Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky já jsem v koncích. Když ráno vycházím před osmou prostě se nejsem schopna plnohodnotně nasnídat. Problém už od dětství. Je mi prostě po snídani zle a najíst se dokážu až tak kolem deváté. No jsem sova takže to bude asi tím. Jenže když hned bez jídla vyrazím za prací taky to nedělá dobrotu. Dost často se k jídlu dostanu až v deset a to už mě bolí žaludek. Můj dotaz vy co to máte podobně. Snídáte? Co a kolik toho, aby vám nebylo zle? Moc děkuji za případně rady a nápady.
@Karinkas Snídaně je individuální věc, každému vyhovuje něco jiného. Takže musíš přijít na to, co vyhovuje tobě. Třeba tady je k tomu článek: https://www.margit.cz/…bo-nesnidat/
Chleba nebo rohlik oblozeny, kousek zeleniny. Bebe sušenky.
Já nesnídám v týdnu a ani mi to nějak nevadí. Po jedenácté obědvám.
O víkendu když jsme všichni doma děláme bohatou snídani vajíčka, šunka někdy tousty někdy zase palačinky, lívanečky atd. ![]()
Řešila jsem něco podobnýho, jako ty. Pak jsem si přečetla o přerušovaným půstu a děsně se mi ulevilo. Nesnídám, jím v době, kdy mi to vyhovuje a je mi fajn. Zhubla jsem deset kilo.
JO- jogurt, buchtu, chleba na sladko nebo slano, ovesnou kaši, vajíčka.
@Karinkas píše:
Holky já jsem v koncích. Když ráno vycházím před osmou prostě se nejsem schopna plnohodnotně nasnídat. Problém už od dětství. Je mi prostě po snídani zle a najíst se dokážu až tak kolem deváté. No jsem sova takže to bude asi tím. Jenže když hned bez jídla vyrazím za prací taky to nedělá dobrotu. Dost často se k jídlu dostanu až v deset a to už mě bolí žaludek. Můj dotaz vy co to máte podobně. Snídáte? Co a kolik toho, aby vám nebylo zle? Moc děkuji za případně rady a nápady.
Snídám až v práci, ale jsem posunutá o 3 hodiny oproti tobě. Nicméně ráno před odchodem z domova si dám skleničku juicu a je mi dobře. Tohle praktikuju cca 2 měsíce a je to znát. Snídat hned po probuzení doma by mě zabilo.
@Karinkas snídala jsem snad jen jako malé děcko, když to do mě někdo nastrkal…
Pak max čaj, který jsem cca v 17 vyměnila za turka. Od té doby (přes 20 let
) snídám jen a pouze turka, těším se plnému zdraví a můj krevní obraz i BMI jsou ukázkové (to jen kdyby někdo chtěl mít tik v oku z toho, že snídaně je základ, a že si určitě huntuji zdraví. Nehuntuji, děkuji
)
Když se nasnídám, a je jedno zda je to ovoce, zelenina, vajíčka, cereálie, pečivo…prostě cokoliv, tak je mi celé dopoledne těžko a jsem unavená… Když jedu to svoje, tak kolem desáté pociťuji první hlad, který lehce zaženu ovocem, nebo jogurtem. Pak už jím normálně (oběd, něco mezi, večeře).
Vstávám ve 4:30 - 4:45, z domova odcházím 5:20 a snídám v práci v 6h. Ten juice si dám kolem 5h.
Většinou snídám chleba se šunkou, nebo sýrem a vždy cca 100g zeleniny
Jáhlovou / pohankovou kaši s ovocem a o víkendu si občas dělám omeletu z celozrnné mouky s tvarohem a ovocem.
Když spěchám nebo nemám hlad, dám si jen skleničku kefíru nebo acidofilního mléka. Jinak si do něj zamíchám trochu pohankové kaše. Vypiju to za malou chvilku a jedu. Taky záleží, v kolik a co večeřís. Osobně to mám tak, že když nevečeřim nebo jim lehké poslední jídlo v pět, ráno mám hlad jak herec. ![]()
Jak kdy. naučila jsem se spíš ráno jíst v době, kdy jsem brala léky, který jsem musela brát ráno po jídle. Jinak taky celej život spíš nesnídám. Dávám si třeba mléčnou rýži, nebo si něco koupím v pekárně, někdy sladký, někdy slaný. Někdy si dělám pohankovou kaši. Někdy jen banán nebo jiný ovoce.
Vstávám v pět a snídám až po osmé. Většinou chleba s něčím slaným, buchtu nebo ovesnou kaši a kávu. Jogurt a vejce mi nechutnají a ovoce jím odpoledne, jako svačinu.
A co si dělat na ráno smoothie? Vypiješ to rychle i v9, jestli to je v práci možné, zasytí tě to a je to zdravé. Navíc se dá udělat do zásoby i třeba na druhý den…
Naucila jsem se snidat-cokoliv, hlavni je neco snist. Ve vsedni pracovni dny bud bily jogurt s ovocem, kolac, pecivo/kukuricne nebo ryzove chlebiky se sunkou/syrem. O vikendu palacinky, oblozeny talir, rozmixovany banan s tvarohem a troskou mleka, nebo treba upecu buchtu..
Příspěvek upraven 20.11.22 v 18:11
Mam to stejne, vstavam sice v pracovni dny uz kolem 5:15-5:30, ale kdyz se najim pred 8, je mi blbe. Nastesti se muzu najist v praci tak kolem tech 8:30, to uz davam.
Pokud nemas moznost jist, kdy mas hlady tak mozna zkus neco tekuteho - zminovamy smoothie - jestli by to tvuj zaludek nezvladal lepe.
@Kockazvysocan : jestli muzu byt sem zvedava, cim se lisi juice od dzusu?