Sedačka na místě spolujezdce

325
5.1.11 12:33

sedačka na místě spolujezdce

:hug: Ahojte maminy :mavam:
chci jen zeptat, protože si tím nejsem úplně jistá a ráda bych jen měla tu jistotu, že za to nebudu pokutována :mrgreen:
Takže : Chceme jet na jaře na Slovensko do termálů. Pojedu s malinkou sama, v té době bude mít malá 1,5. Ale protože je nerada, když s ní někdo vzadu nesedí, bojím se, že tu 3hodinoovou možná 4hodinovou jízdu nezvládne sama a bude se mi po cestě vztekat, což jak je známo je horší než kdybych vypila pivo :roll: Tak jsem se chtěla zeptat, jestli bych sedačku nemohla dát na místo spolujezdce, abych ji mohla třeba chytnout za ruku aby si nemyslela, že je tam sama. Vím, je to nebezpečné, ale ještě jsem nebourala, a jezdím velice opatrně když jezdím s malou a bylo by to pro nás obě příjemnější, kdyby ona na mě viděla hned jen co otočí hlavu doleva a i když si myslím, že půl cesty prospí nemusí to tak být… Poradíte? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
5.1.11 12:36

Tak za prve to ze jsi nebourala jeste nic neznamena.nemusis nehodu zpusobit ty ale druhy.
A za dalsi cestu bych naplanovala v dobe spani.
Pokud stim ma mala problem tak bych vyjela klidne az vecer.N aprednim byt muze.Ale ja bych ji tam v zivote nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473

tak nejprve:ject můžeš sebevíc opatrně ale můžeš mít smůlu a po cestě potkat nějakýho idiota co to do vás napálí,dnes je to denně v novinách :-?
a pak..malou bych dopředu nedala!jednak ,můžeš za to dostat pokutu a pak,je to hodně nebezpečné.dej jí normálně do zadu,uvidíš že ti po pár km usne :kytka:

Příspěvek upraven 05.01.11 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047

vedle tebe muze byt jen vajicko a musi byt vypnuty airbag, jinak sedi deti vzadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
5.1.11 12:37

ty jo ja myslim, ze dite muze sedet vepredu jen ve vajicku, kdy je otocene v protismeru…, ze na ty vetsi sedacce uz asi byt ve predu nesmi, to uz je moc nebezpecne, ale nejsem si jista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.1.11 12:38

Vanessko, určitě ti odpoví steeve, zda je to možné nebo ne z hlediska zákonu, ale já bych to nedělala. Nejde o to, že ty jezdíš opatrně, ale o to, že na silnici se pohybuje spousta blbců, kteří jezdí bezohledně :cert:
Malá se ti vzteká i v té posměrné sedačce, kdy vidí dopředu? Co jí zkusit vzít nějaké hračky (nové) nebo přenosné dvd s pohádkami?

• Citovat
  • Upravit
3542
5.1.11 12:39

Zblázdnila jsi se ? Na místo spolujezdce? Vždyt do vás někdo drkne a máte po dítěti.. jak tě to mohlo napadnout..? Nehleděna to, že v přední části vozu jsou airbagy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026

Dítě v sedačce na místě spolujezdce sedět může, je se musí se posunout sedadlo co nejvíc dozadu kvůli airbagu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325

Umím ji zabavit i když sedí vzadu, zesílím rádio a zpíváme si, ona tancuje … většinou se unaví a pak spinká. Rozhodně nechci riskovat, tím spíš ne, protože vím, že jezdí kolem mě spousta blbců nevyzpytatelných kor na těch dálnicích že jo. Jen jsem se chtěla zeptat jaký názor máte na to vy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
5.1.11 12:40

vajíčko ano, jinak ne, asi bych se bála, držím palce, ať to zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542

holky víte, čemu se říká sedadlo smrti? Právě místu spolujezdce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

ne jen vajco a ne jen v protismeru.zde odkaz na diskuzi
 https://www.emimino.cz/…dadle-45909/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 12:41
madi píše:
Vanessko, určitě ti odpoví steeve, zda je to možné nebo ne z hlediska zákonu, ale já bych to nedělala. Nejde o to, že ty jezdíš opatrně, ale o to, že na silnici se pohybuje spousta blbců, kteří jezdí bezohledně :cert:
Malá se ti vzteká i v té posměrné sedačce, kdy vidí dopředu? Co jí zkusit vzít nějaké hračky (nové) nebo přenosné dvd s pohádkami?

Tak s hračkama nemám absolutně úspěch, ani v té sedačce ji to moc nebaví … chvíli se dívá z okna ale pak natahuje ručičky, že chce jako jít za mnou :nevim: to dvd můžu zkusit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
5.1.11 12:41
Petta píše:
Dítě v sedačce na místě spolujezdce sedět může, je se musí se posunout sedadlo co nejvíc dozadu kvůli airbagu.

Dítě může sedět na sedadle spolujezdce až od 12 let a k tomu musí ještě mít 150cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 12:42
mofiz píše:
holky víte, čemu se říká sedadlo smrti? Právě místu spolujezdce…

Ale to já přece vím, proto z toho mám strach a proto jsem založila tuhle diskuzi. Abych si přečetla názory ostatních :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí