Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo, budeš 12tt.
A nevim co se ti nezdá. Chodí se mezi 12 a 14 tt.
U nás se chodí od 11+6tt do 14+0tt…ale všechny se snaží objednat aby byly 12+…
Promiň, ale sestra ví jakej budeš týden a proč tě v tomto týdnu objednává. Proč mám poslední dobou pocit, že si každej myslí, že je chytřejší než kompetentní osoby.
Nechápu co se ti nezdá.
@alena1995 píše:
Promiň, ale sestra ví jakej budeš týden a proč tě v tomto týdnu objednává. Proč mám poslední dobou pocit, že si každej myslí, že je chytřejší než kompetentní osoby.Nechápu co se ti nezdá.
Na to ti odpovím jednoduše. Dneska jsem byla na krvi a na tom samém oddělení mi asi o tyden spatne spočítali v jakem jsem tydnu a musela jsem je tam na to upozornit ![]()
Je to ještě dost brzy, na hranici. Ale záleží na velikosti plodu. Pokud bude malé, tak to stejně nepůjde zjišťovat a posunou ti vyšetření na později. Já byla teda vždycky až po ukončeném 12tt.
@alena1995 ne vždycky se vyplácí spoléhat na kompetentní osoby. V mé rodině i v okolí takové nezpochybňování mělo bohužel i fatální následky. Důvěřuj ale prověřuj
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Pristi tyden v patek jdu na screening v 1 trimestru. Budu 11+5. Prijde mi ale, ze je to celkem jeste brzy. Co si o tom myslíte vy? Najdu nekoho kdo byl taky takhle brzy?
A jeste mam jeden dotaz- 11+5= 12 tyden?
Děkuju
Já jdu na 1.screening v pondělí a to budu 13+1.v prvním tehu jsem byla 12+3
Mně se to zdá celkem brzy, ono ta datace taky může být špatně spočítaná a můžeš být třeba 11+0, nebo naopak. Každopádně, oni to mimčo jako první přeměří a hned poznají, jestli je délka miminka už vhodná k provedení screeningu. Každopádně, taky bych v tomto případě byla klidnější, kdyby mě objednali minimálně o týden později ![]()
Ahojky,
jsem tu poprvé nevím jak to tu chodí. Mám screening 30.6. Důvod je prý věk že jsem prvorodička a aby se nic nezanedbalo. A navíc je to prý běžné vyšetření v tomhle tt. Teď jsem ve 12+1.
Lepší jít v začátku toho období kdy se chodí a když bude plod moc malý, tak to posunout, než tam jít na hranici toho 13tt a zjistit, že je plod už moc velký a screening už nepůjde ![]()
@Lucie Nycova a to je nějaký dotaz nebo nám to jen oznamuješ? Na screening se chodí běžně a chodí na něj každý (pokud z nějakého důvodu neodmítne), není to žádné spešl vyšetření jen u tebe. Jsou 2 (v prvním a druhém trimestru) na specializovaných pracovištích nebo akreditovaných gyndařů a případně 3. ve 3. trimestru, který si gynekolog většinou již dělá sám.
@Suelinda píše:
@Lucie Nycova a to je nějaký dotaz nebo nám to jen oznamuješ? Na screening se chodí běžně a chodí na něj každý (pokud z nějakého důvodu neodmítne), není to žádné spešl vyšetření jen u tebe. Jsou 2 (v prvním a druhém trimestru) na specializovaných pracovištích nebo akreditovaných gyndařů a případně 3. ve 3. trimestru, který si gynekolog většinou již dělá sám.
To je dotaz na to, jestli to není brzy na screening (11+5)
Samozřejmě vím co je screening, i že jsou 2 kdyz jsem uz pi druhé tehotna tak píšu nahore ![]()
Ahoj holky. Pristi tyden v patek jdu na screening v 1 trimestru. Budu 11+5. Prijde mi ale, ze je to celkem jeste brzy. Co si o tom myslíte vy? Najdu nekoho kdo byl taky takhle brzy?
A jeste mam jeden dotaz- 11+5= 12 tyden?
Děkuju