Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Řešíme s manželem dilema. Má cenu investovat peníze do postele z masivu?
Potřebujeme nové letiště a řeším, jestli masiv nebo klasické lamino. Jasně, masiv vypadá asi líp, ale jde mi především o to, jestli se vyplatí si připlatit, co myslíte?
Vydrží postel z masivu například dvakrát déle, než postel z jiného materiálu bez toho, aby se někde povolovala, různě vrzala atd?
jak se říká, nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci, ale zároveň nechceme připlácet jen za dobrý pocit, abysme si řekli „jo, teď máme postel z masivu“ a ta byla stejná, jako 2× levnější postele…
Na základě osobní zkušenosti bych řekla, že masiv, byť za jinou cenu, je prostě lepší. Dřevo je dřevo.
Jinak my měli vlastní dřevo a svého truhláře.
Já mám postel od truhláře, lamino a je to hrůza. Ten pofóliovaný papundekl prostě tolik nevydrží, láme se. Předtím jsem měla masiv a byl dokonalý. Už se těším na stěhování, že postel vyměním. Tady bych ty peníze dala a ušetřila je na něčem jiném - jiný nábytek nezatěžuješ dennodenně 200kg, snad jen pohovku. Navíc případná oprava je na masivu mnohem jednodušší, u lamina celkem nejde moc dělat
.
Babičce se k narozeninám koupila masivní postel zdravotní, rodiče si nadělili masivní postel na míru i já mám postel z masivu na míru a jsme všichni naprosto spokojeni. Když vidím ty postele v obchodě tak jsou takové nestabilní, vržou, nevěřím jim.
Taky máme masivní, tři jednopostele, ale manželskou plánujeme taky. Jsou krásné, příjemné na dotek, voní - a drží:)
Jestli chcete mít postel na celý život, lamino to určitě nevydrží, může začít vrzat, spoje nemusí držet, povrchová vrstva se může odlupovat… Nemusí, ale je to k tomu sakra náchylné. U masivu taky záleží na druhu dřeva, tloušťce masivu (vhodné jsou 4 cm, někde to šiděj na 3 nebo dokonce 2,5) a preciznosti provedení. Dá se sehnat obyč masiv i za cenu srovnatelnou s laminem, ale rozdíl v kvalitě (mezi tímhle a „pořádným“ masivem) tam bude značný.
Investice do masivu se určitě vyplatí. My máme postel z borovice asi 12 let. Je pořád jako nová a pořád krásná. A to dostává zabrat, už jsme ji několikrát rozebírali a zase skládali, řádí na ni dcera…
Máme postel z buku od této firmy http://www.bmb.cz/html/milet.html a maximální spokojenost. Doufám, že je to postel do konce života. Takže za mně už jedině masiv!
Ale nešetřit na tloušťce masivu (ideál 4cm) a kvalitním provedení, ať už truhlář nebo výrobce.
Kamarádka má válendu pro děti s vysouvacím spodním lůžkem ze Sconta a po 3 letech je rozvrzaná a totálně na odpis…bude se stěhovat a to ta postel najisto nepřežije.
Zdravím, dlouho jsme pátrali po posteli a nakone jsme se rozhodli pro „kontinentální spaní“ jsou to vlastne pružinové madrace na sobě. Je to sice trochu dražší,ale jsem maximálně spokojení a vrzání ani nic takového nehrozí. Koupili jsme v rakousku (mají prodejnu ve Vídni). Doprava zadarmo, super.
Ahoj,
za mě určitě masiv. Když jsme kupovali postel, obešli jsme mraky obchodů a všude zkoušeli a prohlíželi. A to lamino, prostě děs. Rozvrzané, odrbané, škaredé. Koupili jsme masiv a máme ji už 8let a není na ni vidět žádné škrábnutí, nevrže, nepovolují šrouby, prostě super. Takže určitě investovat víc a koupit pořádnou, než šetřit a koupit 3× nějakou hrůzu.
Poslet jsme kupovali tady, mají krásný nábytek http://www.jmp.cz/
Tak když už jsme u těch odkazů, my si ji nechali dělat od tohoto truhláře www.p-masiv.cz, maximální spokojenost, zdarma nám ji dovezl přes půl republiky a na místě smontoval ![]()
holky díky moc za odpovědi, pěkně jste se shodly… ![]()
kovovou postel určitě nechci, takže půjdu do toho masivu, jsem ráda, že jste mi to potvrdili, protože už mám jednu i vyhlídnutou - jen mi asi kvůli odkazu v tom prvním příspěvku zakázali odkazy, tak kdyby se někdo chtěl podívat, je to postel Styler Petra ![]()
ahoj máme lamino a postel bez roštů a matrací stála cca 15 tis, takže levná nebyla, máme jí 4 roky a vrže jako prase , za mě masiv jedině