Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jake mate zkusenosti s cestovanim vlakem s kocarem? My mame Patron a nevime, jak dobre by to s nim slo.
ahoj,my mame zkusenost dobrou, mame kocar freestyle v-cross, normalne obvykle davam do prostoru pro lyze v EC, IC to je obvykle v klasicke letecke 2 v osobaku obvykle v prostoru pro kola a v normalnim motaraku byva dokonce prostor pro kocary, ci kola:) uplne v pohode, takze klid!:) a kam frcite?
ten kocar co mate neznam, me se nastesti vejde kocar vsude:)
Příspěvek upraven 03.01.11 v 17:10
No asi bude potřeba říct, jakým typem vlaku chceš cestovat. Něco jiného bude Pendolino, něco jiného jsou dlouhé osobní vysoké vagóny (čtyřdveřové, osmidveřové…), něco jiného jsou soupravy Regionova a CityElefant, no a jinak se cestuje elektrickou soupravou zvanou pantograf..... Takže to chce upřesnit, co myslíš.
Ahojky! Přiživila bych se u vás, můžu? ![]()
Já mám v plánu cestovat s kočárem - peg perego pliko - z Prahy do Košic. Bude to EC-čkem, 2 děti z toho jedno nechodící batole. Dá se to zvládnout?Vím, že tam je vagon pro matky s dětmi,ale nevím kam dám kočár. Mladší dcera určo bude chtít za těch 9hodin cesty spát a nevím jestli tam můžu mít kočárek? ![]()
Motoráky staré i moderní jsou OK, tak je krásně msíto. Ale tuhle jsem jela a byli jen kupé a to jsem měla co dělt, aby jsem prolezla vůbec dveřma do vlaku a takl yjsme ho tam musela nechat, páč dál jsem se nedostala ![]()
Pokaždý jsem pak na zastávce lítala k němu, aby mi ho někdo nějak nepoškodil či neukrad.
Když jsem jela vlakem poprvý, byla jsem se optat na infu jak to je s kočárkem. Bylo mi řečeno, že si ho sebou mám vzít do kupéčka.
Takže jsem malýho zamotala do šátku, kočár složila a vyrvala do vlaku, kde jsem zalesla do vozu pro rodiče s dětma a měla kočár u sebe. Pak sjem si pořídila golkfy, se kterýma se cestuje jedna báseň, dají se dát nahoru na ty police, nebo se krásně vejdou pod nohy. Občas se dokonce najde i někdo ochotný, kdo mi pomůže. Cestuju klasickým, zeleným rychlíkem
My měli Dorjan a jezdili jsme v prostoru pro kola.Je to takový ten rozšířený prostor před kupé.Na dveřích zvenku vlaku je znak kola.Jsou tam i sklápěcí sedačky takže sjem si měla kam sednout
Nečetla jsem odpovědi, tak jen napíšu svou zkušenost. S kočárkem (velký, trojkombinace) jsem vlakem cestovala víckrát. V EC jsem byla v kupé pro invalidy, kde byly 3 sedadla na jedné straně a na druhé byl velký prostor pro vozíčky. Tam jsem se v pohodě vešla s kočárkem a neposedným dítětem. A ještě by se tam klidně i vešel vozíčkář. Jen jsem to předem nahlásila průvodčímu a ten mi řekl, že kdyby přistoupil nějaký invalida a nevešli bysme se, tak bych ho musela pustit.
Pak jsem taky jela obyč.rychlíkem, kde jsem se do uličky s kupéčkama nevešla. Tak mi průvodčí dala kočárek do zavazadlového prostoru pro kola a pomohla mi s věcma, co jsem v něm měla do kupéčka a na výstupní stanici na mě zase počkala a opět pomohla.
Ale popravdě je pohodlnější vzít s sebou nějaký lehčí kočár, například golfky nebo sporťák polohovací do lehu, i když je mimino ještě malé. Zvlášť, kdybys cestovala sama. Není zas tak jednoduché dostat do všecko do vlaku.
ten prostor na kola se sklapecimi sedackami je v klasickem rychliku dite se vzdy lekne kdyz nekdo „zavre dvere“
v IC, EC je oznaceny prostor pro lyze primo ve voze typu „letiste“
v detskem kupe jsem nezkousela, ten prostor v IC,EC mi naprosto vyhovuje
no ale mezi nami, radeji tedy jezdim autobusem se Student agency
a pendolino mi neprijde jako nejlepsi napad, i kdyz teda pro nas " vetsi" ale zalezi, tak stastnou cestu!
Příspěvek upraven 03.01.11 v 18:17
no tak já nevím přesně, co za typ vlaku to bylo, jezdili jsme akorát trasu Kyjov-Brno a až na jeden případ, kdy jel nějaký novější regio a tam to bylo super-prostředek má snížený bezbariérový přístup a tam jsme taky zůstali, vešly se tam dokonce dva kočáry. Ale jinak co jezdí běžné spšˇnáky, tak tam sjem měli co dělat i se sporťákem teda a s normálním velkým kočárem bysme se tam absolutně nevešli.Hledali jsme různé uličky nebo větší prostor, ale byl to dost problém. Jen jednou se nám povedlo, že tam byl větší prostor pro ty kola. Ale jinak je to dot svízel. Sama bych si vůbec netroufla, páč bych měla problém ten kočár vůbec vyzvednout těma úzkýma dveřma do takové výšky…aspoň tuto trasu jezdí teda pro kočáry děsné vlaky a vždycky jsem se toho dopředu děsila. Teď už ho naštěstí neptořebujeme, ale brzo bude zase potřeba ![]()
AHoj, já mám ABC DESING a kvůli cestování vlakem jsem musela pořizovat golfky,ale ted co je je už synek větší a už něco ujde,tak kočárek moc neberem, holt když nemůže tak si maminka těch 15kg odnese kam potřebuje
Napadá mě - v těch klasických čtyřdveřových vagónech, které mají oddíl pro invalidy na vozíku (jsou půlené/se služebním oddílem na kola, balíky atd…), jsou sklápěcí sedadla pro doprovod. Tam by se kočár vešel, jen ho tam dostat posuvnýma dveřma z boční uličky…
Ale je to vysoko nad perónem, takže celkově asi nebrat.
Ty vozy s oddílem pro invalidy mají myslím označení BDmeer, ale nejsem si jistý.
Katko, to byla asi RegioNova, spojené dva dvounápravové vagóny, je to zrekonstruované z původních motoráčků řady 810, těm nádražáci říkají, „kača“, „Kačena“, kdysi dřív se jim říkalo „orchestrion“. Tam je přímo v konstrukci pamatované na kočárky a invalidní vozíky. Jinak se ale člověk musí s kočárem drápat relativně vysoko…
Jura to je naprd, ja se teda dostanu vsude, do vozu oznacenyho pro matky s detmi, mi bylo slusne zdeleno ze tam nemam co delat… od te doby nejezdim klasicky Rychlikem ani nesedim v prostoru pro kola, Gita se vzdy strasne lekla, kdyz nekdo mlatil dvermi a dostala z toho strasny zachvat breku takze jedine EC,IC do prostoru pro lyze vzdy nekdo ochotne pomuze, i uvolni misto…
ale treba je mozne odendat vanicku a podvozek slozit a to se clovek dostane take vsude:)
koukam na ten patron je trojkolak, vypada ze se taky vsude vejde:) takze klid!
Příspěvek upraven 03.01.11 v 18:52
Monjie píše:
Jura to je naprd, ja se teda dostanu vsude, do vozu oznacenyho pro matky s detmi, mi bylo slusne zdeleno ze tam nemam co delat… od te doby nejezdim klasicky Rychlikem ani nesedim v prostoru pro kola, Gita se vzdy strasne lekla, kdyz nekdo mlatil dvermi a dostala z toho strasny zachvat breku takze jedine EC,IC do prostoru pro lyze vzdy nekdo ochotne pomuze, i uvolni misto…
ale treba je mozne odendat vanicku a podvozek slozit a to se clovek dostane take vsude:)
Ale prd od toho se to jmenuje vůz pro rodiče s dětma, aby tam primárně seděli rodiče s dětma. Nikdo tě nemá co vyhánět. Naopak, když bude všude plno a ty pojedeš s dítětem, tak ti v tomhle voze(kupé musí uvolnit alespoň jedno místo.