Second hand - chemie a bakterie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4652
21.12.18 12:00

@modravlocka tak já se nebojím, že jsou čisté. neštítím se nosit věci ze sekáče, nejsou o moc horší než oblečení zkoušené v háemku několika tisíci špinavými a upocenými lidmi. Do sekáčů aspon tolik lidí nechodí a ten sekáčový smrad - to je dezinfekce. Navíc všechny nebezpečné mikrobi přežijí bez kontktu s hostitelem tedy s lidskou kůží ani pár dní. Takže tam nic být nemůže.

Jde mi jen o ten zápach.

uvidím, co ten acetát. Dal jsem to do vany se sanytolem, mýdlovou vodou, vonavým šamponem na vlasy. nechám to tam několik hodin, a to by bylo, aby to nešlo. Snad bude i ten acetát v pohodě..on je to ještě i smeš elastenu..je fakt, že šaty jsou hezky lesklé, ale když nebudou, co se dá dělat Smrdět nesmí…

jinak podle ceny - to je těžké. Ony ty šaty stály dvě stovky, ale problém j v tom, že mi dokonale padnou. Měsíc jsem sháněla po celé Praze padnoucí černé společenské šaty, prolezla jsem to všechno od Zary přes Debenhams až po Van de Graaf (ceny mi byly jedno) a nikde nemli nic co by mi slušelo. A v těhle za dvě stovky vypadám jak při předávání oscarů, jsou božské - vypadají, jako by je šila švadlena. přesně sedí, nikde nic neodstává.

Vezmu si je, i když ztratí lesk, lepší fakt nenajdu. Někdy to prostě není o penězích ta moda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
21.12.18 12:10

@Niemeyer Budu držet pěsti, ať přežijí (i s leskem). ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4652
21.12.18 17:16

zatím se máchají, vypadá, že lesk přežije, ale smrdí zatím ve vaně stále :DDDD škrobenku ani ocet ale dávat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35439
21.12.18 18:43
@Niemeyer píše:
zatím se máchají, vypadá, že lesk přežije, ale smrdí zatím ve vaně stále :DDDD škrobenku ani ocet ale dávat nechci.

Ja nakupuju v sekaci bezne, maji tam kvalitnejsi veci nez nove v hm apod. Peru vsechno v pracce, zatim prezilo vse krome dvou veci - jedny cerne saty neskutecne poustely,tak sly z pracky rovnou do kose a jedny saty se srazily asi o tri cisla( a to jsem je prala dle etikety na nich), tak jsem je poslala dal. Jinak to vzdy vse prezilo, i kdyz se to dle etikety prat nesmelo .......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
22.12.18 06:05

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
24.12.18 12:00

@Niemeyer tak jak to dopadlo? na program rucni prani bych se v pracce nebala, prala jsem tak i svatebni saty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4652
24.12.18 15:08
@Káťa19 píše:
@Niemeyer tak jak to dopadlo? na program rucni prani bych se v pracce nebala, prala jsem tak i svatebni saty ;)
hezké vánoce všem!:)
děkuju,dopadlo to dobře! máchaly se ve vaně dlouho, ale měla jsem studenou vodu, takž se tolik nevypraly, přidala jsem jetě prášek a voní. Mslím, že prací program na jemné prádlo by zvládly v naprosté pohodě:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat