě žárlí, je praštěná a chová se hůř než ti malí…a klidně bych jí to asi napsala, že jsi ji přece nic neudělala a mrzí tě, že se nebavíte…a klidně bych jí to i řekla, že přece neznamená, že když děti něco umí, tak že to je nějaká předháněčka…ať si to pobere po svém. Trubka

Příspěvek upraven 21.11.22 v 13:33

• Citovat
  • Upravit
3017
21.11.22 13:32

Mně zaujala tvoje poznámka, že si za to může sama, protože se mu pořádně nevěnuje.
Ono i pokud bys jí to neříkala takhle rovnou, dá se relativně snadno poznat, že si to druhý myslí. Říkáš tady, že tabulky neřešíš a dětí mají svůj čas a zároveň máš odsledováno, že je ten kluk pozadu o tři! měsíce a je to její chyba :nevim:
Zkusila bych si sáhnout do svědomí, jestli jsem neměla příliš nějakých dobrých rad a chytrých řečí a potom normálně napsala, co se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová