Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, jdu ve 13tt na prvotrimestriální screening k Apolináři. Minule nám řekli pohlaví až na tom druhym ve 20tt, nenapadlo mě se ani na tom prvním ptát. a vím, že by to nebylo stroprocentní. ale naznačili vám někomu, co to bude uz takhle brzy? děkuju!
Mě ano (ve 13tt), ale pak na dalších se to furt měnilo, dobře se nám malej ukázal až někdy ve 25-30tt …každopádně ten první doktorův odhad byl správný ![]()
Mně taky
Dokonce mi to řekla moje gyndařka při běžné prohlídce podle UTZ ve 14 tt a nemýlila se, pak už to jen a jen potvrzovali ![]()
holky, a bylo to taky u apolinare? ja jen, jestli je tam s tim muzu kdyztak otravovat? vim, ze prioritou je ten screening a odhaleni pripadnych problemu..
tak na prvotrim. screeningu ve 13tt mi to ještě neřekli (manžel taky nic na monitoru nerozeznal), ale pak jsme o týden později byli u mého gynekologa - a ten to i s manželem hned uviděl (můj muž je také lékař). Takže od 14tt vím, co to bude a jen vždycky na dalším ultrazvuku se zeptám, jestli se nic nezměnilo
prý ne, poznali to oba už tak brzo.
jo ale nebylo to u Apolináře. Na tom prvním jsem byla u Břešťáka v Modřanech - a samozřejmě jsem se zeptala, ale neřekl mi to. Ani odhad. Prý je to brzo…
Můj Dr. na Praze 1 má ale super ultrazvuk, tak to o týden později už jasně viděl.
Byla jsem u Apolinare na screening v prvnim i druhem trimestru - pohlavi nam rekli az ve druhem.
Já jsem se na to na konci screeningu u Apolináře taky zeptala a neřekli. Prý je moc brzo.
Ve 14tt moje gyn., ale prý to je jenom hrubý odhad. No, nespletla se, ale máme kluka a u těch je to přece jen vidět líp. ![]()
Neřekli. Až ve 20. týdnu se ptali jestli to chci vědět a já u obou dětí řekla že ne. Nevím jestli by se snažili něco vykoukat kdybych chtěla, ale v tom 13. týdnu je to ještě hooodně nejasné
Holky, můžu se Vás zeptat, kolik jste platily za NT screening?
Ja neplatila nic, doktorka ma smlouvu s Apolinarem nebo Motolem a je to zadarmo, nedelaji se teda pak triple testy. Jinak pohlavi, nejak me ani nenapadlo se v tom 12. tt ptat:D tak uz se nemuzu dockat za ctyri tydny az mi reknou, co to bude:D
Sice nejsem ted uz z Prahy ![]()
Ale pohlavi mi rekli uz ve 13tt - 100% HOLKA, takze jsem nakupovala vse ruzove… a pak ve 20tt - 100% KLUK takze zase zmena satniku
![]()
Takze na drivejsi tipy se nespolehat, kluci se vyvijeji az kolem 18tt ![]()
Rekly vam v posledni dobe u apolinare ve 13tt pohlavi? Nebo me vyfaknou, ze je brzy.