Podílové fondy investice zkušenosti?

Anonymní
20.11.22 12:36

Podílové fondy investice zkušenosti ?

Holky chtěla bych začít investovat do podílových fondů ve fio bance nebo i jiné např Čez…máte někdo prosím zkušenosti? Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20926
20.11.22 13:17

Proč tam chceš investovat? Jaký je cíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.22 13:52

@Cenarius chci vydělat peníze…mám naspořeno víc peněz ráda bych někam investovala kde neni tak velké riziko… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
366
20.11.22 13:54

Fio je dobrá volba pro české akcie Musíš si založit aplikaci E-Broker, přes kterou budeš obchodovat. Na Fiu se nevyplatí kupovat zahraniční akcie, poplatky jsou vyšší. Podílové fondy moc nedoporučuji, jsou většinou drahé. Lepší jsou ETF. Ty lze také u Fia nakoupit, ale nevím, jaký mají výběr. Nejkvalitnější ETF jsou třeba od Vanguard. Na zahraniční akcie mám DEGIRO, kde koupíš třeba CocaColu za poplatek asi 1 Euro/nákup. Naše akcie jsou spíše dividendové. Pěknou dividendu lze očekávat u ČEZu příští rok(kolem 100Kč/kus), ale i KB letos jsem dostal asi 100Kč/kus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.22 14:33

@moli74 děkuji moc za tipy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20926
20.11.22 14:43

Projet si banky a vybrat si předpřipraveny fond. Třeba u ČSOB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
20.11.22 15:07

Jinak na akcie bych nespěchal. Studuj informace. Já sleduji každé pondělí na Youtube Jnvestiční web s Petrem Novotným. Nyní je volatilní (kolísavé) období. FED zvyšuje sazby a zvedat ještě bude. Je válka a inflace. Čeká nás recese. Vše velmi negativní, čímž se ale blíží doba ideální na nákup dlouhých pozic. Já kumuluji hotovost a dělám si seznam akcií, které budu držet 15-20 let. Nákupy ve větším plánuji možná duben+květen 2023, uvidíme. Příležitost jakou přinese rok 2023 možná máme jednou za 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.1.25 06:28

Ahoj…Tak do čeho nakonec investujete a jak to jde? A u koho…taky bych chtěl..dík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová