Sedačka na místě spolujezdce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
5.1.11 12:42

Já mu občas strčím rohlík nebo něco jiného k jídlu, když zlobí :oops: Je na chvíli pokoj, i když úplně ok to není, při prudkém zabrždění by mu mohlo zaskočit. Jen když je nouze :wink:

• Citovat
  • Upravit
325
5.1.11 12:43
jadviga píše:
vajíčko ano, jinak ne, asi bych se bála, držím palce, ať to zvládnete

Děkuji. Tak zvládneme to, to snad … já jsem, že je unavují cesta, do toho tě ještě víc unaví řádící dítě vzadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 12:45

Když si to tak pročítám, je opravdu lepší ji zabavit čímkoliv.. do jara sice zas tak daleko není, ale do té doby vymyslím něco co by ji zabavilo snad… Nikdy bych neriskovala její život, ten jsem ji tak pracně dala, že bych ji nikdy neohrozila. Proto ji nechám raději vzadu a budu doufat, že to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.1.11 12:45

Jizvikova neni pravda.V sedacce muze.Pokud se nezmenila pravidla na tento rok.
Ale v tomto pripade bych nad tim nepremylsela.
V pripade diskuze na kterou jsem dala odkaz tak ano.Tam je situace kdy nic jineho nezbyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
5.1.11 12:46

ale zajímalo by mě teda, jak to doopravdy je, v odkazu se příspěvky přou a tady taky… takže kde je pravda? :nevim: člověk když nemá jinou možnost, tak na místo spolujezdce dítě dá, ale mě se to nezdá, že by tam mohla být větší sedačka, ale nevím, budu sledovat ,snad někdo zkušený podá info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.1.11 12:47

My jeli takhle s kamarádkou. 3 děti- vajíčko a kat. 9-15kg vzadu, já veprostřed( nefungoval prostřední pás) a vedle sebe měla svého kluka, taky 9-15kg sedačka. Hledala info, zda může a může. Sedadlo musí být co nejvíc vzadu a airbag zapnutý (rozdíl mezi vajíčkem).

Ale tak mě napadlo: Mamka by tam vzadu sedět nemohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 12:49

Já jedu s malou sama. Já řídím a malá bude vzadu … sama - jen tak maximálně s hračkama. Takže mamča by vzadu sedět opravdu nemohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 12:50

sedačka na předním sedadle je povolená: vajíčko v protisměru, ale erbek vypnutý, pak je povolené sedačka a dítě po směru jízdy, pokud nutnost nebo okolnost vyžaduje, to je třeba v případě, pokud člověk veze 3 autosedačky s dětmi , ale vzadu má jen 2 pasy na plnohodnotné upnutí, tak to třetí sedadlo může být ve předu, jinak bez sedačky na předním sedadle může být dítě od 12 let , nebo od výšky 150 cm, což zaplaťpánbůh bude můj případ od června, jinak se s holkama do auta nenaskládáme ani náhodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
5.1.11 12:51
Vanessska píše:
Já jedu s malou sama. Já řídím a malá bude vzadu … sama - jen tak maximálně s hračkama. Takže mamča by vzadu sedět opravdu nemohla :kytka:

Jsem blb, špatně jsem četla, promiň:D. Ale taková imaginární mamka by se hodila na cesty, ne? :lol:

Lowel: jj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 12:53

zjišťovala jsem si to u kamaráda policajta, jinak bych musela sedan vyměnit za 7 sedadlovou popelnici, což by u nás byly vyhozené peníze, takže povoleno je, jen musíš sedačku i s předním sedadlem posunout co nejvíc dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3194
5.1.11 12:54

Holky neco jsem nasla na ministerstvu dopravy snad to pomuze

Paragraf 6

(1) Řidič motorového vozidla je povinen
b) nepřepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3), které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, 1. dítě mladší tří let, 2. dítě menší než 150 cm na sedadle vedle řidiče,
c) přepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, dítě, jehož tělesná hmotnost nepřevyšuje 36 kg a tělesná výška nepřevyšuje 150 cm, pouze za použití dětské autosedačky; při této přepravě 1. dítě musí být umístěno v dětské autosedačce, která odpovídá jeho hmotnosti a tělesným rozměrům, 2. na sedadle, které je vybaveno airbagem, který nebyl uveden mimo činnost, nebo pokud byl uveden mimo činnost automaticky, nesmí být dítě v dětské autosedačce přepravováno čelem proti směru jízdy,
d) umístit a upevnit dětskou autosedačku na sedadle a dítě do dětské autosedačky podle podmínek stanovených výrobcem dětské autosedačky v návodu k použití této dětské autosedačky,
e) přepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, dítě, jehož tělesná hmotnost převyšuje 36 kg nebo tělesná výška převyšuje 150 cm, pouze je-li dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem,
f) přepravovat ve vozidle kategorie M1 a N1), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem a ve kterém jsou na zadním sedadle již umístěny 2 dětské autosedačky a nedostatek prostoru neumožňuje umístit třetí dětskou autosedačku, třetí dítě starší 3 let a menší než 150 cm na zadním sedadle pouze, je-li toto dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem,
g) poučit osoby starší 3 let nebo osoby je doprovázející přepravované ve vozidle kategorie M2 a M3), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem, o povinnosti použít zádržný bezpečnostní systém, pokud tato informace není zajištěna jiným způsobem.

(3) Ustanovení odstavce 1 písm. c), e), a f) neplatí
c) do 1. května 2008 pro přepravu dětí ve vozidlech zabezpečujících svoz a rozvoz dětí do mateřských a základních škol nebo přepravu dětí na sportovní, kulturní nebo společenské akce za podmínky omezení rychlosti daného vozidla na maximálně 70 km/h.

(4) Ustanovení odstavce 1 písm. c) neplatí pro přepravu dětí v obci ve vozidle taxislužby při provozování taxislužby; dítě uvedené v písm. c) nesmí být přepravováno na sedadle vedle řidiče a musí být připoutáno bezpečnostním pásem. Je-li však při přepravě dítěte dětská autosedačka použita, musí být splněna podmínka uvedená v odstavci 1 písm. c) bodě 2.

(7) Přesahuje-li počet přepravovaných dětí starších tří let počet sedadel vybavených bezpečnostními pásy nebo dětskými autosedačkami, může řidič vozidla kategorie M1 a N1) přechodně, nejdéle do 1. května 2008, na pozemních komunikacích s výjimkou dálnic a rychlostních silnic přepravovat na zadním sedadle větší počet dětí než je počet sedadel vybavených bezpečnostními pásy nebo dětskými autosedačkami bez použití zádržného bezpečnostního systému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 12:54

Ale nic se neděje… :kytka: já taky kolikrát přeletím diskuze a stane se, že přeskočím řádek a už se vezu :D … Imaginární mamča - by se mi hodila právě na ty cesty. :palec: No škoda, že něco takovéo neexistuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 12:59

no takže my do toho jak vidno opravdu spadáme :palec: , kámoš nekecal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
5.1.11 13:00

jo jen nejstarší dceři musím asi do kaťat dát zátěž aby těch 36 kilo opravdu dosáhla, že by cihlu? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
5.1.11 13:01
Lowel píše:
jo jen nejstarší dceři musím asi do kaťat dát zátěž aby těch 36 kilo opravdu dosáhla, že by cihlu? :think: :mrgreen:

Zkus to :D …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario