Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tenhle termín se zavedl poměrně nedávno. Dřív se jen chytaly lelky nebo lenosilo. Jak prokrastinujete a je to špatně? Díky za inspiraci!
Jednoznačně doma prokrastinuji u emimina. No a v práci si chodím pro něco na zub do bufetu ![]()
@nozu píše:
Jednoznačně doma prokrastinuji u emimina. No a v práci si chodím pro něco na zub do bufetu
@nozu Tak snad aspoň ten bufac je přínosný, ne? ![]()
Prokrastninace - emimino, youtube a podobní časožrouti. Pokud nezapnu noťas, neprokrastinuju, protože úmyslně vlastním tlačítkovou nokii ![]()
V práci dá se říct vůbec, protože jakmile se tam flákám, tak si musím pak vzít práci domů a to se mi nechce, takže se věnuji tomu čemu mám, jen si k tomu pustím písničky nebo nějakou jinou kulisu.
Doma už je to horší Emimino, Facebook atd. A jak je to špatně je otázka. Co je třeba udělám a že nedělám něco navíc. ![]()
Od středy jsem měla dělat něco do práce, posílala jsem to před chvílí. Taky jede zítra syn do sběrného dvora a já bych měla nachystat, co chci odvézt. Prd, všechno je přednější, youtube, emimino, několikáté kafe, telefony s rodinou a známými a tak.
Prokrastinovat mi jde skvěle.
@Takco jojo, je. Hlavně mě nebaví jezdit páter nosterem, takže chodím těch 5 pater pěšky. Takže dělám i něco pro zdraví ![]()
Pokud mám k dispozici delší časový úsek (např. hodinu a půl, kdy přes den spí mladší dcera), neprokrastinuju a plně ho využívám k sebevzdělávání, a to opravdu každý den včetně víkendů. Kratší časové úseky přes den (řekněme pětiminutovky), tam už částečně prokrastinuju - IG, emimino nebo projíždím aplikace s oblečením, ale snažím se to prokládat čtením krátkých cizojazyčných článků v jedné aplikaci. Takže celkově se mi daří prokrastinaci pomalu ale jistě odbourávat.
Jinak já osobně termín prokrastinace vnímám jako bezcílné poflakování se. Určitě to pro mě není synonymem k odpočinku. Odpočinkem pro mě může být i zapnutý Netflix, u kterého se chci odreagovat. Ale vědomě, ne že ho pustím jen tak, protože nemám do čeho píchnout ![]()
Jenže prokrastinace je účelově odsouvání činností, které bychom měli a potřebovali udělat. Pak nás tlačí čas a termín, což dostává člověka do stresu a začarovaného kruhu termínů.
Zde si to některé pletou s tím, že se prostě trochu fláknou, ale nic zásadního kvůli tomu neodsunují. Jenže to není přesné.
Prokrastinace je prostě odsouvání důležitých činností, kde nás tlačí čas. Takže to že jdete čumákovat sem a prádlo do pračky stačíte o půl hodiny déle, je jiná situace. ![]()
To by naše babičky, co se šly zeptat do mlejna na mletí a cestou se zakecaly na návsi, prokrastinovaly furt. ![]()
Vy tu vlastně potkáváte jen takové sousedky.
![]()
U mě je to prostě internet v telefonu.
Já třeba vím že bych měla jít uvařit, uklidit a tak dál ale prostě vždycky najdu nějaký článek nebo články které si prostě MUSÍM přečíst i když jsou to vesměs blbiny
![]()
@Takco píše:
Tenhle termín se zavedl poměrně nedávno. Dřív se jen chytaly lelky nebo lenosilo. Jak prokrastinujete a je to špatně? Díky za inspiraci!
Jak praví klasik ohledně prokrastinace:,,Když nemám co dělat, pracuji".
Takto to provozuji poslední rok a nemůžu si stěžovat.
Dnes mám HO a udělala jsem taky ho… Potřebovala bych nakopnout. Je zde přítomen další prokrastinátor?