Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Najde se tu někdo, kdo by měl od výše zmíněné firmy doma sedací soupravu či pohovku? Moc se nám jejich sedačky líbí a chystáme se jednu soupravu koupit, ale nebylo by od věci mít nějaké reference.
Dík. ![]()
9 let máme sestavu (rozkládací sedačka, křesla, taburet, konfereční stolek)
maximální spokojenost, všechno vypadá jako nové (žádné prosezeniny), potah jako nový, žádné „puštěné“ švy) ![]()
Křesla (Bols) a taburetku. Ale jen od srpna. Zatím žádná závada. Křesla mají područky ze dřeva a protože nám jejich nabízená moření úplně neladila s knihovnou, která již v obýváku byla, poslali jsme jim zbytek dřeva z knihovny a oni to namíchali podle toho. Povedlo se jim to.
A můžu se zeptat, jakou sestavu sedačky a křesel máte? Oni to mají všechno pojmenované.
Dík. ![]()
Nám se moc líbí odlehčené soupravy typu Beneta nebo Toscano, tak uvidíme, co nakonec pořídíme. A potah jste měli s nějakou nešpinivou úpravou nebo „klasiku“? A jakou barvu? My máme dvě malé děti, tak zatím tápem, jakou barvu pořídit…
Tady jsou materiály, z kterých potahují (v létě loni potahovali). Máme mystic 73. Ty barvy na monitoru a v reálu vypadají trošku jinak. Akorát jsme nábytek pořizovali ještě před prckem, takže momentálně mám na půlce sedačky (tu máme od www.edel.cz a je to apollo) deku. Vyplatilo se, už ji prcek několikrít pogrcal
. Sice máme křesla a sedačku od jinýho výrobce, ale jak je látka stejná, tak to ladí. Sedačku Bols od PF by mi přišla sice krásná a vzdušná, ale nestabilní. Až bude prcek akčnější, asi dáme na nějakou dobu potahy.
máme Benetu (máme hodně úzké dveře a tahle křesla byla neujužší
), nechali jsme si udělat přesně tu variantu, která nás oslovila v obchodě, máme rádi přírodní tony, spíš dřevo než kov, a tahle varianta nám prostě sedla (zkusím pohledat fotku, vydrž)
Katek78 no tak to je super, že máte doma přímo jednu z mých dvou favoritek!
My bychom chtěli světlé dřevo (máme veškerý nábytek ve světlém dřevě včetně kuchyně) a nejspíš hnědý potah. Máme oranžové závěsy, oranžovo-červený obklad v kuchyni, středně hnědou podlahu, tmavě hnědý běhoun pod sedací částí…tak něco k tomu prostě.
Jediné, co mi trošku vrtá, je to, že ani na ten trojsedák si člověk nelehne a neudělá pohodlí. Třeba po obědě.
Páč ty tři sedáky vedle sebe mají něco málo přes 1,5m. Při mých 180 a manželových 190 máme smůlu. Teď tu máme dvoumetrovou sedačku a to je prima. Nicméně je to asi něco za něco.
Tahle sedačka nám tu stojí u zdi a když přijde návštěva, sedí tam jak slípky na hřadě a stejně se všichni nevejdou. Chtěli bychom proto koupit dvojsedák a trojsedák a dát to jakoby do rohu, takže se pohodlně posadí 5 lidí a uvidí na sebe.
Nic masivního nebo rohového sem dávat nechceme, protože by to ten prostor totálně zabilo. Proto se nám líbí, jak jsou tyhle dvě soupravy „vzdušné“ a přitom se na nich musí dík tomu vysokému opěráku sedět úžasně!
my máme tyhle dvě křesla, k tomu dvojsedák a taburet (pro manžu pod nohy)
je pravda, že „klasická“ sedačka je na ležing u televize lepší, na ten dvojsedák (jak píšeš, něco přes 1,5 m) si lehne jeden s pokrčenýma nohama (prcci tam teda vlezou oba), když se chceme natáhnout, tak rozkládáme dvojsedák
ohledně sezení jsou křesla mnohem pohodlnější než sedačka, neříkám, že na sedačce se sedí špatně, ale to křeslo je suprově vysoké na opření hlavy (to byste asi při vaší výšce ocenili), sedačka mi končí ve výši ramen a to mám necelých 170
ty křesla jsou stabilní, ne sice tak jako klasické křeslo, ale to má většinou kolem 90 cm šířku
Příspěvek upraven 03.02.12 v 14:40
Prodávala jsem je v nábytku,ale je to již více let.
Nikdy si žádný zákazník nestěžoval,žádné reklamace.
Rodiče mají sestavu asi 12 let maximální spokojenost, Vypadá stále jako nová a v obýváku jsou celý den sice cena je trochu vyšší, ale kvalita suprová ![]()
Katek78 no my bychom právě chtěli koupit to, čemu oni říkají dvoj, resp. trojkřeslo. nikoliv rozkládací sedačku. Právě kvůli výšce opěráku a taky se nám to víc líbí. My doma máme křeslo poang z Ikei a to je vlastně velmi podobná konstrukce a o to křeslo jsou doma neustálé boje.
Tak doufám, že pořídíme správně. ![]()
Sunnny to je taky super vědět! ![]()
Barabasek no cena je tak akorát, si myslím, když to srovnám, kolik se platí za sedačky Natuzzi a spol. A očividně jsou to sedačky kvalitní, takže si ráda připlatím, pokud mi to má stát třeba 20 let. ![]()