Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,
má někdo zkušenosti s autosedačkami značky Cybex? Zaujala mě Cybex X2-fix nebo Solution Q2 Fix 2015. Tyto sedačky nepatří mezi nejlevnější, proto bych chtěla znát i cizí názor, pokud s nimi má někdo zkušenosti. Máme 2 leté dítě, váha 13-14 kg. Chtěli bychom pro něj to nejlepší, nechci riskovat.
Děkuji všem za odpověď ![]()
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XTaky sem na ně koukala, To je ta jak se dají na opěrku hlavy pridělat ty polštáře? Ony prej padaj a jako reklamaci to neuznávají. Teda podle toho co jsem četla. Snad tady někdo napíše víc.
My máme cybwex solutiuon, kupovaná už cca skoro před 3 lety pro syna a v pohodě, jen jsme museli vychytat když usnul tak jakoby tu sedačku trochu podrazit aby neusnul a nepadla mu hlava do předu, když je sedačka moc narovnaná, tato sedačka je bez izofixu, ale řešili jsem především ochrřanu proti bočnímu nárazu, tam je jediný problém že je širší a pak je problém když do normálního auta jdou tyto dvě sedačky vedle sebe, tak jsme nakonec koupili druhého auta s isofixem, ta tam nemá ta tam nemá navíc ty boční přídavné chráničke pod podhlavníkem, ale je zase lépe jištěná tím isofixem, nemáme ani s jednou žádní problémy, v létě budeme kupovat další pro druhé dítě. ta bez isofixu je lehčí vyhovuje nám na přendavání např. při cestě s babičkou v autě apod.
My koupili cybex solution X-fix a bohužel nás zklamala. Oproti Romeru je to opravdu rozdíl. Dítěti tam nedrží tak dobře hlava, při spaní padá. A po jednom vyprání nešel dát potah zpět tak dobře, navíc pak začala sedačka hrozně vrzat (polystyreny v ní). Takže jsme ji zatím odložili a koupili znovu Romer Kidfix, ten je lépe provedený a bezpečnost skvělá. Dokonce se dají dokoupit jen samotné polystyreny v případě zlomení (již jsme využili). Cybex dáme pak doprostřed, až budeme muset mít tři velké sedačky vedle sebe.
Dvouleté dítě ale stejně půjde do menší autosedačky, tam bych doporučila Romer king plus, také jsme spokojeni. Jde krásně naklápět.
Cybex je dobrá značka. Ale je to od 15 kg a i od jisté výšky - tuším 95 cm. Já nakonec vybrala Romer. Přeci jenom jí bude mít roky, tak to zas taková finanční rána není.
My máme tuhle a naprostá spokojenost, ale nesedí to každému dítěti. Mám už tříleťáka a kupovali jsme ji když mu byl rok a půl. Kamarádka co má skoro stejně starého kluka, když přemýšleli o koupi stejné sedačky zkusila svézt jejího klučinu v té naší a ten v tom nechtěl být.
Náš kluk není moc spavý, takže v to ani moc nespí, ale jestli je tvoje dítě spací tak možná radši jinou.
@knapicatko píše:
Dobrý den,
má někdo zkušenosti s autosedačkami značky Cybex? Zaujala mě Cybex X2-fix nebo Solution Q2 Fix 2015. Tyto sedačky nepatří mezi nejlevnější, proto bych chtěla znát i cizí názor, pokud s nimi má někdo zkušenosti. Máme 2 leté dítě, váha 13-14 kg. Chtěli bychom pro něj to nejlepší, nechci riskovat.
Děkuji všem za odpověď
ty jmenované sedačky jsou ale kat. 15-36 kg, takže tam nemůžete dát dítě které má 2 roky a 13-14 kg, je potřeba aby mělo nejméně 15 kg, 2,5 roku a výškou min. 100cm
Noo my máme zatím sedačku Romer, ale budeme ji za chvíli muset dát druhému dítěti, takže už sháníme pro toho staršího syna větší.
My dávali staršího cca ve 2,5 letech protože byl vysoký, v té kategorii do 18 kg už mu přečnívala hlava alě 15 kg neměl, v obchodě nám řekli že máme vzít tuto 15-36 kg aby měl chráněnou tu hlavu.
My máme a zatím vždy měly Cybex. Jsme spokojeni.
3 letá momentálně jezdí v Q-fix. Dcera je dost vysoká, takže hned jak dosáhla 15 kg dostala tuto. To jí bylo něco málo přes 2 roky. K autosedačce jsme ješte přikoupili přídavný pás ( poutá se potom přes obě ramena), protože jak přecházela z pultíkové sedačky, hrála si s pásem a různě si ho posouvala a přetahovala. Po nějaké době pochopila, že jí to procházet nebude a nyní ve 3 letech jezdí už jen s 1 pásem. Se sedačkou jsme velmi spokojeni, ta opěrka hlavy je dobrá, hlava nepadá. Sedačka je prostorná. Při zvětšování se pěkně i rozšiřuje. To oceňuje sestra, protože jí má její 6ti letý syn a je to kus chlapa.
Co bych vytkla je potah, mě by se líbil více bavlněný. Ale zase sedačku stačí od nečistot otřít vlhčeným ůbrouskem. Peru 1× ročne po létě.
@knapicatko píše:
Dobrý den,
Děkuji všem za odpověď
Cybex je kvalitní značka, jen do autosedacky 15-36 kg dítě ve dvou letech nemůže, nemá ani potřebnou výšku ani váhu
@MARKETAB81 píše:
My dávali staršího cca ve 2,5 letech protože byl vysoký, v té kategorii do 18 kg už mu přečnívala hlava alě 15 kg neměl, v obchodě nám řekli že máme vzít tuto 15-36 kg aby měl chráněnou tu hlavu.
Hlava může precnivat do úrovně oči