Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cenarius chci vydělat peníze…mám naspořeno víc peněz ráda bych někam investovala kde neni tak velké riziko… ![]()
Fio je dobrá volba pro české akcie Musíš si založit aplikaci E-Broker, přes kterou budeš obchodovat. Na Fiu se nevyplatí kupovat zahraniční akcie, poplatky jsou vyšší. Podílové fondy moc nedoporučuji, jsou většinou drahé. Lepší jsou ETF. Ty lze také u Fia nakoupit, ale nevím, jaký mají výběr. Nejkvalitnější ETF jsou třeba od Vanguard. Na zahraniční akcie mám DEGIRO, kde koupíš třeba CocaColu za poplatek asi 1 Euro/nákup. Naše akcie jsou spíše dividendové. Pěknou dividendu lze očekávat u ČEZu příští rok(kolem 100Kč/kus), ale i KB letos jsem dostal asi 100Kč/kus.
Projet si banky a vybrat si předpřipraveny fond. Třeba u ČSOB.
Jinak na akcie bych nespěchal. Studuj informace. Já sleduji každé pondělí na Youtube Jnvestiční web s Petrem Novotným. Nyní je volatilní (kolísavé) období. FED zvyšuje sazby a zvedat ještě bude. Je válka a inflace. Čeká nás recese. Vše velmi negativní, čímž se ale blíží doba ideální na nákup dlouhých pozic. Já kumuluji hotovost a dělám si seznam akcií, které budu držet 15-20 let. Nákupy ve větším plánuji možná duben+květen 2023, uvidíme. Příležitost jakou přinese rok 2023 možná máme jednou za 30 let.
Ahoj…Tak do čeho nakonec investujete a jak to jde? A u koho…taky bych chtěl..dík ![]()
Holky chtěla bych začít investovat do podílových fondů ve fio bance nebo i jiné např Čez…máte někdo prosím zkušenosti? Děkuji