Second hand - chemie a bakterie?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nad tímhle jsem nikdy neuvažovala. Prostě to oblečení přinesu domů a vyperu. v obchodě taky nevím, kdo to měl všechno v ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako příznivce sekáčů moc nejsem, ale neumím si představit, že by ty viry a bakterie mohly v tom oblečení tak dlouho přežít…tak maximálně nějaká ta plíseň ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Housátko v sekáčích nenakupuju, ale bude to podobné, jako v obchodě - tak nevíš, kdo si to zkoušel před Tebou - prostě doma vyperu, hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda o tom nic nevím, ale můj zcela laickej názor je, že než se ty hadry dostanou od jednoho dítěti k druhému, kor když je většina oblečení z anglie, tak uběhne taková doba, že veškerý bacily pochcípají
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Málo co tak dlouho přežije. Jinak vše vyperu, vyžehlím a myslím, že minimálně to žehlení žádná „brebera“ nepřežije. Mnohem větší chuťovka jsou třeba nákupní vozíky-navíc když vidím, kolika prckům chutná to madlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ester13 píše:
Málo co tak dlouho přežije. Jinak vše vyperu, vyžehlím a myslím, že minimálně to žehlení žádná „brebera“ nepřežije. Mnohem větší chuťovka jsou třeba nákupní vozíky-navíc když vidím, kolika prckům chutná to madlo
Jinak se to dá řešit tím, že si na sekáčový oblečení koupíš třeba sanytol na praní a vypereš v tom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neštovicema se takhle nakazit nelze. To by muselo mít oblečení na sobě infekční dítě a do cca 5-10 minut si ho oblíknout nevyprané někdo jiný.
(hledala jsem jestli nemůžu na nějakou těhuli v poradně přenést neštovice, když je má starší dcera)
Takže ti odborníci až tak odborní nejsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si nedelam iluze ani u noveho obleceni, tam to zas muzou napoustet vselijakym svinstvem proti skudcum apod., navic i to nove pred tebou mohlo vyzkouset deset lidi. Koupim, doma poradne vyperu a dal neresim, nikdy zadne problemy nebyly a fakt jsem nikdy neslysela o nekom, kdo by chytil zloutenku ze sekacoveho trika. Nekupuju tam samozrejme spodni pradlo a boty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ester13 píše:
Málo co tak dlouho přežije. Jinak vše vyperu, vyžehlím a myslím, že minimálně to žehlení žádná „brebera“ nepřežije. Mnohem větší chuťovka jsou třeba nákupní vozíky-navíc když vidím, kolika prckům chutná to madlo
to je fakt
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám některé oblečky z druhé ruky, moje tchýně objevila jeden super sekáč v České Lípě a tam mají jen hezké oblečky, která vykupují od maminek…každý kousek, co si donesu domů vyperu a žádných nemocí se potom nebojím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo a když sendeš v buse nebo na lavičku, sáhneš na kliku na penáze… tam všude jsou taky bakterie a jejich následky radši znát ani nechci…
Já koupím, klasicky vyperu, neřeším…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje máma nakupovala oblečení téměř výhradně ve frcu a já i sestra jsme to jakožto exematici nesnášeli zrovna nejlíp…
Já osobně nakupuju radši v lidovkách, nebo u větnamců, prostě nové, oblečení ze sekáče mi přijde smradlavé a špinavé. Neříkám v nějakém slušném bazárku kde je oblečení jen po malých dětech, tam to snad ještě jde, ale ani tam nechodím
ale takové ty normální velké sekáče kde je kdeco… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodim obcas nakupovat do sekace vetsinou vyhodne 1krat za mesic vse za 29:-) a nejen pro malou ale i pro me
prinesu, vyperu, vyzehlim a vic neresim. Koupila jsem si tam i jeden kus nadherneho povleceni, ze ktereho jsem si usila navleky na male polstarky
Musela bych se ze vseho zblaznit, kdybych mela vsechno resit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda na sebe ani na děti nedala ani nové oblčení z obchodu nevyprané… až na jeden extrta případ, kdy se nám malá nečekaně poblinkala v autě, já neměla převlečení, daleko od domova…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den, chtěla bych se zeptat, jestli kupujete pro děti věci v „sekáčích“. Já jsem tomu v poslední době tak nějak propadla, nejdřív jsem kupovala od maminek na Mimibazaru, ale zjistila jsem, že je to sice pohodlné, ale nechce se mi platit poštovné a taky, když si to sama „vyhrabu“ v hrabárně, mám z toho větší radost a taky je to levnější a někde o dost…JENŽE…Zdálo by se to jako naprosto ideální, ale kladu si dvě otázky…1) všechno oblečení se chemicky postřikuje a NIKDE ( ani google a vyhledávání v angličtině nepomohlo a to je co říct )jsem nenašla, co je to za chemickou látku a jak potenciálně škodlivá je, jak dobře se rozpouští ve vodě ( tj. odstraní praním ) atd. 2) co jsem při hledání našla, bylo varování odborníků před rizikem nákazy ze second handového oblečení ( asi ten postřik tak super účinný nebude..). A jsou to samé chuťovky…kandidóza a jiné plísně, svrab, plané neštovice, opar, žloutenka, syfilis, kapavka, dokonce i tuberkulóza…No řeknu vám, docela mě potom to nadšení pro sekáče přešlo…Na druhou stranu z toho dětského bych třeba reálně čekala ty neštovice, žloutenku, možná opar. Ostatní snad až tak ne…
Co si o tom myslíte?