Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano mela jsem to stejne, rekni to sestricce i dr. Oni ti daji neco na zklidneni a neboj se, oni vi co maji delat
Nevim kam jdes na vykon (soukrome zdrav centrum nebo nemocnice), ale je moznost ti rano pred anestezii dat nejaky lek na uklidneni (dormicum, lexaurin). rekni si u prijmu, jestli by ti ho na odd nedali. ja jsem sama mela strach, ale anestezie byla moc prijemna. mas strach z neznameho. to je pochopitelne a prirozene. zkus nejake dechove cviceni, relaxaci…
Já byla 2× na revizi s narkózou. Vůbec se neboj, jde jen o krátkou narkózu a i když jsem v obou případech byla ve stresu, že jsem přišla o miminko, tak po narkóze jsem se cítila dobre, jako po příjemném spánku. Držím pěsti🍀
Ahoj,
já mám za sebou několik narkóz a vždy vše bylo v pořádku. Musím se přiznat, že dokonce už jsem se někdy té narkózy nemohla dočkat, protož se člověk nadechne, napočítá do 10 a pak se vzbudíš jako ráno při probuzení po hezkém spánku a prostě už je po všem. Na sále vždycky všichni byli moc milí. Ta narkóza je krátká, takže riziko, že se něco přihodí je opravdu malinká.
Také jsem byla na revizi a posílám hodně sil. Čas tu ránu pomalu zahojí … ![]()
Jinak, také znám někoho se strachem z narkózy - určitě zkus nějakého psychologa, většinou to není strach z narkózy, ale promítnutí jiného strachu ze života ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Ze zdravotnich duvodu me ceka potrat. Jsem v 9.tt. O psychice vubec
nemluvim. Ta je uplne v haji. Co me ale trapi navic, tak je panicka hruza, ze se neproberu z narkozy. Ze umru. Ze se neco zvrtne. Mela to nejaka taky tak? Jak s tim mam bojovat? Nejake leky na uklidneni? Myslim na to ve dne v noci. Nebo co kdyz me neuspi poradne? Co kdyz se budu automaticky branit usnout? Ja se asi zblaznim.
Měla jsem ji 2× a naposledy při narození syna. Ze záhrobí ti nepíšu. Osobně neznám nikoho, kdo by se neprobudil z narkózy. Neboj se, usneš.
@Anonymní píše:
nemluvim. Ta je uplne v haji. Co me ale trapi navic, tak je panicka hruza, ze se neproberu z narkozy. Ze umru. Ze se neco zvrtne. Mela to nejaka taky tak? Jak s tim mam bojovat? Nejake leky na uklidneni? Myslim na to ve dne v noci. Nebo co kdyz me neuspi poradne? Co kdyz se budu automaticky branit usnout? Ja se asi zblaznim.
A nejde v 9.tt pouzit potratovou pilulku? ![]()
@cecetka to bych psychicky nesnesla už vůbec. Čekat, až ta dusicka ze mě vypadne i s plodovym obalem. Takhle to bude šup, šup. A asi o něco méně psychicky náročný. S tou pilulkou cekas prý i několik dní. Ale děkuji.
Jako mala jsem byla pod narkozou trikrat, jako velka jednou, vsechno kratky zakroky a pohoda, tu prvni narkozu si jeste pamatuju (v cca 11 rokach) jak to bylo super, najednou takovy velky teplo a pak tma. Ty dalsi uz jen jaky kdyz usnes. Me spis deptalo to, ze jsem nemohla predtim a po tom jeste ty dve hodiny pit, jinak bych to zvladala uz uplne ok. Jednou me to ceka kvuli cisari znovu (cisar kvuli ocim a narkoza, pze migreny a spinalku si netroufnu kvuli tomu) a uz ted to beru jako ok a ze to bude dobry.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.