Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem
prosím zažil někdo něco podobného a jak to dopadlo?
V létě jsem byla na revizi dělohy. Bohužel se naše první těhotenství s manželem nevydařilo a nebilo nám srdíčko. Několik týdnů jsme čekali jestli to tělo nevyloučí samo, ale nechtělo se mu. Po půl roce po revizi jsem otěhotněla znova a podle PM bych měla být v 10tt a podle ultrazvuku to vychází na 9tt. Pan doktor mě po minulé zkušenosti hlídá a od 5tt mě chce vidět každý týden. Hned od začátku mi nasadil Gynprodyl. Od 7tt pozorujeme srdíčko, vše vypadalo dobře. Včera na kontrole v 10tt - gestační váček větší tak jak má být, ovšem ukázalo se že místo jednoho, jsou tam asi dva plody. S tím, že u jednoho srdeční akce není a druhého spíš není dobře vidět plod ale srdíčko tam blikalo… pan doktor mě chce za týden zase vidět. Říkal, že je to hrozně nalepené ke stěně a tak to jde špatně vidět ale zdá se mu, že srdíčko vidí. Je možné, že se najednou mimísek tak schoval? Děkuji za jakékoli povzbuzení.
@Dotty90 no v 9 tt, by měl být plod i srdíčko vidět už pěkně, ale možný, že ho kryje druhý plod, může se to vyvinout různě. Nezbývá než týden počkat. Držím palce, ať vše dobře dopadne. ![]()
@Dotty90 No, mně okolo 9tt na gynekologii řekli, že tam byly s největší pravděpodobností 2 plody ale zůstal jen jeden, přičemž v 5tt tam byl jen jeden, který byl vidět. A říkal mi ze se to občas stává
@LexiRosses ano, slyšela jsem že mnohdy se na dvojčata přijde klidně i na konci 1. trimestru. Mě spíš děsí to, jak bylo každej týden všechno hezky vidět a včera byl ten ultrazvuk takovej zmatečnej. Vím že mi nezbývá než čekat.
@Dotty90 Tak dej pak vědět jak to dopadlo jestli to jsou opravdu dvojčátka
![]()
@LexiRosses Ahoj, tak opravdu to byli jednovajena dvojcatka, ale obě zamlkla. Pozítří jdu zase na revizi. Pak nás chce doktor poslat na vyšetření. Mějte se holky
@Dotty90 píše:
@LexiRosses Ahoj, tak opravdu to byli jednovajena dvojcatka, ale obě zamlkla. Pozítří jdu zase na revizi. Pak nás chce doktor poslat na vyšetření. Mějte se holky
Ahoj, já jdu taky v pátek na revizi ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, já jdu taky v pátek na revizi
Tak se drž a hodně štěstí ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.