Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
po několika letech přemýšlení a několika měsících plánování mám konečně své vysněné tetování. Na místě se dělaly nějaké úpravy, se kterými jsem souhlasila, protože mi přišly OK. Bohužel se mi druhý den po tetování rozjela neuvěřitelná úzkost, která přerostla v panické záchvaty. Jsem dva měsíce po porodu, ale nekojím a dala jsem se dost rychle do kupy, takže jsem se rozhodla, že využiju termín, který jsem měla už na začátku roku (otěhotněla jsem) a posouvaly jsme ho s tatérkou na teď.
Můj aktuální stav: Tetování bych nejradši okamžitě odstranila, od lékařky mám prášky na úzkostné stavy, abych zvládla doma fungovat, začínám s terapií, ale hlavně hledám nějaké laserové centrum v Praze, kde by mi pomohli tetování odstranit, nebo alespoň částečně odstranit.
Moje otázka zní: Máte někdo zkušenost s odstraněním čerstvého tetování, které bylo prováděné technikou single needle? Jaké laserové centrum byste mi doporučily? Odstranili vám v něm tetování úplně?
Díky moc, zejména za to, že mě nebudete odsuzovat. V rámci přípravy jsem udělala vše, co mi kdy kdo doporučoval. Nemyslím si, že jsem tomu mohla předejít, jde pravděpodobně o nějaké vyhoření nebo poporodní deprese a tohle byla poslední kapka.
Hele tetování není příčina tvé úzkosti a nesmírně drahý a bolestivný zákrok odstranění takhle velkého tetování tě úzkosti nezbaví.
To že se ti rozjela úzkost po tetování je shoda náhod.
@Ou a proč by to nemohlo spolu souviset? Udělala víceméně nevratné rozhodnutí a neumí se s tím ztotožnit…
To je dost velké tetování, jsi si jistá, že ti pomůže, když místo něj budeš mít jizvu a ještě absolvujes bolestivou proceduru? Aby to pak nebylo ještě horší
spíš bych začla nejdřív s nějakou tou terapii, než se dobrovolně mučit s nejistým výsledkem ![]()
Odstraneni tetovani panickou poruchu nevyresi. Misto hledani laseroveho centra bych hledala dobreho psychoterapeuta, bude to efektivnejsi a lepe investovane penize.
@TesM píše:
Jedná se o toto:
Tetování ujde, přece nepůjdeš do bolesti a jizvy ![]()
Terapie je jine tema, ktere resim bokem. Moderni zpusoby odstranovani tetovani nezanechavaji jizvy + o cene a bolesti pri zakroku vim. Moc by mi pomohlo, pokud bych se mohla poradit primo s nekym, kdo odstraneni podstoupil, tohle moc nepomaha
Diky
@Magical-eyes píše:
@Ou a proč by to nemohlo spolu souviset? Udělala víceméně nevratné rozhodnutí a neumí se s tím ztotožnit…
Díky za pochopení.
Chápu, že sis svůj stav dala do příčinné souvislosti, ale zřejmě u tebe jde o hormonální záležitost po porodu
to tetování se ti Nelíbí? vadí ti? co cítíš, když ho vidíš?? já se na každé strašně moc těšila a když jsem s ním už léty nebyla ztotožněná, tak jsem to nechala překérovat na jiné, větší, hezčí, lepší… Čerstvé tetování je samozřejmě problém, ještě to pracuje, kůže se teprve hojí, odstranění bych volila až jako tu nejposlednější možnost! Nejde tak ani o bolest, to vydržší, ALE o tu hnusnou jizvu a reakci na kůži.. je to velká plocha, drahé jako čert a hlavně se podívej na googlu jak vypadá kůže po odstranění tetování… je to prostě velká rána…
Opravdu bych zkusila psychoterapii, sžít se s tou kérkou, kterou jsi přece měla dávnou vysněnou a jistě má pro tebe nějakou konkrétní symboliku…
Až potom bych volila tohle poslední drastické řešení.. když by žádná terapie nepomohla.
Drž se.
@TesM osobní zkušenost nemám, ale tady nabízí konzultaci zdarma
https://odstraneni-tetovani-laserem.cz/
@Magical-eyes píše:
Vzdyt je to ptakovina. na tom svet nestoji. Pak se bude szivat s jizvou, to ji pujde lip? Mela by se s tim naucit vyrovnat, to pouzije jeste mockrat… jednou se rozhodla, zvazila to dukladne, tak co ted resi? V zivote bude muste delat spoustu nevratnych rozhodnuti… ale daleko zavaznejsich.
Ahoj, na netu toho o laseru bohužel moc není. Ja chtela odstranit male tetovani a potkala jsem ve fitku pani, ktera si nechavala odstranit potetovane cele rameno v Premier clinic v Pze.Byla tam 6× a uz nebylo ani poznat, co tam mela, fleky tam jeste byly, ale jinak super.Jak byla opalena ze solarka, tak ty fleky nebyly vubec podstatne a vyhra oproti tlustemu štírovi…takze jsem jela do premier c. Zatím jsem tam byla 2× a ještě žadna zmena. První to ješte ztmavlo a po par tydnech se to vratilo do puv. stavu..2sezení jsou ještě málo.
Každopádně se mi tva kerka velmi líbí a z fleku bych si ji ted nechala vytetovat =)))