Cestování vlakem s kočárem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
4.1.11 13:40

jaky prostor pro invalidy, v EC, IC je prostor pro lyze, prostor pro invalidy, jsem jeste neobjevila… jezdim totiz ne v kupecku ale normalne ve voze typu let a typu letiste a tam se krasne vejdeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
4.1.11 14:08

Prostor pro invalidy je ve vlacích, kde jsou kupéčka. Je to vždy jen v jednom vagónu a v tom samém je to kupé pro matky s dětmi do 10ti let. Na nástupišti vždy hlásí řazení vlaků a říkají, ve které části vlaku je řazený tento vůz.
Jinak do letadla se kočárek hezky vejde. I když tam zrovna není prostor pro lyže nebo kola, tak je tam takové rozšířené místo např. na kufry. Teda aspoň ve většině letadel. Jenže od té doby, co jsou zrušené příplatky za EC/IC, tak těmito vlaky jezdí strašně moc lidí a už se mi i stalo, že i když zrovna nebyla špička, tak tam bylo takových lidí, že jsem si neměla ani kam sednout! A nestalo se to jen jednou. Dokonce i když jsem jela s malou a dvěma batohy (malá měla něco přes dva roky), tak jsme skoro 3 hodiny seděly v uličce mezi sedadly. A pokaždé, když šel někdo kolem, tak jsme se musely zvedat. Takže hnus :poblion: :poblion: Pak jsem se už nakrkla a teď už pokaždé, když někam jedeme, kupuju si místenku.
Btw., nejlepší to bylo v Pendolinu, tam mraky lidí nejsou a jednou jsme měly pro sebe celý vagón.
I tak ale vlakem cestuju nerada. Byly časy, kdy jsem táhla kočár, autosedačku, dítě, krosnu, batoh a ještě 30kg psa. Zkušenost, kterou bych docela ráda oželela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
4.1.11 14:11

me vzdy v EC, IC pustili na misto proti prostoru pro lyze kde meli narvane kufry … zadny problem, strasne vsichni mili:)

takze pro zakladatelku, zalezi na typu … ale asi bych slozila podvozek a tak se krasne vsichni vejdete kamkoliv!:)stastnou cestu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
22.1.11 15:18

já jezdím z Uh.Hradiště do Havířova 160km,takže nabaleni a tje hrůza pak.V EC není kam dát kočár.Když máte hluboký či sporťák.Teďka jsem si pořídali chicco trio enjoy takže golfky je tam i autosedačka.Tož to bude jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
1.5.12 09:26

tak obnovíme diskuzi :-) .. chci se jen zeptat a platí se něco za kočárek??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.5.12 09:32

@bufinda Nikdy jsem za kočárek (s dítětem) ve vlaku neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
1.5.12 09:33

Ahoj,
pro spolucestující dítě se za kočárek nic neplatí a má přednost před ostatními spoluzavazadly ;) .
Pokud bys něco chtěla vědět, klidně se ptej :lol: , jsem tu asi nejpovolanější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
1.5.12 11:01

děkuji :-) a to sami platí asi i pro autobusy ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.5.12 12:04

@bufinda Ne, autobusy to mají různé. Někde jsme platili za kočárek (i když v něm bylo dítě, platili jsme za kočárek, za dítě ne :roll: ), někde jsme neplatili nic. Někde v autobuse ti ani kočárek nahoru nevezmou (když tam na něj nemají místo), to bys ale měla zjistiti předem. Akorát sama vím, že realita bývá často jiná, než co ti řeknou nebo napíšou z kanceláře společnosti - ať už jedeš vlakem nebo busem :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
20.2.13 10:04

@vykyna Ahoj, mozem otazku?
ROzmyslala som nad cetou vlakom, Praha-Budapest, ale zial by som sla sama s malou, este nesedi, takze by musela byt v autosedacke. Ako je to s listkami a miestenkami?
Je mozne cestovat s takto malym dietatom prvou triedou? Musela by mat svoju vlastnu jizdenku? A ako je to s vecami?
Popravde, prvou triedou sa mi ani raz nestalo, ze by bolo vela ludi, ani v spicke…Vlak je to EC tam aj naspat. Dakujem za vsetky odpovede.
Ako zvladaju deti takto dlhu cestu vo vlaku? Autom sme to uz absolovovali a celkom vpohode…je to cca 6 a pol hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
20.2.13 10:47

Ahojky mam kočar takko a všjude vijde je vetši ale vijde všjude s cestovanim nemam problem ani s rychlikem ani osobakem všjude je prostori pro kola…a hlavne kočary ma prednost a je zadarmo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
20.2.13 11:20

@silvija A cestovali ste niekedy prvou cestou do zahranicia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
20.2.13 11:32

Ahoj, místenku lze samozřejmě zakoupit, některé vlaky jsou dokonce povinně místenkové, záleží na spoji. Pro malou samozřejmě jízdenku nepotřebuješ, děti do 6ti let jsou zdarma. Věci se neplatí, nechtěj vědět, co jsou někteří schopní vzít sebou do vlaku.. Můžeš si je uložit nad sebe, místa je tam dost. Obsazenost první třídy je závislá na tom, kdy cestuješ. Ale většinou plno nebývá.
A jak děti zvládají dlouhou cestu je individuální, většinou bez problémů. To už musí být, že prcek vříská :lol:. Jen bohužel v první třídě nemáš moc možnost volby jízdného, pouze základní, nebo pokud máš In kartu, tak zákaznické.. Ve druhé je to už něček jiném.. Kup si jízdenku přes internet, teď je tam 10% sleva do konce února a jízdenku lze koupit dva měsíce v předprodeji ;) A k jízdence z netu je místenka zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
20.2.13 11:42

@vykyna ja cenu az tak neriesim, skor sa bojim toho miesta, preto chcem prvu triedu, z vlastnej skusenosti na tejto trase viem, ze by som s malou fakt nechcela sediet v uplne plnom kupe cudzich ludi a zrovna, ked je chripka skoro vasade…

skor si neviem predstavit, kam tie vsetky veci dam, pretoze budem mat vlastne zavazadlo, kde budeme mat oblecenie a tak, plus k tomu kocarek a teoreticky by som mala este darek-krabicu s vysavacom, ale tu fakt neviem kam strcim…asi ju necham doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
20.2.13 11:58
Sme šly vlakom do litvy mali sme dva prestupi lebo jede do polska a pak do litvy a litve dalši pristup mali sme
@Bubinna88 píše:
@silvija A cestovali ste niekedy prvou cestou do zahranicia?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí